Kepta višta su džiovintais vaisiais
- Ingredientai
1 nedidėle višta;
100 g majonezo;
2 skiltelės česnako;
1 arbatinis šaukstelis druskos;
1 arbatinis šaukstelis juodųjų pipirų mišinio;
100 ml alyvų aliejaus;
100 g džiovintu slyvų;
100 g džiovintu abrikosų.- Gaminimas
-
Prieš kepant, višta įtrinkite tokiu mišiniu: druska, juodųjų pipirų mišinys, supjaustytos česnako skilteles, alyvų aliejus. Įtrintą vištą palaikykite apie 1 valandą. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laispsnių temperaturos. Nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite pusiau džiovintus vaisius. Sudekite juos i vištos vidų. Višta įtrinkite majonezu ir suvyniokite į folija. Paruoštą višta sudėkite į skardą ir kepkite orkaitėje apie 1,5 -2 val.
Gairės: vista, majonezas, česnakas, druska, juodieji pipirai, alyvų aliejus, džiovintos slyvos, džiovinti abrikosai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Velykinis triušis





Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, išvirti su pipirais, lauro... |