Į keturių dienų kelionę žinoma moteris vyko Kipro turizmo ministerijos kvietimu kartu su Lietuvos žiniasklaidos atstovais.
Susitikę Vilniaus oro uoste, salą Viduržemio jūroje kompanija pasiekė per kiek daugiau nei tris valandas tiesioginiu skrydžiu „Wizz Air“ oro linijomis.
„Kipre pirmąkart buvau prieš aštuonerius metus ir tąkart sakiau – viskas, čia tikrai nebegrįšiu, tai šalis, kuriai užtenka vieno karto. Ir kaip aš čia klydau... Džiaugiuosi, kad turėjau galimybę Kiprą pamatyti visiškai kitomis akimis ir kitomis sąlygomis. Prieš tai lankiausi visai kitoje salos pusėje lapkričio vidury. Šįkart viešėjau kovo pradžioje, kai visa sala tik pradėjo žaliuoti ir sprogti pumpurais“, – šypsodamasi naujienų portalui tv3.lt sakė E. Karalienė.
Gamtos grožis ir amatai
Per ilgojo savaitgalio kelionę Elena aplankė pietinę Kipro dalį.
Jau sutemus pasiekę Larnaką ir apsistoję viešbutyje, rytą komanda pajudėjo link centro, kur aplankė miesto globėjo – šventojo Lazaro – bažnyčią ir vietos turgų bei dalyvavo kiprietiškojo kokteilio gamybos pamokoje „Sun Moon“ kūrybos erdvėje.
Iš aplankytų vietų E. Karalienei įsiminė žolelių edukacija Kornos kaimo „Lumina“ botanikos parke ir halumi sūrio gamyba ponios Sofijos namuose Letymvou kaime, kuris nutolęs 12 kilometrų nuo Pafoso: „Galėjome prisiliesti prie kipriečių paveldo ir ilgamečių tradicijų.“
Įsiminė saulėlydis
Kaip teigė keliauti mėgstanti Elena, Kipras jai padovanojo gražiausią matytą saulėlydį prie laivo „EDRO III“ nuolaužų Pafose, Pejos kaime.
Krovininis laivas 2011-ųjų spalį išplaukė iš Limasolio ir plaukė į Rodą.
Kelionės metu laivas sustojo Limasolyje, o paskui tęsė kursą į Rodą, tačiau dėl stipraus vėjo ir audringos jūros devynių žmonių įgulai buvo sunku valdyti laivą. Dėl to „EDRO III“ užplaukė ant seklumos ir užstrigo.
Svetingi žmonės ir valandas trunkančios vakarienės
Kipriečiai valgo sočiai, o jų pietūs ar vakarienė dažnai primena gastronominį nuotykį, kai lėkštės greitai keičiamos kitomis ir galiausiai norisi atsipūsti.
Ne paslaptis, kad Viduržemio jūros regiono dieta laikoma viena sveikiausių, nes joje gausu širdžiai naudingo alyvuogių aliejaus, ankštinių daržovių, liesos mėsos, vietinių žolelių ir šviežiai užaugintų vaisių bei daržovių.