Prieš kepdami bulves lauže, jas labai gerai nuplaukite po vandeniu, jeigu reikia – stipriai patrinkite, kad neliktų žemių. Vėliau pasirinkite, kokių bulvių, keptų lauže norėtumėte:
BULVĖS SU LAŠINUKAIS
Reikės: bulvių, lašinių, druskos ir maltų juodų pipirų
Gaminimas: Perpjaukite bulves pusiau ir tarp dalių įdėkite lašinukų gabalėlių, pabarstykite prieskoniais ir bulvę gerai susukite į foliją.
BULVĖS SU ČESNAKU
Reikės: bulvių, sviesto, krapų, česnako.
Gaminimas: Įdėkite bulvę į foliją, pabarstykite smulkintu česnaku, krapais ir uždėkite gabalėlį sviesto. Bulvę susukite į foliją.
BULVĖS SU SŪRIU
Reikės: bulvių, 300g grietinės, tarkuoto mėgstamo sūrio, druskos, maltų pipirų.
Gaminimas: Grietinę sumaišykite su sūriu (jo dėkite tiek, kiek mėgstate). Bulves susukti į foliją ir iškepti žarijose. Jas iškepus, perpjauti per pusę. Į jų vidų įdėti garnyrą, pabarstyti prieskoniais.
Bulves folijoje reikia įmesti į žarijas, ant jų viršaus uždėti kiek įmanomą daugiau žarijų ir kepti apie pusvalandį.