• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Traškios morkos, ridikėliai, kopūstai, sultingi žalumynai – šviežiu pavasario daržovių derliumi jau kasdien pildomos „Iki“ parduotuvių lentynos. Tinklas garsėja aukšta šviežių gėrybių kokybe, kurią užtikrina griežta kontrolė. Tuo įsitikino ir gyventojai – iš pirkėjų suburta „Iki“ klientų valdyba liko nustebinta, kiek skirtingų žingsnių atliekama, kol šviežias derlius pasiekia mūsų visų stalus.

12

Traškios morkos, ridikėliai, kopūstai, sultingi žalumynai – šviežiu pavasario daržovių derliumi jau kasdien pildomos „Iki“ parduotuvių lentynos. Tinklas garsėja aukšta šviežių gėrybių kokybe, kurią užtikrina griežta kontrolė. Tuo įsitikino ir gyventojai – iš pirkėjų suburta „Iki“ klientų valdyba liko nustebinta, kiek skirtingų žingsnių atliekama, kol šviežias derlius pasiekia mūsų visų stalus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kaip ir pirkėjams, taip ir mums šviežumas – svarbiausias prioritetas. Labai branginame gyventojų įvertinimą, kad „Iki“ šviežių vaisių ir daržovių skyrius yra aukščiausios kokybės šalyje*. Tai mums ir pripažinimas už nuolatines komandos pastangas užtikrinti maksimalią kokybę, o kartu ir įpareigojimas nenuleisti kartelės. Pirkėjų lūkesčius uoliai pildome – laikomės aukštais standartais pasižyminčio 3 žingsnių kontrolės proceso, nuolat testuojame, degustuojame ir vertiname lentynose esančius produktus. Šįkart į vertinimą įtraukėme ir pačius klientus, kad jiems neliktų abejonių dėl kokybės“, – sako „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė.

REKLAMA

Pirmasis šviežias pavasario derlius jau pasiekė „Iki“ parduotuves: nuo Lietuvoje užaugintų pomidorų, agurkų ir salotų iki šių metų naujienų – įvairiaspalvių burokėlių ir violetinių morkų. Pasak G. Kitovės, lentynas pildant šviežiu gausiu derliumi, kokybės kontrolė tampa tik dar intensyvesnė.

REKLAMA
REKLAMA

Produkcija vertinama galvojant apie pirkėją

„Iki“ specialistai, greta nuodugnių tyrimų nuosavose mini-laboratorijose, idealių sąlygų sandėliuose užtikrinimo, nuolatinio perrinkimo parduotuvėse, reguliariai atlieka ir skirtingų tiekėjų šviežių vaisių bei daržovių vertinimus. Aklų degustacijų tikslas – „Iki“ pirkėjams užtikrinti kokybiškiausias ir geriausiomis skoninėmis savybėmis pasižyminčias šviežias gėrybes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pirkėjai paprastai mato tik galutinį rezultatą – platų šviežutėlių vaisių, daržovių ir uogų pasirinkimą. Tačiau už to slypi daugybė nematomų procesų. Jau buvome pirkėjams praskleidę 3-ių žingsnių patikros užkulisius, tad dabar „Iki“ valdybos narius pakvietėme iš arti pamatyti ir kitus kokybės užtikrinimo sprendimus. Juolab, kad degustacijų tikslas toks ir yra – pažvelgti į produkciją iš pirkėjo pusės“, – sako G. Kitovė.

REKLAMA

„Iki“ klientų valdyba ne tik susipažino su šiuo kokybiniu procesu, bet ir patys tapo jo dalimi – ragavo ir balais vertino perkamiausias gėrybes, įskaitant ir sezoninius vaisius bei daržoves. Akloje degustacijoje pirkėjai vertino, kuri produkcija patiko labiausiai, o išskirtinio dėmesio susilaukė „Iki“ siūlomi vaisiai bei daržovės.

REKLAMA

Kruopšti kokybės kontrolė – nuo tiekėjų iki lentynų

„Iki“ išsiskiria ypač plačiu tiek egzotinių, tiek Lietuvoje užaugintų šviežių sodo bei daržo gėrybių asortimentu. Siekiant užtikrinti maksimalų šviežumą, glaudžiai bendradarbiaujama su tiekėjais, kad į „Iki“ parduotuves patektų tobulai prisirpę vaisiai, sunokusios daržovės, plati uogų įvairovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Procesas vyksta labai kruopščiai ir nuosekliai – nė viena partija į lentynas parduotuvėse nepatenka nepraėjusi griežtos kontrolės. Šviežumo kelias prasideda dar prieš derliaus sunokimą – renkantis patikimus tiekėjus ir derinant kokybės parametrus. Glaudžiai bendradarbiaujame su patyrusiais Lietuvos augintojais, kurie augina „Iki“ pirkėjų vertinamas vaisių bei daržovių rūšis. Be to, esame tarptautinio tinklo dalis, todėl tai atveria kelius savo pirkėjams pasiūlyti šviežių produktų būtent iš tų regionų, kur klimato sąlygos tuo metu yra palankiausios“, – pažymi G. Kitovė.

REKLAMA

„Iki“ laboratorijoje tikrinama net vaisių spalva. Kokybės kontrolė prasideda nuo išsamių tyrimų su tiekėjais, kai tikrinama apie 400 skirtingų pesticidų rūšių ir jų atitiktis normoms.

Tuomet šviežios gėrybės keliauja į mini-laboratoriją ant ratų, įkurtą priėmimo skyriuje. Čia atliekami įvairūs tyrimai: žiūrima, ar gaunami produktai yra švarūs, pakankamai sunokę, nesugedę, neturi augimo, odos, spalvos defektų, didelių sumušimų, kenkėjų pažeidimų ar kitų defektų. Netgi žiūrima, ar spalva atitinka nustatytus kriterijus. Be to, vaisiuose papildomai tiriamas sulčių ir cukrų kiekis. Kiekvienai partijai atliekamas ir juslinių savybių patikrinimas. 

REKLAMA

Optimali temperatūra kiekvienam produktui. „Mūsų tikslas – pirkėjams pasiūlyti kuo šviežesnes gėrybes, todėl vaisiai ir daržovės sandėliuose neužsiguli, ten laikomi minimalų laikotarpį. Tačiau net ir laikant tik trumpą laiką, labai svarbu sandėliuose užtikrinti idealias sąlygas kiekvienai rūšiai“, – pažymi G. Kitovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Iki“ sandėliuose įrengtos trys skirtingų temperatūrų zonos. Kiekvienas produktas saugomas jam optimalioje temperatūroje, palaikant reikiamą drėgmę ir nuolat kontroliuojant laikymo sąlygas. Pavyzdžiui, uogoms, salotoms reikalinga temperatūra iki 6 laipsnių, vaisiams – 6–10 °C, o bananams – virš 10-ies.

REKLAMA

Nuolatinė priežiūra parduotuvėse. Tuo šviežių vaisių, daržovių kokybės priežiūra nesibaigia. Pirminius patikros etapus įveikę ir į „Iki“ parduotuves patekę vaisiai bei daržovės toliau būna prižiūrimi.

G. Kitovė pasakoja, kad parduotuvių darbuotojai reguliariai patikrina, ar vaisiai ir daržovės parduotuvėje tebeatitinka reikalavimus aukščiausiai kokybei ir šviežumui. Juos kelis kartus per dieną apžiūri, perrenka, papildo šviežiais. Pirkėjams tai patvirtina šalia šių lentynų stovintis laikrodukas – jame darbuotojas pažymi, kada buvo atlikta paskutinė peržiūra.

REKLAMA

* Patys pirkėjai yra nusprendę – „Iki“ šviežių vaisių ir daržovių skyrius yra aukščiausios kokybės šalyje. Tokį rezultatą 2024 m. paskelbė Lietuvos gyventojų apklausą atlikusi Šveicarijos sertifikavimo agentūra ICERTIAS, „Iki“ už tai įteikusi prestižinį QUDAL apdovanojimą. Be to, aukščiausią kokybę rodantys QUDAL medaliai įteikti ir „Iki“ šviežios mėsos, taip pat žuvies ir jūros gėrybių skyriams. Taip pat pripažinta, kad būtent „Iki“ lojalumo programa, Lietuvos pirkėjų nuomone, siūlo geriausią kainos ir kokybės santykį Lietuvoje – už ją įteiktas „Best Buy Award“ apdovanojimas.

Straipsnį parengė: „IKI“.

Gairės:
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
Gairės:
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų