Smėlinės tešlos pyragėliai stiklinėse
- Ingredientai
250 g sviesto arba margarino,
150 g cukraus,
1 žiupsnelis druskos,
1 apelsino tarkuota žievelė,
250 g marcipanų masės,
0,5 fl akonėlio karčiųjų migdolų aromato,
5 kiaušiniai,
200 g miltų,
90 g krakmolo,
85 g maltų migdolų,
2 nubraukti šaukšteliai kepimo miltelių,
110 g džiovintų spanguolių, raudonų maistinių dažų,
šiek tiek cukraus pudros.- Gaminimas
-
2 aukštas stiklines (250 ml talpos) ir 6 mažas stiklinaites (po 150 ml) ištepti riebalais ir pabarstyti cukrumi.
Sviestą, cukrų, druską ir apelsino žievelę ištrinti. 200 g marcipanų masės sumaišyti su migdolų aromatu. Vieną po kito įmušti kiaušinius. Miltus sumaišyti su krakmolu, migdolais bei kepimo milteliais ir greitai išsukti su sviesto bei kiaušinių mišiniu. Galiausiai įmaišyti 100 g šiek tiek pasmulkintų spanguolių. Stiklines pripildyti tešlos (1,5 cm iki viršaus). Orkaitėje, įkaitintoje iki 175 laipsn. C, pyragėlius mažose stiklinėse kepti 25 min., o didžiąsias stiklines iš orkaitės išimti 10 min. vėliau.
50 g marcipanų masės padalyti perpus, nuspalvinti maistiniais dažais raudonais atspalviais, iškočioti 3 cm storiu. Išpjaustyti drugelius, papuošti likusiais marcipanais, padžiovinti padėjus ant lėkštės, apibarstytos cukrumi. Pyragaičius pabarstyti cukraus pudra, papuošti marcipaniniais drugeliais.
Gairės: pyragėlis, pyragėliai, pyragaičiai, apelsinas, kiaušiniai, migdolai, desertas, smėlinė tešla.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Pyragėliai „Kiškučiai“





Pašildyti 100 ml pieno, jame išleisti mieles. Miltus, cukrų ir vanilinį cukrų sumaišyti,... |

Velykinis avinėlis





Šokoladą smulkiai sukapoti. Riebalus išsukti su vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais (sudedami po... |

Šokoladinis pyragas





Įkaitinkite orkaitę iki 200° C. Ištepkite aliejumi 25 cm skersmens atidaromą formą. Didelėje keptuvėje... |

Obuolių vyniotinis





Į ištirpintą sviestą supilkite vandenį, įberkite druskos, išmaišykite, suberkite miltus,... |

Obuolių pyragas





Paruoškite mielinę tešlą: mieles ir pusę šaukštelio cukraus (iš nurodyto recepte)... |

Citrininis plokštainis





Trapios tešlos paplotis 1. Orkaitę įkaitinti iki 210˚C. 2. Į karščiui atsparų dubenį sudėti... |