Šventinis šokoladinis tortas
- Ingredientai
Biskvitui reikės:
6 kiaušinių;
150 g miltų;
100 g cukraus pudros;
20 g kakavos;
120 g šokolado;
60 ml sviesto;
1 šaukštelio kepimo miltelių.Kremui:
2 l grietinės;
100 g cukraus;
40 g želatinos;
romo esencijos.Šokoladinei glazūrai:
200 g šokolado;
200 g sviesto;
vaisių tortui papuošti.
- Gaminimas
-
Atskirai iškepame biskvitus. Ruošiame kremą: grietinėlę išplakame ir pamažu sumaišome su tirpintu šokoladu ir sviestu. Grietinę išplakame ir sumaišome su tirpinta želatina. Viską sluoksniais dedame į formą ir paliekame nakčiai. Išverdame glazūrą: šokoladą ir sviestą šildome vandens vonelėje. Kitą dieną tortą padengiame glazūra ir puošiame vaisiais.
Gairės: Šventinis šokoladinis tortas, kiaušiniai, miltai, cukraus pudra, kakava, šokoladas, sviestas, grietinė, cukrus, želatina, vaisiai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Smėlinės tešlos pyragėliai stiklinėse





2 aukštas stiklines (250 ml talpos) ir 6 mažas stiklinaites (po 150 ml) ištepti riebalais ir... |

Velykinis avinėlis





Šokoladą smulkiai sukapoti. Riebalus išsukti su vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais (sudedami po... |

Šokoladinis pyragas





Įkaitinkite orkaitę iki 200° C. Ištepkite aliejumi 25 cm skersmens atidaromą formą. Didelėje keptuvėje... |

Obuolių vyniotinis





Į ištirpintą sviestą supilkite vandenį, įberkite druskos, išmaišykite, suberkite miltus,... |

Obuolių pyragas





Paruoškite mielinę tešlą: mieles ir pusę šaukštelio cukraus (iš nurodyto recepte)... |

Citrininis plokštainis





Trapios tešlos paplotis 1. Orkaitę įkaitinti iki 210˚C. 2. Į karščiui atsparų dubenį sudėti... |