Ši kalėdinė vištiena nepaliks abejingų: receptą išsisaugokite šventėms
Ieškote idėjų, ką naujo pasigaminti vakarienei ar pietums? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi sprendimą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip dėl didelio baltymų ir mažo riebalų kiekio itin vertinamą vištienos krūtinėlę pasigaminti įdomiau – tiesiog įdarykite ją Šv. Kalėdomis kvepiančiu įdaru.
Prisiminė be reikalo pamirštą mišrainę: idealiai tiks Kalėdoms
„Nieko nėra įdomiau, kaip rasti senus receptus. Šiandieną vienas kaip tik toks receptas su krabų lazdelėmis“, – sako tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Jums reikės:
250 g krabų lazdelių (naudoju snieginio krabo skonio),
2-3 virtų kiaušinių,
125 gr. ryžių,
1 skardinė kukurūzų,
žalių svogūnų,
šviežių krapų,
majonezo,
druskos,
pipirų.
Ryžius išvirkite pagal instrukcijas, esančias ant pakuotės. Ir juos atvėsinkite.
Išsisaugokite šį receptą Kūčioms: taps šeimos favoritu
Ieškote idėjų, ką naujo pasigaminti iš žuvies? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi sprendimą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip ant kiekvienos šeimos stalo bent kelis kartus per metus atsiduriančius žuvies maltinukus pakelti į kitą lygį.
Atrado superinę burokėlių mišrainę žiemai: dings žaibišku greičiu
„Ateinu pas jus su skanios burokėlių mišrainės receptu. O ar jūs vis dar konservuojate? Mano paskutinės atsargos žiemai būtent šios“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Reikės:
4 kg virtų burokėlių;
1 kg svogūnų;
1 st aliejaus;
1 st acto;
1 st cukraus;
1 v. š. druskos;
1 l vandens.
Burokėlius sutarkuojame, svogūnus nulupame ir supjaustome pusžiedžiais. Sudedame viską į puodą. Gerai išmaišome. Troškiname apie 20 min.
Šis Liucijos obuolių pyragas plinta žaibiškai: neišbandyti būtų nuodėmė
„Minkštas, drėgnas obuolių pyragas, toks, kokį labiausiai mėgstu. Pyragui prireikia labai nedaug ingredientų, sumaišome tešlą, sudedame obuolius ir pyragas jau kepa orkaitėje. Iš viso užtruksite apie valandą, kartu su pyrago ruošimu ir kepimu orkaitėje“, – rašo tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.
Reikės: 250 g miltų; 4 didelių kiaušinių; 5 didelių obuolių; 150 g cukraus; 120 ml obuolių-cinamono skonio jogurto (riebaus); 50 ml alyvuogių aliejaus; 1 arb.
Tokių ledų parduotuvėje nenusipirksite: pasidalino itin paprastu receptu
Ieškote alternatyvos saldumynams prekybos centruose? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi sprendimą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip savo namų virtuvėje nesudėtingai pasigaminti apelsinų ledus.
Apelsinų ledams reikės:
3 apelsinų
200 g kondensuoto pieno
500 ml grietinėlės
100 g šokolado
Gaminimo eiga:
Išspauskite apelsinų sultis ir sumaišykite su kondensuotu pienu. Grietinėlę išplakite iki standumo.
Tobulas pyragas rudens vakarui: apsilaižysite pirštus
TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti paprastą, bet labai skanų ir sotų karamelinį riešutų pyragą. Kaip pasakoja pati kulinarė, anksčiau ji tokio tipo pyragus visada pirkdavo kepyklose, bet pati pabandžiusi iškepti suprato, kad skanesnio, nei pagaminto namuose – nėra.
Atrado geriausią bulvinių blynų receptą: užsirašykite iš karto
„Šiandien be ilgų įžangų noriu pasidalinti puikiu vokišku patiekalu. Pasirodo, bulvinius blynus kepa ne tik lietuvaičiai, ne tik slaviškos virtuvės, bet ir vokiečiai. Šiek tiek kitokie, bet labai skanūs. Tiesa, vokiečiai juos valgo su uogiene, bet jūs pasirinkite padažą tokį, kokio norisi. Su visu pasiruošimu ir gaminimu užtrukau apie 30 minučių ir gavosi 6 porcijos“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Parodė labai skanaus garnyro receptą – praturtins kiekvieną patiekalą
Kai atsibosta visi dažniausiai prie mėsos ar žuvies patiekiami garnyrai, TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodo, kaip paįvairinti kasdienybę su įdomaus recepto idėja. Šį kartą kulinarė parodė, kaip pasigaminti keptą mėlynąjį kopūstą su aštriu padažu. Šį garnyrą pasigaminti paprasta, jis puikiai tiks prie mėsos, žuvies arba kaip atskiras vegetariškas patiekalas.
Baltymų pilna duonos alternatyva: valgysite ir lieknėsite
Ieškote alternatyvos kvietinei duonai? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi sprendimą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė išskirtinio duonos pakaitalo receptą, kurio sudėtyje ne tik daug gerųjų riebalų, bet ir kitų vertingų maistinių medžiagų.
Ši sriuba taps šeimos favorite: greita ir skanu
Ieškote kuo nustebinti šeimą? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi sprendimą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius siūlo išbandyti greitą ir paprastą konservuotų žirnelių sriubos receptą.
Filmavimo aikštelėje tarp Lauryno Suodaičio ir Vaidos Poderytės kilo konfliktas
Yra tokių filmų, kurie, kad ir kiek metų bepraeitų, širdyje užima ypatingą vietą. Juos stebėdami ne tik kiekvieną kartą stipriausiomis emocijomis pasikrauname patys – tai filmai, kuriuos rekomenduojame draugams ar kaip būtinus pažiūrėti perduodame savo vaikams.
Desertas, be kurio nepraeina nė viena mugė: atskleidė, kaip gardžiuosius grybukus pasigaminti namuose
Be kokio deserto nepraeina nė viena lietuviška mugė? Išgirdę tokį klausimą, daugelis tikriausiai iškart pagalvoja apie desertą, kuriam atsispirti – be galo sunku. Tai – grybukai! Šiandien jų yra daugybė, o ne vienas žinomas žmogus netgi yra surengęs skaniausiųjų konkursą! Tačiau dažniausiai patys skaniausia desertai yra tie, kuriuos pasigaminame patys – būtent tą atskleis šio sekmadienio TV3 laida „La maistas.
Ši Ingridos mišrainė taps stalo pažiba: užsirašykite Kalėdoms
„Šios salotos tikras gėris. Nežinau ar turiu ką dar pasakyti, ners norisi tik valgyti ir mėgautis kiekvienu kąsniu. Čia sugula ir silkės sūrumas, avokado kremiškumas, padažo rūgštumas. Viskas ko reikia, geram skonių balansui“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 2 – 3.Užtruksite apie 30 min.
Ši mišrainė nustebino kaip reikiant: tikrai gamins per šventes
„Kaip jau vakar minėjau iš šios silkės nesitikėjau nieko mandraus, bet...nustebino tai oho. Labai patiko ir gaminsiu tikrai per šventes. Šią mišrainę reikia maišyti su majonezu, bet aš jo nedėjau ir būtent todėl atsiskleidė visi skoniai. Silkę naudojau tradicinę sūdyta, tai ir nekeiskite jos. O visi kiti produktai tikrai šiuo metu yra jūsų namuose, tad galit šiandien pasirepetuoti prieš šventes“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Šie Kalėdų pyragai taps tikru švenčių atradimu: išbandykite
Šį sekmadienį jau prasideda Adventas, o kartu su juo – ir vis intensyvėja ruoša Kalėdoms. Prieššventiniame šurmulyje visada lieka nedaug laiko, tačiau gardžių kepinių juk norisi visuomet. Tuomet į pagalbą ateina brandinti desertai, pavyzdžiui, britiškas kalėdinis pudingas ar šokoladinis itališkas pyragas.
Paruošus juos gruodžio pradžioje, tokių kepinių skonis iki pat Kalėdų su kiekviena diena taps tik dar geresnis.
Paragavę šių batonėlių, parduotuvėje jų pirkti nebenorėsite: ne tik sveika, bet ir skanu
Ieškote sveikesnės alternatyvos šokoladiniams batonėliams? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi sprendimą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip savo namų virtuvėje nesudėtingai pasigaminti itin maistingus batonėlius.
Ši mišrainė nepaliks abejingų: receptą išsisaugokite Kalėdoms
„Kalėdų stalui ruošiau šią mišrainę, kurią vienoje maisto grupėje parodė Neringa ir sakė, kad puikūs atsiliepimai apie ją. Išbandžiau. Galima patiekti ir užkandžių krepšeliuose“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė.
Ingredientai: 1 apelsinas, 100 gr krabų lazdelių, 100 gr konservuotų kukurūzų, 2 kiaušiniai, 1 skiltelė česnako, 1 šaukštas majonezo, druska, pipirai.
Kiaušinius išverdame ir atvėsiname.
Šis troškinys patiks visai šeimynai: užtruksite vos pusvalandį
Ieškote kuo nustebinti šeimą? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi sprendimą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius siūlo išbandyti greitą ir paprastą jautienos troškinio receptą, kuris nepaliks abejingų.
Šis Dalios kalėdinis pyragas plinta žaibiškai: pabandę kartoja kasmet
„Artėja Kalėdos ir aš jau jų nebeįsivaizduoju be Kalėdinio pyrago. Tikriausiai ir mano draugai jo pasigestų, nes kiekvienais metais kepu tuos pyragus ir jiems, kaip Kalėdinę dovanėlę.
Kadangi pyragas skanesnis truputį pastovėjęs (subręsta skonis), tai juos kepti pradedu jau apie gruodžio vidurį.
Taip ruošta lašiša taps Kūčių stalo pažiba: ragina išbandyti receptą
Didžiosios šventės sparčiai artėja, todėl joms ruoštis verta pradėti jau dabar – tai padės šventinius rūpesčius paversti vienu malonumu.
„Lidl“ dalinasi praktiškais patarimais, kaip lengviau pasiruošti Kūčioms ir kviečia iš anksto išbandyti du išskirtinius patiekalus, kurie nustebins svečius savo netikėtais skoniais.
Šventinės vakarienės repeticija – puiki proga atgaivinti seniai pamėgtus ar kiek primirštus, o gal ir visai naujus receptus.
Paprastas, bet išskirtinio skonio karpis: pirštus apsilaižysite
Ieškote ko nors naujo vakarienės stalui? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi sprendimą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip išsikepti išskirtinio skonio karpį, kuris puikiai tiks ne tik vakarienei, bet ir galės nugulti ant Šv. Kūčių stalo.
Ragina baltą mišrainę šventėms gaminti pagal šį receptą: išeina daug skanesnė
„Kai pabosta įprasta balta mišrainė, maišau šią šiek tiek kitokią, bet gaivesnę jos versiją. Šia mišraine mane prieš keletą metų pavaišino kaimynė Edita. Ir nuo tada ji papildė mano mėgstamų mišrainių sąrašą. Taigi receptu dalinuosi ir su jumis“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Ingredientai mišrainei: 5 virtos bulvės; 2 virtos morkos; 3 virti kiaušiniai; 1 poras; 0,3 l konservuotų kukurūzų; Žiupsnis druskos; Žiupsnis pipirų; Majonezo pagal poreikį.
Šis cepelinų receptas pasiteisina 100 procentų: „Tikrai rekomenduoju pabandyti“
„Cepelinai? O taip. Ir tikrai gerai perskaitėte su daržovių įdaru. Man jie tokie skanūs, kad tikrai konkuruoja su tradiciniais maltos mėsos įdaro cepelinais. Netikite manimi? Tikrai rekomenduoju pabandyti“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 4. Užtruksite apie 1 val. Reikės:
3 dalys žalių bulvių tarkių;
1 dalis maltų virtų bulvių;
3 v. š. krakmolo;
Druskos pagal skonį.
Šių firminių blynų receptą padiktavo draugė: gamina tik taip
„Šie blynai šiek tiek kitokie, nei mes esame įpratę. Cukinijos pjaustomos mažais gabaliukais maždaug 0.3mm. Ir kitas skirtumas, kad cukinijos nėra užpilamos druska. Tad viskas šiuose blynuose yra daroma, kad cukinijos būtų jaučiamos. Netgi kepama, kad cukinijos išliktų šiek tiek traškios.
Taigi, stengiamės, kad cukinijose išliktų kuo daugiau mums reikalingų maistinių medžiagų. Vitamino A ir antioksidantų (daugiausia minkštoje žievelėje), skaidulų.
Taip gaminti spagečiai sužavės visą šeimą: paprasta, greita ir labai skanu
Laidos „Gero savaitgalio receptas“ vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Laurynas Suodaitis šį šeštadienį įkvėpimo semiasi iš itališkos komedinės dramos „Tobuli melagiai“. O kas gali būti itališkesnio nei makaronai?
Šį šeštadienio vakarą TV3 žiūrovų dėmesį prie ekranų prikaustys intriguojantis itališkas filmas „Tobuli melagiai“ (angl. Perfect Strangers), režisuota Paolo Genovese.
Puiki idėja greitai vakarienei: apsilaižysite piršus
TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti greitą, bet labai skanią vakarienė. Bulvių paplotėliai patiks ir dideliems, ir mažiems, o patiekalui panaudoti tinka ir anksčiau išvirtos bulvės arba bulvių košės likučiai.
Bulvių paplotėliams reikės:
1 kg virtų bulvių
100 g vytinto kumpio
2 kiaušinių
200 g fermentinio sūrio
Maltų džiūvesėlių
Druskos, pipirų
Gaminimo eiga:
Bulves išvirkite su lupenomis, kumpio riekeles iškepkite orkaitėje iki traškumo.
Makaronai su faršu: taps šeimos favoritu
Ieškote greto vakarienės recepto, kuriuo galėtumėte nustebinti? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi sprendimą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip pasigaminti visos šeimos favoritu tapsiantį makaronų patiekalą.
Šie Ingridos mėsos suktinukai sužavės ne vieną: recepto prašys visi
„Kad ir kaip mėgčiau pagaminti ką nors naujo, atrasti naujų skonių savo virtuvėje, bet visgi dažniausiai norisi šeimai pagaminti jaukų, šiltą, paprastą ir labai naminį patiekalą. Tada mintyse pradeda šmėžuoti zrazai su bulvių koše. Tai yra išmuštas mėsos pjausnys, kuris yra pagardinamas prieskoniais ir įdaromas įvairiais įdarais, pradedant daržovėmis, kiaušiniais, grybais ar bulvėmis.
Tokių spurgų dar nesate ragavę: bus puikus užkandis prie filmo
Ieškote kuo nustebinti namiškius? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi pasiūlymą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip pasigaminti abejingų nepaliksiantį užkandį, kuris taps stalo puošmena.
Atskleidė firminę silkės mišrainę Kalėdoms: gamina kasmet
„Silkės receptų niekada nebus per daug, ypač prieš didžiąsias metų šventes. Kiekvienos šventės pas mus su šiuo skanėstu. Tad imkite mielieji ir gaminkite“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Silkės mišrainės ingredientai:
3 vnt silkės filė;
100 g kons. žirnelių;
3 virti kiaušiniai;
1 poro baltoji dalis;
1 didesnis arba 3 mažesni marinuoti agurkėliai;
2 šaukštai majonezo;
1 šaukštelis dižono garstyčių.
Silkės filė, agurkėlius ir kiaušinius supjaustome kubeliais.
Šis patiekalas nepaliks abejingų – vienas ingredientas suteiks išskirtinį skonį
Ieškote kuo paįvairinti namų virtuvės patiekalus? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi pasiūlymą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip pasigaminti išskirtinį žuvies patiekalą, vienas ingredientas nustebins.
Ši mišrainė taps Kalėdų stalo pažiba: receptą užsirašykite iš anksto
„Nesudėtinga ir soti mišrainė“, – sako tinklaraščio „Skanūs kąsneliai“ autorė.
Mišrainės ingredientai: 2 skardinės tuno (po 185 g); 3 bulvės; 2 morkos; 3 kiaušiniai; mažas indelis ikrų (naudojau masago ikrus); 2–3 šaukštai majonezo; pluoštelis petražolių; druskos ir pipirų pagal skonį.
Bulves, morkas ir kiaušinius išvirti. Atvėsinti ir nulupti. Nuo tuno nupilti aliejų ar sultis. Bulves, morkas, kiaušinius susmulkinti į nedidelius kubelius.
Tokio patiekalo iš bulvių dar nesate gaminę: bus sunku atsispirti
Ieškote naujų ir netikėtų skonių? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi išeitį. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip pasigaminti indų virtuvės pažiba tapusias pakoras, kurios puikiai tiks ir vegetarams.
Šią mišrainę išmokė gaminti draugė: garantuotai atsidurs ant šventinio stalo
„Apie savo slaptą meilę burokėliams jau nebekalbėsiu. Aš juos mėgstu ir taškas. Burokėlių sriuba tikriausiai yra viena iš dažniausiai verdamų sriubų sąrašo. Mėgstu ir mišraines su burokėliais, ir šaltibarščius valgau visus metus. Kai pamačiau šią mišrainę pas Loretą, tikrai žinojau, kad ją gaminsiu ir nelauksiu jokių švenčių. Taip ir nutiko. Skania mišraine su burokėliais ir kelmučiais mėgaujuosi jau dabar.
Šis akimirksniu paruošiamas troškinys užkariaus širdį: pirštus apsilaižysite
Norite, kad pietų ar vakarienės ruošimas neapsunkintų? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi sprendimą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip pasigaminti itin lengvai paruošiamą paprikų troškinį, kuris tiks ir vegetarams.
Šią kopūstų mišrainę gamina metai iš metų: tokia skani, kad dingsta žaibiškai
„Kol kopūstai rūgsta ir laukia savo eilės, pasigaminau dar vieną nekaitintą mišrainę žiemai. Mišrainė skani ir gaivi. Darau jau ją žiemai keli metai. Labai greitai susivalgo, tad net nežinau, kaip ilgai ji gali stovėti šaldytuve“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Reikės: 3 kg kopūstų; 500 g morkų; galvutės česnako; 2 stiklinių vandens; 1 stiklinės cukraus; 1,5 stiklinės obuolių acto; 0,75 stiklinės aliejaus; 3 v. š. druskos.
Šį pyragą kepa visą rudenį: receptą atskleidė visiems
„Tai vienas dažniausiai kepamų pyragų šį rudenį. Kai moliūgai vis dar džiugina savo derliumi gaminu su jais. O jūs mėgstate? Naudojate? Dažnai gaminate? Skelbiu šią savaitę – moliūgų savaite“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
1 stiklinė = 200 ml. Kepimo forma 24 cm skersmens.
Šis desertas – sveika alternatyva cukraus megėjams: pasigaminti itin paprasta
Datulių triufeliai yra puiki alternatyva saldžių desertų megėjams. Kaip pasakoja TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė, šie triufeliai yra sąlyginai sveiki, nes į juos neina riebūs ingredientai, tokie kaip sviestas ar grietinė ir taip pat nereikia miltų.
Šie blynai tapo tikru atradimu: nustebsite, iš ko jie pagaminti
„Jei liko krabų lazdelių, kviečiu iš likučių išsikepti šiuos kotletus / blynus. Darbo nedaug, produktai paprasti, skonis nerealus. Išbandykite. Patiks“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Reikės:
300 g krabų lazdelių;
150 g sūrio;
2 skiltelės česnako;
2 kiaušiniai;
2 šaukštai miltų;
1 šaukštelis smulkintų krapų;
3 šaukštai džiūvesėlių;
pagal skonį druskos;
pagal poreikį aliejaus.
Krabų lazdeles susmulkiname, sūrį sutarkuojame, česnaką išspaudžiame.
Šis varškės pyragas puikiai tiks savaitgaliui: pagaminsite greitai ir paprastai
TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti labai skanų varškės pyragą. „Nors nesu didelė mėgėja varškės pyragų, bet šį mielai kepu ir valgau, nes jis purus ir ypatingas“, – teigė K. Starkienė.
Savaitgalio pasilepinimui – taip iškepta mėsa nepaliks abejingų
Ieškote ko nors ypatingo penktadienio ar savaitgalio vakarienei? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi sprendimą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip pasigaminti itin sultingus šonkaulius bei puikiai prie jų derančias salotas.
Šis Ritos kotletų receptas niekada nenuvils: paprasta, greita ir skanu
„Kas čia tokio iškepti kotletus ? Ir aš taip pagalvojau. Bet nugalėta smalsumo, išbandžiau šį socialiniuose tinkluose sklandantį kotletų receptą. Šie kotletai vadinami daniškais. Kodėl daniškais, nesigilinau, bet būtų įdomu sužinoti. Daug nerašysiu, tik pasakysiu, kad jie tikrai nerealaus skonio. Minkšti, purūs ir labai gardūs. Būtinai išbandykite. Nusivilti neteks“, – rašo tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.
Elena Karalienė išdavė Gian Lucos paslaptį: „Jis tą naudoja tuomet, kai jam gresia pralaimėjimas“
Tokios maisto kovos dar nebuvo. Šį sekmadienio rytą TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ kovos ne tik Gian Luca Demarco ir Elena Karalienė, bet ir jų svečiai! Elena šį sekmadienio rytą gamins su tikra profesionale Juste, o Gian Luca – su jos broliu, talentingu virtuvės šefu Gerčiu.
Svajojate namuose valgyti kaip restorane: šis patiekalas viršys visus lūkesčius
Ieškote išskirtinio užkandžio vakarienei? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi sprendimą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius atskleidė, kaip restorano lygio patiekalą pasigaminti namuose: ne tik nesudėtinga, bet ir pasakiškai skanu.
Ši Ingridos mišrainė taps tikru atradimu: receptas pravers ir Kalėdoms
„Rimta, soti, bet tuo pačiu ir gaivi mišrainė. Man labai patiko, kad majonezą maišiau su graikišku jogurtu ir garstyčiomis, tai suteikė mišrainei dar daugiau lengvumo“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 3. Užtruksite apie 10 min.
Šie kotletai tapo tikru atradimu: nustebsite, iš ko jie pagaminti
Lašiša – mėgstamiausia lietuvių žuvis. Karališka žuvis ruošiama ir prabangiausiuose restoranuose, tačiau stalo žvaigžde ją paversti galima kiekvienuose namuose. Nebūtina išlaidauti norint skanaus ir sotaus patiekalo.
Pavyzdžiui, pasak „Iki“ komunikacijos vadovės Gintarės Kitovės, visa lašiša pasižymi geresne kaina už kilogramą, todėl ją renkasi sutaupyti norintys šios žuvies gerbėjai.
Šie Odetos kepsneliai plinta žaibiškai: receptas vertas 10 balų
„Esu įsitikinusi, kad svarbiausia ne naujų receptų paieškos, o senų receptų tobulinimas. Juk didžiausias džiaugsmas aplanko dar neragautas, bet iki skausmo žinomų patiekalų variacijas. Jeigu jau prakalbau apie eksperimentus samčių, šakučių ir šaukštų pasaulyje, tai pasidalinsiu šiuo atrodo iki skausmo puikiai žinomo recepto variantu. Žolelės šiam patiekalui suteikia kitą lygmenį, o pati mėsa gaunasi minkšta, sultinga ir labai kvapni“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Atskleidė skaniausios kiaušinienės receptą: paslaptis slypi 1 ingrediente
Oro temperatūrai gerokai nukritus, savaime pradedama žvalgytis į sotesnius ir šiltesnius maisto patiekalus. Svarbiu jų ingredientu gali tapti ir nebrangiai kainuojanti varškė, panaudojama ne tik desertams, bet ir sūriems bei pikantiškiems patiekalams.
Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ funkcinės mitybos partneris, gydytojas dietologas Edvardas Grišinas taip pat priduria, kad varškė – puikus pasirinkimas norintiems maitintis maistingai ir sveikai.
Šios sriubos skonio dar ilgai negalėsite pamiršti: užtruksite kiek ilgiau nei pusvalandį
Ieškote, ką pasigaminti vakarienei? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi sprendimą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė išskirtinės trintos rudeniškos sriubos receptą, ji tiks ir vegetarams.