Šokoladiniai kiaušiniai lizdeliuose
- Ingredientai
200 g. sausainių „Gaidelis“ (ar kažkokių panašių) trupinių,
apie 150 g. sviesto,
100 g. cukraus miltelių,
100 ml pieno,
pusė stiklinės kakavos miltelių,
sauja migdolų (galima naudoti ir kitokius riešutus) bei smulkintų riešutų arba džiūvėsių trupinėlių kiaušinių apvoliojimui.- Gaminimas
-
Sviestą reikia ištrinti su cukraus milteliais, kakava (arba šokoladinio skonio cukraus milteliais), suberti sausainių trupinius (geriausia sausainius tiesiog sumalti), pieną ir viską gerai išmaišius, porą valandų palaikyti šaldytuve. Tuomet šiek tiek aliejumi išteptom rankom jau galima formuoti kiaušinius į kurių vidų įdedamas siurprizas: migdolo, lazdyno, graikiškas ar koks kitoks riešutas. Kiaušinio išorė apvoliojama riešutų, džiūvėsių trupiniuose, smulkintame kokose ar papuošimų rutuliukuose (čia jau kiekvieno fantazija) ir vėl bent trumpam bulvytes reikia palaikyti šaldytuve, kad sustingtų. Kad kiaušinukai nebūtų vieniši, galima jas patalpinti krepšeliuose (šie pirkti parduotuvėje). Dekorui galima naudoti melisos lapelius ir plaktą grietinėlę su cukrumi ir žalatinu. Puikiai tiek mažiems, tiek dideliems smaguriams.
Gairės: Šokoladiniai kiaušiniai, šokoladas, sausainiai, cukrus, pienas, migdolai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Smėlinės tešlos pyragėliai stiklinėse





2 aukštas stiklines (250 ml talpos) ir 6 mažas stiklinaites (po 150 ml) ištepti riebalais ir... |

Velykinis avinėlis





Šokoladą smulkiai sukapoti. Riebalus išsukti su vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais (sudedami po... |

Šokoladinis pyragas





Įkaitinkite orkaitę iki 200° C. Ištepkite aliejumi 25 cm skersmens atidaromą formą. Didelėje keptuvėje... |

Obuolių vyniotinis





Į ištirpintą sviestą supilkite vandenį, įberkite druskos, išmaišykite, suberkite miltus,... |

Obuolių pyragas





Paruoškite mielinę tešlą: mieles ir pusę šaukštelio cukraus (iš nurodyto recepte)... |

Citrininis plokštainis





Trapios tešlos paplotis 1. Orkaitę įkaitinti iki 210˚C. 2. Į karščiui atsparų dubenį sudėti... |