Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis

Įvertinimas: 5 / 5

Ingredientai

Antis;
1 arbatinis šaukštelis anties riebalų;
100 g baltos duonos;
30 g medaus;
100 g razinų;
20 ml romo;
3 rūgštūs obuoliai;
50 ml sojos padažo.

Padažui paruošti:
1 anties kepenėlė;
30 ml baltojo vyno;
100 ml kepant susidariusių sulčių;
1 šaukšto įdaro.

Bulviniams maltinukams su migdolų drožlėmis pagaminti:
400 g virtų bulvių;
100 g miltų;
2 kiaušinių;
druskos;
žiupsnelio muskatų;
100 g migdolų drožlių.

Gaminimas

Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų įpilkite sojų padažą ir šiuo mišiniu ištrinkite antį. Palaikykite porą valandų.

Paruoškite įdarą: razinas išbrinkinkite rome (apie pusę valandos). Obuolius perpjaukite pusiau, nulupkite žievelę, išpjaukite sėklides ir supjaustykite kubeliais. Ištirpinkite ančių riebalus. Į juos dėkite obuolių kubelius, batoną be plutelės, razinas ir viską pakepkite. Įpilkite kelis šaukštus baltojo vyno. Masė turi būti vientisa, ją pagardinkite druska ir pipirais.

Paruoštą įdarą sudėkite į antį ir užsiūkite. Tada kelias minutes pavartydami apkepkite keptuvėje. Antį kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos. Retkarčiais pašlakstykite kepimo sultimis.

Paruoškite maltinukus: sumalkite virtas bulves, įdėkite kiaušinius, suberkite miltus, druską, smulkintus muskatus. Suminkykite norimos formos maltinius, apvoliokite migdolų drožlėse ir kepkite karštuose riebaluose.

Paruoškite padažą: į sultis, kurios išsiskyrė kepant (riebalus nugriebkite), suberkite žalias kapotas ančių kepenėles. Užvirinkite. Sudėkite likusį anties įdarą, supilkite baltąjį vyną ir vėl užvirinkite.

Gairės: Antis, anties riebalai, balta duona, medus, razinos, romas, rūgštūs obuoliai, sojos padažas, anties kepenėlė, baltas vynas, virtos bulvės, miltai, druska, muskatai, migdolų drožlės.

Receptą atsiuntė: Mama.lt

Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais
Sparneliai meduje
 
 
 
Troškinta vištiena su voveraitėmis

Troškinta vištiena su voveraitėmis

1 1 1 1 1

 

Vištieną supjaustyti grežinėliais, ją apkepti svieste arba aliejuje, susipjaustyti pomidorus nedideliais...

Gairės: Vištienos filė, pomidorai, voveraitės, agurkai, paprika, svogūnas, sviestas.

 
Kiauliena baltame vyne

Kiauliena baltame vyne

2 2 2 2 2

 

Kiaulienos nugarinę supjaustykite plonais griežinėliais, juos apvoliokite miltuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų...

Gairės: Kiaulienos nugarinė, sausas baltas vynas, sviestas, alyvų aliejus, svogūno laiškai, miltai, juodieji pipirai, druska.

 
Jautiena kinietiškai

Jautiena kinietiškai

2 2 2 2 2

 

Į keptuvę „wok“ arba gilią keptuvę sudėti sezamo sėklas ir apskrudinti iki rudos spalvos ant didelės...

Gairės: Jautiena, česnakas, sezamo sėklos, druska, juodieji pipirai, alyvuogių aliejus, sojos padažas, vyno actas.

 
Kiauliena su grybų padažu

Kiauliena su grybų padažu

1 1 2 2 2

 

pilti į keptuvę alyvuogių aliejaus ir įdėti supjaustytą svogūną. Po kelių minučių įmesti supjaustytus grybus kartu...

Gairės: Kiaulienos nugarinė, svogūnas, grietinėlė, druska, juodieji pipirai, alyvuogių aliejus, čiobreliai.

 
Kiauliena su kuskusu ir daržovėmis

Kiauliena su kuskusu ir daržovėmis

2 2 2 2 2

 

Užvirinkite 1,5 puodelio vandens ir į jį suberkite kuskusą, uždenkite ir nuėmę nuo ugnies leiskite pastovėti 5-10...

Gairės: Jautiena, šparagai, kuskusas, raudona paprika, česnakas, vanduo, sojos padažas, alyvuogių aliejus, druska, juodieji pipirai, petražolės.

 
Jautienos kepsnys

Jautienos kepsnys

2 2 2 2 2

 

Jautiena turi būti supjaustyta dviem gabalais (kepsniais). Smulkiai supjaustyti svogūną ir sukapoti česnaką. Mėsą...

Gairės: Jautienos nugarinė, svogūnas, česnakas, druska, juodieji pipirai, alyvuogių aliejus, vyno actas, sausas vynas.

 
Lazanija su špinatais

Lazanija su špinatais

2 2 2 2 2

 

Bešamelio padažas: Išlydyti sviestą keptuvėje, sudėti miltus ir pakepinti, po truputėli pilti pieną...

Gairės: sviestas, miltai, pienas, druska, muskato riešutas, sūris, džiovinti pomidorai, špinatų lapai, parmezanas, kiaušinis, pipirai, petražolė.

 
Aštrūs makaronai su pomidorų padažu

Aštrūs makaronai su pomidorų padažu

1 1 1 1 2

 

Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite stambiai supjaustytas česnako skilteles, šviežius baziliko...

Gairės: Penne makaronai, česnakas, aitrioji paprika, konservuoti pomidorai, alyvuogių aliejus, baziliko lapeliai.

 
Kriauklės su įdaru

Kriauklės su įdaru

2 2 2 2 2

 

Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Berkite į kiaurasamtį, dėkite šiek tiek sviesto. Įdarui...

Gairės: Kriauklių formos makaronai, krabų piršteliai, druska, sviestas, pomidorai, česnakas, petražolė, lydekos filė.

 
Įdaryti makaronai

Įdaryti makaronai

2 2 2 2 2

 

Makaronus truputėlį apvirkite pasūdytame vandenyje, įpilkite šiek tiek aliejaus. Nuluptus susmulkintus...

Gairės: Kriauklės formos makaronai, svogūnai, česnakas, kiaušiniai, morkos, kalakutienos faršas, paprikos milteliai, aliejus, miltai, pienas, fermentinis sūris, druska.

 
Makaronai su mėsos faršu

Makaronai su mėsos faršu

1 2 2 2 2

 

Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, nukošti ir perpilti šaltu vandeniu. Mėsos faršą...

Gairės: makaronai, faršas, svogūnas, pomidorų padažas, aliejus, pipirai, rozmarinas, bazilikas, druska.

 
Faršu įdaryti makaronų vamzdeliai

Faršu įdaryti makaronų vamzdeliai

2 2 2 2 2

 

Svieste pakepinkite pjaustytą svogūną, įtrupinkite faršą ir šiek tiek apkepkite. Įpilkite sultinio,...

Gairės: makaronai, kiaulienos faršas, svogūnas, fermentinis sūris, sviestas, daržovių sultinys, druska.

 
Daržovių troškinys su makaronais

Daržovių troškinys su makaronais

2 2 2 2 2

 

Supjaustykite morkas ir papriką, pakepkite keptuvėje nedideliame aliejaus kiekyje. Baigiant įdėkite supjaustytą...

Gairės: morkos, raudonoji paprika, cukinija, žali žirneliai, makaronų kriauklelės, druska, pipirai, fermentinis sūris, sparaginės pupelės.

 
Makaronai su krevetėmis, ikrais ir pelėsiniu sūriu

Makaronai su krevetėmis, ikrais ir pelėsiniu sūriu

2 2 2 2 2

 

Į verdantį sūdytą vandenį sudėti spagečius, kad jie nesuliptų, įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus. Virti apie...

Gairės: Spagečiai, krevetės, grietinė, pelėsinis sūris, vištienos sultinys, raudonieji ikrai, pipirai, druska.

 
Makaronai su krevetėmis

Makaronai su krevetėmis

1 1 1 2 2

 

Iškepkite krevetes: ant vidutinės-aukštos ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Sudėkite...

Gairės: makaronai, krevetės, aliejus, svogūnas, baltas vynas, grietinėlė, druska, pipirai, petražolės.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų