Marinatui reikės:
- 1 l vandens;
- 1 v. š. druskos;
- 4 v. š. cukraus;
- 100 g acto (9%);
- prieskonių (lauro lapelių, pipirų mišinio, garstyčių grūdelių ir pan.)
Išvardintus ingredientus sudedame į puodą. Kai užvirs ir ištirps druska bei cukrus, marinatas paruoštas.
Stiklainiukus išplaukite, iškaitinkite orkaitėje. Sudėkite daržoves ir užpilkite marinatu. Užsukite dangtelius ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. Perneškite į vėsią patalpą ir kai tik bus noras, patiekite prie mėgstamo patiekalo. Skanaus.
Patarimas: jei ruošite šparagines pupeles, jas sudėjus į stiklainį, užpilkite karštu vandeniu ir palikite, kol išvirsite marintą. Tada vandenį nupilkite ir užpilkite marinatą.











































































































































































































































































































