Ar visuomet konservai yra gaminami tik iš kokybiškų ir gerų produktų? Ar yra konservų „be konservantų“? Ir kodėl juos galima saugoti metų metais. Atsakymus į šiuos ir kitus klausimus pateiks laidos „Gyvenamoji aplinka kūrėjai jau vasario 24 dieną, sekmadienį 12.30 Pirmojo Baltijos kanalo eteryje.
Žuvies konservus mėgsta dažnas, juk kartais taip skanu suvalgyti sumuštinį su šprotais ar tunu. Tačiau būtent žuvies konservuose galima aptikti ir nemalonių staigmenų. Kokia situacija yra Lietuvoje? Ar lietuviai turi ko baimintis?
„Norfos mažmena“ atstovas Darius Ryliškis pasakoja, kad prieš metus „Norfa“ prekybos tinklas buvo priverstas išimti 12 tūkst. vnt. žuvų konservų, nes anot Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos produkcija neatitiko keliamų skonio reikalavimų.
„Mes atlikome papildomus tyrimus, patikrinimus ir įsitikinome, kad mūsų produkcija yra kokybiška, o dėl skonio visuomet galima pasiginčyti. Renkamės patikimus partnerius, produktus nuolat tikriname tiek privačiose, tiek valstybinėse laboratorijose. Mums svarbu, kad vartotojas nusipirkęs produktus „Norfos“ parduotuvėse gautų aukščiausios kokybės prekę. Be abejo, turint tokį platų produktų asortimentą, gali pasitaikyti nesklandumų. Tokiais atvejais patariama kreiptis į parduotuvės vadovybę ir prekė bus pakeista į kokybišką arba grąžinti pinigai,“ – sako „Norfos“ atstovas.
„Kalbant apie populiariausius žuvų konservus, tai lietuviai dažniausiai renkasi tūno konservus, taip pat mėgsta skumbrės ir šprotų konservus“, – pridūrė D. Ryliškis.
Jam antrina ir UAB „Rimi Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė Raminta Stanaitytė-Česnulienė: „ Žuvų konservai Lietuvoje yra gana populiarūs, o labiausiai mėgstami yra šprotų ir tuno konservai. Problemų dėl produktų kokybės neturime jau keletą metų ir pirkėjų nusiskundimų negauname. Jei vartotojas susiduria su bet kokia nekokybiška preke, reikia informuoti prekybos centrą, o toliau veikiame pagal visas saugumo ir kokybės procedūras. Tikriname, pasitvirtinus išimame iš prekybos ir utilizuojame, atliekame tyrimus, imamės papildomų saugos priemonių, kad būtų užtikrinta produktų kokybė. Kokybė ir produktų sauga mūsų tinkui – prioritetinis dalykas”, – teigia p. Raminta Stanaitytė-Česnulienė.
„Žuvų konservai nuo bendro žuvų pardavimo sudaro apie keliolika procentų, Lietuvoje populiariausi tunai, šprotai ir menkių kepenėlės – šių konservų „Maxima“ prekybos tinklo parduotuvėse nuperkama daugiausia. Dėl žuvų konservų sulaukiame tik vienetinių skundų atvejų. Klientams visada patariame – jeigu kyla abejonių dėl prekių kokybės, būtina kreiptis į parduotuvės administraciją, nes tai labai svarbi informacija, kuri mums padėtų nustatyti dėl kokių priežasčių į prekybą pateko galimai nekokybiškas produktas. Produktų kokybė – vienas svarbiausių mūsų tikslų, todėl stengiamės užtikrinti kokybę visose mūsų veiklos grandyse: nuo prekės pasirinkimo, jos transportavimo iki pateikimo parduotuvės lentynoje“, – teigė Olga Malaškevičienė, UAB „Maxima LT“ atstovė ryšiams su visuomene.
Kaip atpažinti gerus ir kokybiškus konservus? O ar žinote iš ko gaminamas ketčiupas? Atsakymai į šiuos ir kitus klausimus laidoje „Gyvenamoji aplinka” sekmadienį 12.30 per Pirmąjį Baltijos kanalą.