• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Padažas fantastiškas – galima naudoti su kuo tik patinka! Labai skanu su juo troškinti balandėlius, arba tiesiog užsitepti ant duonos riekelės“, – rašo tinklaraščio „Jurgittos receptai“ autorė.

„Padažas fantastiškas – galima naudoti su kuo tik patinka! Labai skanu su juo troškinti balandėlius, arba tiesiog užsitepti ant duonos riekelės“, – rašo tinklaraščio „Jurgittos receptai“ autorė.

REKLAMA

4-5 stiklainiukai po 0,5 l.

  • 3 kg pomidorų;
  • 4 raudonosios paprikos;
  • 5 dideli svogūnai;
  • 1 galvutė česnako;
  • 1 stiklinė cukraus;
  • 3 v.š. druskos;
  • 150 ml. acto (9 %);
  • 1 а.š. maltų juodųjų pipirų;
  • 1 а.š. cinamono;
  • 1 а.š. maltos kalendros;
  • 1 а.š. baziliko (naudojau džiovintą).

Pomidorus užplikome verdančiu vandeniu, nulupame odeles (galima to ir nedaryti – išvirus padažą jos gana gerai susimala blenderiu), supjaustome nedideliais gabaliukais.

Papriką, svogūnus taip pat supjaustome gabaliukais. Dedame daržoves į puodą, beriame cukrų, druską, prieskonius.

Verdame apie 1 valandą, kol išgaruoja dalis skysčio ir masė ima tirštėti (pamaišome, kad nesviltų). Galiausiai sudedame susmulkintą česnaką ir pilame actą, paverdame kelias minutes.

REKLAMA
REKLAMA

Viską sumalame blenderiu iki vientisos masės. Išpilstome į sterilius stiklainius, sandariai užsukame. Laikome šaltai. Skanaus!

Plinta žaibiškai

Šis pomidorų padažas plinta žaibiškai, jį išbandę negaili gerų atsiliepimų.

REKLAMA

„Ir aš padariau tą lemtingą klaidą ir viriau iš pusės normos. Dabar reikės taisyti ją, verdant iš dvigubos. Labai labai ačiū už šį fantastišką pomidorų padažą!“, – rašo viena komentatorė.

„Ka tik pabandėme. Labai skanu! Kaip pirmam kartui išvirėme iš pusės porcijos, kad pažiūrėti, koks skonis. Dar reik palaukt kol atvės ir atvėsusio paragauti, bet jau dabar galiu garantuoti, kad artimiausiu metu virsim vėl“, – pridūrė antra.

„Praeitą vasarą viriau du kartus, tikras skanumėlis“, – pagyrų negailėjo dar viena komentatorė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų