Pyragėliai „Žąselės“
- Ingredientai
250 g miltų,
60 g cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
1 kiaušinis,
125 g sviesto,
2 šaukštai citrinų sulčių,
500 g cukraus pudros,
keli lašai raudonų ir geltonų maistinių dažų,
šiek tiek rudo glajaus.- Gaminimas
-
Iš miltų, cukraus, vanilinio cukraus, kiaušinio ir atvėsinto susmulkinto sviesto suminkyti tešlą. Ją folijoje pusvalandį palaikyti šaltai. Tada tešlą iškočioti ir pagal trafaretą išpjaustyti žąsis bei tiek pat pusmėnulių – sparnų. Kepti 10– 12 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsn. C. Ištraukus iš orkaitės atvėsinti.
Cukraus pudrą sumaišyti su citrinų sultimis. Trečdalį glajaus nuspalvinti oranžine spalva. Žąsis aptepti baltu glajumi, sparnus – oranžiniu. Į likusį oranžinį glajų pridėti dar kelis lašus raudonų maistinių dažų ir nuspalvinti snapus. Galiausiai rudu glajumi išpiešti akis.
Gairės: žąselės, desertas, pyragaitis, pyragėlis, pyragėliai, kiaušiniai, cukrus, maistiniai dažai, rudas glajus.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Smėlinės tešlos pyragėliai stiklinėse





2 aukštas stiklines (250 ml talpos) ir 6 mažas stiklinaites (po 150 ml) ištepti riebalais ir... |

Velykinis avinėlis





Šokoladą smulkiai sukapoti. Riebalus išsukti su vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais (sudedami po... |

Šokoladinis pyragas





Įkaitinkite orkaitę iki 200° C. Ištepkite aliejumi 25 cm skersmens atidaromą formą. Didelėje keptuvėje... |

Obuolių vyniotinis





Į ištirpintą sviestą supilkite vandenį, įberkite druskos, išmaišykite, suberkite miltus,... |

Obuolių pyragas





Paruoškite mielinę tešlą: mieles ir pusę šaukštelio cukraus (iš nurodyto recepte)... |

Citrininis plokštainis





Trapios tešlos paplotis 1. Orkaitę įkaitinti iki 210˚C. 2. Į karščiui atsparų dubenį sudėti... |