Kiaušiniai kevale
- Ingredientai
450 gramų kvietinių miltų;
150 gramų grietinės;
12 vienetų kiaušinių;
250 gramų margarino ar sviesto;
Druskos pagal skonį;
Žalių daržovių (agurkai, pomidorai, salotų lapai ar kt. – dekorui ir salotoms).- Gaminimas
-
Dešimt kiaušinių virkite puode (apie 10 min.), tuomet atvėsinkite šaltu vandeniu (kad geriau luptųsi) ir nulupkite kevalą. Sviestą sumaišykite su miltais, supilkite grietinę, vėl išmaišykite, tuomet sudėkite suplaktus du kiaušinius, padruskinkite ir suminkykite tešlą. Tešlą įdėkite į indą ir kelias valandas palaikykite, kad ji "subręstų". Tuomet iškočiokite tešlą ir išpjaukite tokio dydžio apskritimus, kad ja galėtumėt apgobti kiaušinį ir suformuoti naują kiaušinio „kevalą“. Kiaušinius tešla apgobkite iš viršaus, apačioje gerai užtaisykite, kad neiširtų ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 – 40 min kol gražiai apskrus. Skanu patiekti su gaviomis salotomis: salotų lapai, agurkas, pomidoras ir labai tinka Velykiniam stalui. Patiekdami dekoruokite salotomis ir petražolėmis. Tokius kiaušinius galima valgyti tiek šiltus, tiek šaltus.
Gairės: Kiaušiniai kevale, druska, daržovės, miltai, užkandis, sviestas, margarinas.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|

Krepšeliai su ikrais ir lašiša





Į krepšelius dedame po šaukštelį raudonųjų lašišinių ikrų, aplink apjuosiame po... |

Mišrainė prie alaus





Fermentinį sūrį supjaustome kubeliais, ten pat suberiame duonos džiūvėsius, labiausiai tinkami su kumpiu... |

Žirniai su spirgučiais





Žirnius mirkyti 3-4 valandas, virti 10 min. Kol verda žirniai, paspirginti spirgučius kartu su svogūnu, dėti druską... |

Aštrūs vištienos vėrinukai





Filė supjaustyti gabalėliais, iš likusių ingridientų sumaišyti vientisą masę ir ja užpilti... |

Česnakinis duonos bokštas





Šviesios duonos riekes apskrudinti iš abiejų pusių, praaušusią supjaustyti juostelėmis ir... |

Kalmarai tešloje





Kalmarus reikia nuplauti, išdarinėti ir supjaustyti žiedais arba juostelėmis ir pavirti 1 - 2 minutes.... |

Kepta duona su pikantiška mišraine





Pakepinti duoną riekelėmis, įtrinti česnaku ir pabarstyti druska. Išvirti kiaušinius, atvėsinti,... |

Užkandėlė prie alaus





Duonos riekes iškepti aliejuje. Morkas išvirti ir nulupus sutarkuoti stambia tarka. Taip pat... |

Lavašo suktinukas prie alaus





Imame lavašo lakštą. Išskleidžiame ir aptepame tepamu lydytu sūreliu, lydytą sūrelį pasirinkus... |

Kepinukai "Skanumėlis"





Pirmiausiai atsišildome šaldytą bemielę sluoksniuotą tešlą. Tada supjaustome norima forma.... |

Aštrus kebabas





Lavašą supjaustyti į 4 dalis. Mėsos gabalą gerai įtrinti druska, keturių pipirų mišiniu, čili pipirais... |

Sviestinis Velykų avinėlis





Į išplautą sviestą pridėti tarkuotų krienų ir druskos, išmaišyti. Peilio ir šakutės... |