• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

“Miksologija yra pretenzingas terminas. Aš sakyčiau, šie barmenai yra tikri gėrimų kulinarai", - pasibaigus atrankai į kovo 1–3 dienomis Švedijos sostinėje Stokholme vyksiančias geriausių Europos barmenų varžytuvės “Absoliut Invite”, sakė žurnalistas, TV laidų vedėjas, restoranų kultūros žinovas Andrius Užkalnis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis buvo vertinimo komisijoje, kuri nusprendė, kad Lietuvą Stokholme atstovaus trys barmenai – Vilniaus baro “Nino” barmenas Silvestras Pladas, barmenas iš Kauno Algirdas Mulevičius ir sostinės baro “Alchemikas” barmenas Giedrius Rimgaila.

REKLAMA

Lietuvos barmenai varžėsi trijose kategorijose. Buvo vertinama, ką jie žino apie alkoholio ir kokteilių istoriją, kaip sugeba degustuoti gėrimus ir kaip kūrybiškai maišo kokteilius. "Buvau maloniai nustebintas, - po renginio sakė Andrius Užkalnis. - Ne tik Lietuvoje, bet irEuropoje kokteiliai vis dar būna dviejų rūšių: arba Maskvos olimpiados laikus menantys anachronizmai su margaspalviais skėtukais, arba ultra-primityvūs pigių užeigų "kokteiliukai" - tai dažniausia truputis stipraus alkoholio su daug šnypščiančio vandens, greitai ir pigiai už 12 Lt. Čia mačiau labia profesionalius žmones, gerai susigaudančius sudėtinėse dalyse ir jų sąveikoje”.

REKLAMA
REKLAMA

Atrankoje barmenai turėjo pagaminti du skirtingus kokteilius. Vienas iš jų privalėjo atspindėti barmenų pasirinktą meno sritį – dailę, skulptūrą ir pan.

Pirmosios vietos laimėtoją Silvestrą Pladą įkvėpė architektūra. Tiksliau, Šv.Onos bažnyčios statinys. Savo kokteilyje jis suplakė kriaušinę degtinę ABSOLUT bei likerį “Napoleon Mandarine”. “Tai mums turėtų priminti garsiąją legendą, kaip Napoleonas Onos bažnyčią norėjo nusinešti ant delno...” - sakė barmenas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antroji vieta atiteko Algirdui Mulevičiui. Tai –jaunas, perspektyvus barmenas, 2012-asiais jau laimėjęs ir BECHEROVKA barmen varžybas. Apie savo kokteilį jis kalbėjo taip: “Mano kokteilis – kaip taituiruotė: iš pradžių aštriai ir skausmingai nutvilko, o paskui stebina savo grožiu ir palieka įspūdį”.

REKLAMA

Giedrius Rimgaila savo kokteilius pateikė per “Konditerijos” prizmę. Jis vieną kokteilių vertinimo komisijos nariams pateikė ledams skirtoje taurėje. Jis tikrai priminė desertą – šokoladinis musas, su specialiai keptais skirting skonio sausainiukais.

“Mane sužavėjo dalyvių kūrybiškumas. Į temą “Menas“ visi atsižvelgė labai atsakingai. Maloniai nustebino vieno dalyvių pasirinkta meno rūšis „Konditerija“. Jei tarp jaunųjų miksologų yra žmonių, suvokiančių konditeriją kaip meną, belieka laukti tarptautinių laurų”, - sakė ir kita komisijos narė, šampano žinovė Jolanta Smičienė.

Užsakymo nr. 2574

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų