• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šaltibarščiai – tikra lietuvių meilė, kurių unikalų receptą turi, ko gero, kiekviena šeima. Ne išimtis ir „Skanumynų akademijos“ puslapio įkūrėjos Simonos Aleksės receptas. Tik šis – išties išskirtinis ir gali nustebinti ne vieną šaltibarščių faną.

Šaltibarščiai – tikra lietuvių meilė, kurių unikalų receptą turi, ko gero, kiekviena šeima. Ne išimtis ir „Skanumynų akademijos“ puslapio įkūrėjos Simonos Aleksės receptas. Tik šis – išties išskirtinis ir gali nustebinti ne vieną šaltibarščių faną.

REKLAMA

Jos šaltibarščių versija nė iš tolo neprimena sriubos. Tai veikiau kietos konsistencijos užkandis, kurį sudaro šaltibarščių putėsiai ir bulvė.

Moteris tikino, kad tokia mintis į galvą jai šovė visai neplanuotai. Ji pasakojo, kad norėjo išmėginti kažką unikalaus ir tai padarė.

„Šią šaltibarščių versiją sumaniau visai netikėtai. Keistos mintys man į galvą „šauna“ nuolat, dėl to buvo labai smalsu ar idėja pavyks, ar pasiteisins. Beliko tik išbandyti“, – juokėsi ji.

Šaltibarščiai – per 12 valandų

Įdomu tai, kad Simona šiuos šaltibarščius užtruko pagaminti maždaug dvylika valandų. Pasak jos, gamyba trunka neilgai, tačiau šaldymas užima išties nemažai laiko.

REKLAMA
REKLAMA

Laukti reikia tuomet, kai šaltibarščiai šaldomi ir atitirpinami. Taip pat tuomet, kol verda bulvės: „Viso šiam užkandžiui paruošti prireikė apie 12-os valandų.“

REKLAMA

Po gamybos proceso Simona su vyru ėmėsi ragauti vieno kąsnio šaltibarščius. Rezultatas porą maloniai nustebino:

„Mes iškart nusprendėme, kad tikrai skanu. Tai tikrų tikriausiai šaltibarščiai, tačiau, kadangi kritiškai vertiname savo gaminius, iškart vardijome, ką kitą kartą darytume kitaip.“

Moteris atskleidė, kad jeigu ketins ateityje gaminti tokius šaltibarščius, tuomet elgtųsi šiek tiek kitaip. Ji svarstytų, kaip būtų galima pakeisti užkandžio skonį, tiek pateikimą:

REKLAMA
REKLAMA

„Ateityje, jei darkart gaminčiau tokius šaltibarščius, apgalvočiau kaip kitaip į šaltibarščius „įtraukti“ kiaušinį, nes putėsio ir kiaušinio atitirpimo laikas skiriasi.

Taip pat burokėlių masė nudažo kiaušino baltymą rožine spalva, tad svarstyčiau kaip jį įkomponuoti užkandžio išorėje.“ 

Vieno kąsnio šaltibarščių receptas

Pasak Simonos, šis receptas – bene toks pats, kaip ir visų kitų šaltibarščių. Svarbiausia šiame gamybos procese yra želatina, kuri kartu su kitais ingredientais paverčia masę į putėsius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Reikės:

  • 10 vnt. putėsių
  • 200 ml kefyro
  • 100 g virtų burokėlių
  • 4 lapelių želatinos
  • 10 putpelės kiaušinių
  • acto arba marinuotų agurkų skysčio,
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • purškiamo veliūro (nebūtina) 
  • jūsų pasirinktos silikoninės formos tinkamos šaldymui

Gaminimo eiga:

  1. Su trintuvu sutrinti burokėlius su kefyru, marinuotų agurkėlių skysčiu ir prieskoniais iki vientisos masės.
  2. Tada reikia į masę įmaišyti išbrinkytą, ištirpintą želatiną.
  3. Gautą masę tuomet reikia supilti į formeles ir trumpam įdėti į šaldytuvą.
  4. Po 10-15 minučių, kai masė jau šiek tiek sustingusi, reikia į kiekvieną formelę įdėti po virtą putpelės kiaušinį ir visa tai nakčiai palikti šaldiklyje.
  5. Kitą dieną, vos išėmus šaldytus putėsius iš formos, reiktų juos papuošti šaltibarščių spalvos purškiamu veliūru.
  6. Tada savo šaltibarščius reiktų įdėti į šaldytuvą, kad jie šiek tiek atitirptų.
  7. Per tą laiką galima apkepinti virtas bulves, paruošti agurkų ir krapų pagardą.
  8. Putėsiams atitirpus belieka surinkti galutinę užkandžio versiją.

Apgailėtina versija
Apgailėtina versija
Jei nėra kas veikti, tai ir kvailėti pradeda.Todėl durnumui ribų nėra.
Šaltibarščiai be agurkų, krapų, svogūnlaiškių bet kokia forma ne šaltibarščiai.
nesuprantu,is nieko taip nera issidirbinejama kaip is saltibarsciu,nesamone kazkokia
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų