Tešlai reikės:
- 150 ml vandens
- 150 ml pieno
- 120 g sviesto
- 180 g miltų
- 5 kiaušinių
- Šaukšto cukraus
- Žiupsnio druskos
Šokolado padažui reikės:
- 100 g juodojo šokolado
- 100 g grietinėlės 35 proc. riebumo
Dar reikės:
- Norimo skonio ledų
Gaminimo eiga:
Gabalėliais supjaustyti sviestą ir sudėti į puodą. Lygiomis dalimis supilti pieną ir vandenį, įberti žiupsnelį cukraus ir druskos.
Nuolat maišant kaitinti ant vidutinės ugnies, kol sviestas ištirps ir masė užvirs. Puodą nukelti nuo ugnies ir vienu ypu suberti miltus. Greitai išmaišyti (geriausia – mediniu šaukštu), kol skystis susigers į miltus. Puodą dėti atgal ant vidutinės ugnies ir toliau maišant kaitinti 1–2 minutes, kol masė atšoks nuo puodo kraštų ir susisuks į vientisą burbulą.
Gautą masę perkelti į kitą indą ir palikti atvėsti 5–10 minučių. Išplakti kiaušinius ir juos po truputį pilti į tešlą viską gerai išmaišant.
Į skardą įkloti kepimo popierių. Pasemti šaukštą tešlos ir iš jos suformuoti pyragėlius. Palikti tarp pyragėlių 4–5 cm tarpus, nes kepdami jie labai pūsis.
Pyragėlius kepti 25–30 min. 180 laipsnių orkaitėje su vėjo režimu. Kol kepa, rekomenduojama neatidaryti orkaitės durelių, kad pyragėliai nesubliukštų.
Paruošti šokoladinį padažą. Pakaitinti grietinėlę iki beveik virimo temperatūros ir ją užpilti ant gabaliukais sulaužyto šokolado. Viską gerai išmaišyti.
Atvėsusį profitrolį perpjauti per pusę, į jo vidų įdėti ledų ir viršų aplieti šokoladiniu padažu.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.











































































































































































































































































































