• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turizmo informacijos centro duomenimis, Palangoje yra per 100 vietų, kuriose galima pavalgyti. Didžioji dauguma kavinių, barų ir užkandinių įsikūrusios Jono Basanavičiaus gatvėje bei aplink ją. Patiekalų pasirinkimas didelis kaip ir kainų skirtumas: vieni cepelinus siūlo už 2 Eur, kiti – už 7 Eur. Dėl populiariausio deserto žmonėms negaila nei 6.5 Eur, nei laiko, stovėti ilgose eilėse. 

55

Turizmo informacijos centro duomenimis, Palangoje yra per 100 vietų, kuriose galima pavalgyti. Didžioji dauguma kavinių, barų ir užkandinių įsikūrusios Jono Basanavičiaus gatvėje bei aplink ją. Patiekalų pasirinkimas didelis kaip ir kainų skirtumas: vieni cepelinus siūlo už 2 Eur, kiti – už 7 Eur. Dėl populiariausio deserto žmonėms negaila nei 6.5 Eur, nei laiko, stovėti ilgose eilėse. 

REKLAMA

Vasarai tik įsibėgėjant, J. Basanavičiaus gatvė jau marga nuo iškabų, siūlančių papietauti. Šalia jų rikiuojasi ir kavinių darbuotojai, kviečiantys užsukti. Ir nors akys raibsta nuo įvairiausių užkandinių, populiariausi patiekalai siūlomi poilsiautojams – cepelinai, kepsniai, šašlykai ir žuvis.

Patiekalų kainos – skirtingos. Štai prabangiame restorane, galite nerasti nei vieno patiekalo, kurio kaina nebūtų dviženklė. Tuo metu visai šalia jo įsikūrusioje savitarnos valgykloje, už 10 eurų gali pavalgyti visa šeima.

REKLAMA
REKLAMA

Beveik visos maitinimo įstaigos siūlo dienos pietus. Juos pavalgyti galite ir už 5 Eur, ir už 3,5 Eur. 

REKLAMA

Pavyzdžiui, savitarnos valgykloje „Skanumėlis“ dienos pietūs kainuoja 3,5 Eur. Čia siūloma sriuba, o prie jos galite pasirinkti: cepelinus, balandėlius, naminius kotletus, guliašą, kiaulienos, vištienos kepsnius ar įvairius blynelius.

Kainų skirtumas

Tačiau tas pats patiekalas, pavyzdžiui cepelinai, J. Basanavičiaus gatvės kavinėse gali kainuoti nuo 2 Eur iki 6,90 Eur.

Savitarnos kavinė „Cepeliniškės“ dienos pietus siūlo už 3,90 Eur. Pavadinimas išduoda, jog populiariausias patiekalas čia – cepelinai. Vienas jų kainuoja 2 Eur, 2 cepelinai – 3,90 Eur.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau lietuvių mėgstami didžkukuliai šalia esančioje kavinėje – 6,90 Eur.

„Tai naminiai cepelinai, pagaminti šviežiai, todėl ir kaina tokia. Kitur duoda šaldytus“, - kainų skirtumą paaiškina savitarnos kavinės darbuotoja.

Pietų metas - po pietų

Tiesa, nors žmonių J. Basanavičiaus gatvėje netrūksta, maitinimo įstaigose - tuščia.  

„Pietų metas Palangoje tuomet, kai kitur jau jis jau baigiasi. Žmonės visų pirma į pliažą keliauja, o tik paskui išalkę pas mus užsuka. Daugiausiai klientų apie 15 - 16 val ir kol kas tik savaitgaliais. Dar atostogų metas neprasidėjęs", - tv3.lt pasakojo kavinės darbuotoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Susipažinti su kainomis, lankytojai gali stabtelėję prie įėjimo. Su meniu supažindina ir prie maitinimo įstaigų stoviniuojantys darbuotojai. Anot kalbinto - kainos šį sezoną nėra didesnės. Tačiau kilti gali. 

"Kainos priklauso nuo maisto produktų kainų. Jei šios kyla, tai ir patiekalų kainos kyla. Specialiai dėl poilsiautojų jų nekeliam. Kaip tik pažiūrėkit, kokia čia konkurencija. Kad priviliotum klientą turi žaisti kaina. Pasiūlyti ją gerą. Juk kiti renkasi valgyti ne ten kur skaniausia, bet ten, kur ir keliais centais pigiau. Taip yra", - paprastai paaiškina vyras. 

REKLAMA

Kavinėje „De Cuba“ naminių cepelinų su mėsa porcija kainuoja 6,5 Eur. Kiaulienos šoninė čia – 8 Eur, šonkauliai 12 Eur, kiaulienos sprandinės kepsnys su kauliuku 12 Eur. Už šaltibarščius prašoma 3,5 Eur, o bulviniai blynai kainuoja 6 Eur.

Kavinės kviečia ne tik cepelinų. Iškabose siūloma ir karbonadų, įvairių kepsnių. Jų kainos svyruoja nuo 4 iki 14 Eur ir daugiau. 

Užkeptas karbonadas su grybais ir sūriu gali kainuoti apie 8 Eur, lietuviškas karbonadas – 7 Eur, o Kijevo kepsnys nuo 4 iki 9 Eur. Pavyzdžiui, kavinė „Molinis ąsotis” Kijevo kotletą siūlo už 9 Eur, o valgykla „Skanumėlis“ už 4 Eur. 

REKLAMA

Šašlykų kvapas taip pat žadina apetitą. Porcija jų J. Basanavičiaus gatvėje gali atsieiti nuo 7 iki 10 Eur. „Armėniškoje virtuvėje“ šašlykų porcijos kaina svyruoja nuo 10 iki 13 Eur. „Moliniame ąsotyje“ iešmas atsieina 9,5 Eur.

Populiariausias desertas

Žuvies mėgėjus kviečia restoranas „Žuvinė“. Čia siūloma paragauti šviežio žiobrio kapotinio už 6 Eur, šviežio tuno tartaro už 13 Eur, rūkytas lietuviškas ungurys „Žuvinėje“ - 12 Eur.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šalia įsikūrusioje kavinėje Jums gali iškepti apie 1 kg sveriantį otą su šviežiomis daržovėmis. Tai kainuos 15 Eur.

„Molinis ąsotis“ kviečia skanauti jūros gėrybes už 14 Eur, midijas – 12 Eur.

Norintiems atsigerti kavos J. Basanavičaus gatvėje, ši kainuos nuo 1,2 Eur iki 2 Eur. Šviežiai spaustos sultys apie 3 Eur.

Na, o populiariamu panašu, jog šią vasarą nepraras ledai burbuliniame vaflyje. Šis desertas sulaukia stulbinančio poilsiautojų dėmesio. Už porciją negailima 4 Eur ar 6,5 Eur. Smaližiai negaili laiko laukdami ilgose eilėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų