bulvės
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „bulvės“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „bulvės“.
Pasidalino puikiu užkandžio receptu: norėsite dar ir dar
Svajojate vakarą praleisti prie televizoriaus su užkandžiais? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi idėją, ką galite pasigaminti. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė išskirtinį būdą, kaip panaudoti saldžias bulves.
Odeta išdavė superinį kugelio receptą: girs visa šeimyna
„Kugelis – man pats lietuviškiausias patiekalas. Kiek save pamenu, kugelis buvo dažnai kepamas mūsų namuose“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Kugeliui reikės: 2 kg bulvių; 1 didelio svogūno; 3 kiaušinių; 200 ml pieno; 250 g varškės; pagal skonį druskos; pagal skonį maltų pipirų; kelių šakelių čiobrelio; aliejaus.
Bulves nuskutame ir sutarkuojame tarkavimo mašina kartu su svogūnu.
Ieškote įdėjų vakarienei? Šis patiekalas nepaliks abejingų
Ieškote idėjų, kaip paįvairinti vakarienės stalą? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi sprendimą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip pasigaminti labai skanų ir paprastą patiekalą, kuris nustebins.
Taip keptas bulvių kugelis išeina skaniausias: užsirašykite receptą
„Jeigu norėsite sotesnio ir aromatingesnio plokštainio, šis variantas kaip tik tai ko ieškote“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.
Reikės: 9 vidutinio dydžio bulvių (apie 1,3kg); 200g fermentinio sūrio; 200g karštai rūkytos šoninės; 1 svogūno; 0,5 l pieno; 4 kiaušinių; žiupsnelio malto muskato; druskos.
Nuskustas bulves sutarkuokite. Pridėkite 100g tarkuotos fermentinio sūrio ir išmaišykite. Pakepinkite smulkiai pjaustytą šoninę su svogūnu ir sudėkite į paruoštą bulvių masę.
Bulves ir obuolius ragina laikyti šalia: rezultatas nustebins
Dažnai netinkamai laikomos bulvės sudygsta arba pradeda pūti. Kad taip neatsitiktų, patyrę daržovių augintojai rekomenduoja rūsyje šalia bulvių laikyti obuolius.
„Yra viena paslaptis, kuri veikia. Šalia bulvių rūsyje būtinai padėkite obuolius“, – rašoma straipsnyje. – Obuoliai dedami į atskiras dėžes šalia bulvių, todėl gumbai išlieka švieži ir skanūs visą žiemą.“
Obuoliai išskiria etileną, kuris padeda nokti pomidorams, bananams ir kitiems vaisiams bei daržovėms.
Bulves myli ne tik lietuviai: koks Gian Lucos ruoštas patiekalas gali drąsiai konkuruoti su švilpikais?
Kuo šalčiau lauke, tuo skaniau namie – su tuo sutiktų daugelis. O kas galėtų sušildyti geriau nei lietuvių pamilti patiekalai iš bulvių? Būtent tuo savo kolegą Gian Lucą Demarco bandys įtikinti Elena Karalienė, šio sekmadienio TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“ nuspendusi ir dar kartą atiduoti duoklę bulvėms. Šįkart ji gamins savo mėgstamiausią lietuvišką patiekalą – švilpikus.
Taip keptas bulvių kugelis išeina skaniausias: užsirašykite receptą
„Mano kepamas kugelis yra galbūt tarpinis variantas tarp kugelio ir plokštainio. Jis vidutinio tirštumo. Riebalus kugeliui aš naudoju likusius nuo keptos kiaulienos šoninės, anties ar žąsies. Tačiau tie riebalai susidarę kepimo metu neturi būti sudegę (rudi). Kaip pasiruošti tuos riebalų likučius? Dažnai kepant mėsą orkaitėje pilame šiek tiek vandens.
Arba kepant išsiskiria mėsos sultys ir riebalai. Iškepus mėsa suvalgoma, o likęs skystis, jei jis nesudegęs panaudojamas padažui.
„Iki“ akcijos bulvėms ir sūriams – metas išradingiems ir skaniems receptams: išbandykite
Ką pasirinktumėte – gardžiai apskrudusias ir gurmaniškas orkaitėje keptas bulves, kurios gėdos nepadarytų net restoranui? O gal jaukumu apgaubiančias ir tįstančio sūrio įdaru viliojančias bulvines spurgas? Rinktis nebūtina – šį savaitgalį išbandykite abu receptus, nes „Iki“ parduotuvėse sutaupysite pirkdami svarbiausius ingredientus jiems. Ketvirtadienį jau prasidėjusiose „IKI Nuolaidiškėse“ lojaliems pirkėjams bulvės – už superkainą, o įvairių rūšių sūriui taikoma 30 proc. nuolaida.
Taip kepti bulviniai blynai sužavės visą šeimą: ragina išbandyti
Varškė ir bulvės – produktai, kuriuos galima rasti kone kiekvieno tautiečio virtuvėje. Ir nors dažniausiai iš varškės ir bulvių gaminami skirtingi patiekalai, tačiau kulinarijos meistrai dalijasi, kad kartu iš šių produktų gaminami valgiai ne tik vienas kitą puikiai papildo, bet ir sukuria itin gardžią skonių dermę.
Bulvė – universali ir pigi daržovė, su kuria galima pagaminti pačių įvairiausių patiekalų.
Šefas Oliveris atskleidė keptų bulvių paslaptį: išeina traškios ir be galo gardžios
Jamie Oliveris, garsusis britų virtuvės šefas, neseniai pasidalijo savo unikaliu metodu, kaip pagaminti tobulai traškias keptas bulves ir šis metodas jau spėjo sužavėti daugybę žmonių. Jo išbandytas ir patikrintas receptas, pateiktas „TikTok“ platformoje, pažada kiekvieną kartą pasiekti „11/10“ rezultatą, kuris neabejotinai sužavės visus, kas mėgsta traškias išorėje ir purias viduje keptas bulves.
REKLAMA
REKLAMA
Pasėkite tai po bulvių darže: rezultatas nustebins
Surinkus bulves darže, lysvės lieka tuščios. Kai kurie daržininkai iš rudens ant jų atveža mėšlo ir jas suaria, kad paruoštų juodžemį pavasariniam sodinimui.
Tačiau yra ir kitas būdas: sklypą galima apsėti sideratais. Kas tai yra ir ką jos duoda, ką ir kada sėti sideratais.
Ką sėti nuėmus bulvių derlių
Pirmiausia supraskime, kas yra sideratai.
Šviežios bulvės nesuges daug ilgiau: pasakė, ką daryti
Bulvės yra daugelio patiekalų pagrindas ir naudojamos kaip priedas prie bet kokio valgio. Jei norite, kad bulvės išsilaikytų ištisas savaites, tinkamai jas laikykite.
Nesvarbu, ar mėgstate bulves kepti, skrudinti ar gruzdinti, jos neabejotinai yra universalus maistas. Nepaisant jų populiarumo virtuvėje, daugelis žmonių nežino, kaip geriausia jas laikyti.
Ši šviežių bulvių mišrainė nuo stalo dings pirma: receptą užsirašykite iš karto
Ieškote patiekalų, kuriuos galėtumėte pagaminti iš šviežių bulvių? Tuomet nieko nelaukite ir išbandykite tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorės Dalios rekomenduojamą bulvių mišrainę.
Atrado skaniausią šviežių bulvių kugelį: skonis vertas 10 balų
Savaitgalį išbandykite šviežių bulvių kugelį, kurį rekomenduoja tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.
Ingredientai: 2 kg bulvių; 2 kiaušiniai; 3 šaukštai alyvuogių aliejaus; 2 svogūnai; 0,5 litro pieno; druska; pipirai; 4–5 šaukštai kepintų spirgučių su svogūnais.
Sutarkuojame bulves ir svogūnus, ir nieko nelaukiant greit užpilame verdančiu pienu, gerai išmaišome, tuomet supilame spirgučius su svogūnais, idealu būtu taip pat karštus iš karto nuo ugnies ir aliejų.
Taip kepti bulviniai blynai bus itin traškūs: išbandykite nelaukdami
Traškiems bulviniams blynams atsispirti dažnam reikėtų kone antgamtinių galių. Patiekti su sezoninių grybų padažu, pabarstyti šviežiais krapais, jie džiugina tiek gurmanus, tiek taupuolius.
„Bulvės – pigios, maistingos ir puikiai tinka kaip daugelio karštų patiekalų pagrindas. Nereikia nė sakyti, kad jos yra neatsiejamos nuo lietuviškos virtuvės, todėl dažnai keliauja į pirkinių krepšelius.
Europos Sąjungoje bulvių gamyba nuo 2000-ųjų sumažėjo daugiau nei trečdaliu
Bulvių gamyba Europos Sąjungoje nuo šio amžiaus pradžios sumenko 36,7 proc., skelbia Eurostatas.
Jo duomenimis, pernai Bendrijoje nukasta 48,3 mln. tonų bulvių – 27,9 mln. tonų mažiau nei 2000 metais.
Tiesa, 2023-iųjų bulvių derlius buvo 0,8 mln. tonų, arba 1,7 proc., solidesnis nei ankstesnių metų.
Daugiausiai bulvių Bendrijoje išauginama Vokietijoje (pernai – 24,0 proc. viso derliaus ES), Prancūzijoje (17,9 proc.), Nyderlanduose (13,4 proc.
Taip ruoštos šviežios bulvės sužavės visus: kartosite ne kartą
Maloniai saldžios, šviežios bulvytės ir krapai – vasarą simbolizuojantis derinys, kuris nuo seno įaugęs į lietuvių racioną. Įsibėgėjus naujam jų derliui, šviežios bulvės ypač dažnai keliauja į pirkinių krepšelius.
Kai jų skanumas pačiame pike, šviežiomis bulvėmis norisi mėgautis kuo dažniau – o kai pabos krapai, išbandykite ir kitą žalumyną. Įsitikinkite patys – su šviežiomis mėtomis atsivers visai naujas kulinarinių atradimų pasaulis.
Vilnietė bulves augina balkone: turi patarimų visiems
Jau įprasta, kad balkonuose žmonės augina prieskonines žoleles, pomidorus ar agurkus. Tačiau 31-erių metų vilnietė Santana Markūnaitė balkone pasiryžo užauginti bulves. Pokalbio metu naujienų portalui tv3.lt moteris papasakojo, kaip jai sekėsi auginti bulves ir ką svarbu žinoti, norint šią daržovę užsiauginti savo namuose.
Santana tikino, kad ji yra visiškas miesto žmogus. Tačiau gavusi galimybę užsiauginti daržoves balkone – ji jos nepraleido ir dabar augina, ką tik gali, įskaitant bulves.
Gyventojai jau ragauja šviežias lietuviškas bulves: pasakė, kiek jos kainuoja šiemet
Birželio pradžioje kai kuriuose Suvalkijos regiono ūkiuose bulvių laukai žaliuoja kaip rūtos, o tokius vaizdus matantys tikina, kad po kiekvienu krūmu – daug primegzta bulvių. Tuo gali įsitikinti ankstyvųjų bulvių augintojai, turgavietėse jau pardavinėjantys pirmąjį šių metų derlių. Anot jų, derlius užderėjo beveik dviem savaitėmis anksčiau nei įprastai ir yra gan neblogas.
Antanavo krašto (Kazlų Rūdos sav.
Taip gamintos šviežios bulvės sužavės visus: išbandykite patys
Tikra vasara prasideda tada, kai pasirodo pirmosios šviežio derliaus lietuviškos bulvės.
Pirmosios parduotuves pasiekė dar prieš gerą savaitę, ir pirkėjų elgesys rodo, kad lietuviai jų išsiilgę – jos bemat gulė į pirkinių krepšelius, sako Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė. Tikriausiai kiekvienas jas pirmiausiai patieks prie pagrindinės šio metų laiko sriubos – šaltibarščių. O tuomet verta pasinaudoti naujomis idėjomis nebrangiems, greitiems ir labai skaniems receptams.
Nelaikykite bulvių šioje vietoje: suges nepradėjus valgyti
Ne vienam kyla pagunda daržoves laikyti šaldytuve, ypač vasarą, kai dėl karščio produktai greičiau genda. Tačiau bulvėms šaldytuve – ne vieta, o ekspertė atskleidė, kur geriausia laikyti bulves, kad jos ilgiau išliktų šviežios.
Visi namuose turi vietą, kur visada laiko bulves – vieni jas laiko kokioje nors spintelėje virtuvėje, kur tamsu ir vėsu, kiti deda į šaldytuvą.
Išdavė auksinius bulvių auginimo patarimus: užaugs daug gražesnės
Bulvė – viena mėgstamiausių ir universaliausių daržovių, kurias lengva ir nebrangu užsiauginti. Ši daržovė nereikalauja papildomų laiko ir priežiūros kaštų, tačiau, kaip ir bet kuris augalas, ji nėra atspari ligoms ir kenkėjams. Bulvių ligos ir bulvių kenkėjai gali padaryti ne tik trumpalaikės žalos, sunaikindami dalį derliaus, tačiau tinkamai jų neidentifikavus ir neapsisaugojus, žalos padariniai gali būti ilgalaikiai.
Labai gardžios ir gaivios bulvių salotos: puikiai tiks karštą dieną
TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti labai skanias salotas. Šių salotų pagrindas – šviežios bulvės, kurių vis daugiau randama turguje.
Taip kepti bulvių blynai sužavės visus: pigu, greita ir labai skanu
„Bulvių patiekalai visgi yra labai mėgiami mano šeimoje. Ir jeigu jau nutinka taip, kad kartais per daug tų bulvių prisiverdu, imu ir kitą dieną jas perkonstruoju į kokį nors kitą patiekalą. Šiandien valgėme keptus bulvių paplotėlius su varške“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 2. Užtruksite apie 20 min.
400 g virtų bulvių;
4 v. š. varškės;
1 kiaušinis;
3 v. š. miltų;
Žiupsnis druskos;
Žiupsnis juodųjų pipirų;
Šlakelis aliejaus, kepimui.
Taip keptas bulvių kugelis išeina skaniausias: užsirašykite receptą
„Jeigu norėsite sotesnio ir aromatingesnio plokštainio, šis variantas kaip tik tai ko ieškote“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.
Reikės: 9 vidutinio dydžio bulvių (apie 1,3kg); 200g fermentinio sūrio; 200g karštai rūkytos šoninės; 1 svogūno; 0,5 l pieno; 4 kiaušinių; žiupsnelio malto muskato; druskos.
Nuskustas bulves sutarkuokite. Pridėkite 100g tarkuotos fermentinio sūrio ir išmaišykite. Pakepinkite smulkiai pjaustytą šoninę su svogūnu ir sudėkite į paruoštą bulvių masę.
Atskleidė geriausias bulvių veisles: išbandykite šiemet
Geriausios bulvių veislės priklauso nuo to, ko ieškote: skonio, tekstūros, paskirties (virti, kepti, bulvių košei), augimo sąlygų ir atsparumo ligoms.
Čia pateikiame keletą veislių, kurios yra gerai vertinamos dėl įvairių savybių.
Ankstyvos veislės
Red Duke of York – ankstyva veislė su raudonomis odelėmis ir puikiu skoniu, tinkama virti.
Swift – labai ankstyva veislė, geriausiai tinka virti. Subręsta per maždaug 10 savaičių nuo sodinimo.
Puiki idėja pietums – įdarytas bulves pasigaminti labai paprasta
TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti įdarytas bulves. Šis patiekalas puikiai tiks ant pietų ar vakarienės stalo, pasigaminti jį yra paprasta ir nereikės brangių ingredientų.
Lietuvoje jau išparduotos kai kurios daržovės: užsieniečiai graibsto ir moka daug
Kėdainių ūkininkai ir vėl pirmieji į dirvą subėrė ankstyvąsias bulves. Pluša net išsijuosę, sako, šiemet net bulvių plotus didina. Senąjį derlių baigia išparduoti, nes Europoje trūksta daržovių – bulvių, morkų, svogūnų, tad užsieniečiai jas graibsto dideliais kiekiais ir dar moka daug.
Tad ar bus iš ko Velykiniam stalui gaminti baltą mišrainę?
Daugiau apie tai – TV3 žiniose.
Kėdainių pašonėje sujudimas – laukuose zuja traktoriai ir pluša darbininkai.
Ekspertas atskleidė geriausias bulvių veisles: išbandykite šiemet
Visame pasaulyje bulvės yra vienas iš populiariausių ir labiausiai vartojamų maisto produktų. Šis šakniavaisis, turintis didelę maistinę vertę ir universalų panaudojimą, yra svarbus maisto šaltinis daugeliui žmonių. Nepaisant to, jog bulvės dažnai laikomos paprastu produktu, jos gali būti įvairiai paruošiamos ir tiekiamos įvairiose kultūrose, pateikiamos kaip pagrindinis patiekalas arba kaip pagrindinis ingredientas įvairiuose patiekaluose.
Praplėšusi bulvių traškučių pakelį moteris įsiuto: tokio radinio viduje nelinkėtų niekam
Žmonės jau seniai piktinasi, kad bulvių traškučių pakeliuose itin daug oro ir vis mažiau traškučių, tačiau viena moteris, atidariusi „McCoy‘s“ traškučių pakelį, liko be žado – jos nesužavėjo tai, ką rado viduje.
Kai kuriems nėra nieko blogiau, nei atplėšti mėgstamų traškučių pakelį ir pamatyti, kad pusę pakelio turinio sudaro vien oras.
Nostalgiški bulvių kukuliai nukels atgal į vaikystę: pigu, greita ir skanu
„Nostalgiški bulvių ir varškės kukuliai. Turbūt daugelis iš jūsų tokį patiekalą valgydavo vaikystėje. Greitai pagaminamas ir dar greičiau suvalgomas patiekalas. Patiks visiems, mėgstantiems lengvus patiekalus. Kartais norisi padaryti pertrauką nuo mėsiškų patiekalų“, – rašo tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.
Reikės:
8 vidutinio dydžio bulvės;
3 pak. x 180 g varškės;
1 kiaušinis;
2 v. š. miltų;
2 v. š. krakmolo;
druskos pagal poreikius.
Liucija pasidalino superinių bulvinių blynų receptu: visi prašys pakartoti
„Tai vienas paprasčiausių bulvinių blynų receptų, pagal kurį didžioji dalis lietuvių kepa bulvinius blynus. Bent jau taip, tradiciškai bulviniai blynai buvo kepami tiek mano senelių, tiek mano mamos namuose.
Kas be ko, receptą galima prisitaikyti pagal save – kas mėgsta daugiau daržovių galima papildomai įtarkuoti morkos, cukinijos, norint daugiau skonių – įdėkite česnako, krapų, petražolių.
Atskleidė, kaip greitai pagaminti tobulą bulvių košę: paprasčiau nebūna
Šį patiekalą dviems žmonėms galima pagaminti labai greitai ir tik iš trijų ingredientų, o jei norite „kaimiškos“ bulvių košės, bulvių galite nenulupti. Minkšta kreminė bulvių košė puikiai tinka prie keptos mėsos bei daržovių.
Patiekalas tradiciškai gaminamas sutrinant virtas arba garuose virtas bulves su pienu, sviestu ir prieskoniais, o ją paruošite vos per 15 minučių.
Yra daugybė bulvių košės variantų, įskaitant sūrią bulvių košę, košę su priedais ir saldžiųjų bulvių košę.
Praplėšęs bulvių traškučių pakelį vyras neteko žado, ką jame rado: negalėjo nustoti juoktis
Sakoma, kad niekada nežinai, kas tavęs laukia. Ši eilutė atrodo gana tinkama, turint omenyje tai, kas nutiko vienam vyrui iš Anglijos. Atidaręs traškučių maišelį jis aptiko keistą dalyką – vietoj traškučių rado visą pilną bulvę.
Linkolnšyro grafystėje esančios Uppinghamo mokyklos fizikos mokytojas Davidas Boyce'as bulvę rado brandinto čederio ir raudonųjų svogūnų traškučių pakelyje.
Odeta atrado skaniausią keptų bulvių receptą: kartosite ne kartą
„Auksinės bulvių skiltelės, skrudintos iki tobulumo su aštriu citrinų sulčių ir raudonėlio mišiniu, supilamos į sodrų citrinų–sviesto padažą su ryškiais žirneliais, kad būtų nuostabaus skonio, sotus garnyras. O ir pavadinimas VEZUVIJAUS BULVYTĖS skamba labai gerai. Vezuvijaus skrudintos bulvės, yra itališkas patiekalas, pavadintas Vezuvijaus kalno, ugnikalnio, esančio netoli Neapolio įlankos Italijoje, vardu.
Atskleidė skaniausią bulvių kugelio receptą: apsilaižysite pirštelius
Bulvės – sotus ir pigus įvairių lietuviškų patiekalų ingredientas, kurį rastume kiekvienoje virtuvėje. Be to, pasak gydytojos dietologės Editos Gavelienės, tai ne tik kompleksinių angliavandenių, bet ir kai kurių vitaminų ir mineralų šaltinis, o vidutinė virtų bulvių porcija suteikia apie 7 proc. vitaminų B1, B6 ir folio rūgšties paros poreikio.
Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pastebi, kad bulvės – viena mėgstamiausių lietuvių daržovių.
Atskleidė, ar bulves valgyti tikrai – nesveika
Bulvės yra ketvirta pagal vartojimo mastą maisto kultūra pasaulyje: daugelyje šalių jos yra pagrindinis pigesnis maisto produktas ir naudojamos įvairiuose kulinariniuose patiekaluose. Ne išimtis – ir lietuviška virtuvė: jos tapo bene pagrindiniu lietuvių virtuvės ingredientu, ypač dėl to, kad lengvai prisitaikė prie vietos klimato sąlygų ir buvo palyginti lengvai užauginamos.
Gydytoja dietologė dr.
Taip kepti bulvinius blynus išmokė mama: patys skaniausi
„Šie blynai mano mamos, galima sakyti, firminis patiekalas. Ji dažnai mėgsta iškepti tokių blynų greitiems pietums, kai skuba ir neturi laiko ilgiems gaminimo procesams, o norisi sočių pietų šeimynai“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.
Reikės: 6 vidutinio dydžio bulvių; 2 valg. š. fermentinio sūrio; 3 valg. š. miltų; 1 kiaušinio; 3 didesnių česnako skiltelių; druskos, pipirų; saulėgrąžų aliejaus kepimui.
Bulves sutarkuojame bulvine tarka.
Atskleidė tobulo kopūstų troškinio receptą: vienas, du ir yra
„Labai seniai gamintas troškinys, anksčiau buvau didelė troškinių mėgėja – taigi patogu, viską sumeti į puodą ir troškini, o ir plauti tik vieną puodą tenka“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė.
Naudojau: raugintus kopūstus; karšto rūkymo dešreles; bulves; aštrų pomidorų padažą; grietinę; druską.
Kopūstus pakišame po šalto vandens srove ir nuplauname, taip dingsta dalis rūgšties.
Orkaitėje bulvės iškeps tobulai: šefas atskleidė, kaip tai padaryti
Traškios keptos bulvės yra tiesiog būtinos Naujų metų vakarienei, tačiau daugelis darome vieną klaidą.
Tobulai iškeptos traškios bulvytės papuoš stalą, tačiau svarbu, kad viskas būtų padaryta teisingai. Pasak vieno virtuvės šefo, vieną klaidą darome visi, todėl nepavyksta išgauti tobulai traškią keptų bulvyčių odelę.
Šefas atskleidė, kaip orkaitėje iškepti tobulas bulves: pravers per šventes
Vienas geriausių virtuvės šefų pasidalijo savo paprastu ir patikimu būdu, kaip patobulinti keptas bulves, ir jums tereikia vieno paprasto spintelės ingrediento, kad bulvės būtų itin traškios.
Keptos bulvės – tai pagrindinis sekmadienio vakarienės patiekalas, kurį mėgsta visa šeima. O dabar galite pagerinti savo kepsnius vienu pigiu ingredientu, kad jie būtų dar geresni nei bet kada anksčiau.
Atrado superinį troškintų kopūstų receptą: pigu, greita ir skanu
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Ką daryti, kai labai norisi troškintų kopūstų, bet neturite raugintų kopūstų? Pristatome patikrintą būdą labai gardžiam patiekalui iš paprasto kopūsto.
Per šventes nevalgykite šių produktų kartu: gali baigtis liūdnai
Norint gyventi sveikai, svarbu sveikai maitintis, tačiau ne visada pavyksta laikytis tinkamos mitybos. Žmonės renkasi skirtingų tekstūrų ir skonių maisto derinius, tačiau tam tikrų maisto derinių nereikėtų vartoti, nes jie gali sukelti virškinimo problemų – štai, kokie jie.
Nedaugelis žmonių supranta, kokių produktų negalima derinti tarpusavyje, o tik valgant tinkamus maisto derinius palaikysite sklandžią organizmo funkciją ir būsite sveiki, rašo strongherapp.com.
Taip keptos bulvės orkaitėje sužavės visus: pigu, greita ir skanu
Jei vasarą bulves grilinome prie mėgstamų mėsos patiekalų ar gardžiavomės jomis su šaltibarščiais, tai dabar atėjo bulvinių blynų ir bulvių apkepų metas. Šios daržovės – tikros rudens karalienės: universalios, pigios, mėgstamos ir didelių, ir mažų.
Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pastebi, kad turbūt nerasime tiek kaltintos lietuvių pamėgtos daržovės.
Su kuo negalima valgyti duonos? Daugelis nustebtų
Duona – labai populiarus maisto produktas, kurį žmonės vartoja šimtmečius. Šis maisto produktas turi ir privalumų, ir trūkumų. Galbūt jūs, kaip ir aš, tiesiog dievinate šviežią, kvapnią duoną? Ji gali būti derinama su įvairiais maisto produktais, bet ar kada susimąstėte, su kuo duonos nereikėtų vartoti? Šiandien mes jums papasakosime, ko negalima valgyti su duona.
Duona yra puikus angliavandenių šaltinis, aprūpinantis organizmą energija.
Šefas Oliveris atskleidė tobulą orkaitėje keptų bulvių receptą: pravers šventėms
Daugeliui pietūs ar vakarienė neapsieina be keptų bulvių ir kiekvieno siekiamybė, kad jos būtų traškios išorėje, bet minkštos viduje. Ir nors galbūt jas gaminate jau daugelį metų ir manote, kad puikiai išmanote jų gamybos gudrybes, šefas Jamie Oliveris patarė, kaip tobulai iškepti bulves.
Savo interneto svetainėje virtuvės žvaigždė Jamie Oliveris pasidalijo patarimais, kaip pradedantiesiems virėjams kaskart pasigaminti „tobulas keptas bulves“, rašo express.co.uk.
Bulvių kugelis pagal baikerius: šis padažas nustebino visą šeimą
„Šį kugelio receptą nusižiurėjau per TV vieną penktadienio vakarą. Labiausiai suintrigavo keistas padažas su raugintais agurkais. Atrodė, kad tai tikrai visai ne baikerių maistas. Padažas gal kokiems sveikuoliams daugiau tinkantis, o ne rimtiems vyrams važinėjančiais rimtais motociklais. Ir pats kugelis toks moteriškas sakyčiau, su varške ir kefyru, jokių kiaulės ausų, jokių kiaulės kojų. Na, gal tie baikeriai jau tokie…
Neištvėriau nepabandžiusi to kugelio, ir to keistojo jų padažo.
Ši Dalios mišrainė taps rudens topu: tiks prie visko
„Nori ar ne, bet ruduo po truputį atkeliauja ir į mūsų virtuvę. Rudeniškai spalvingos bulvių salotos jau su kepintomis paprikomis ir šonine suteiks daugiau sotumo“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Jums reikės:
virtų bulvių,
apkeptos šoninės,
apkeptos raudonos paprikos,
svogūno arba šaloto,
kaparėlių,
petražolių arba kalendrų lapelių.
Padažui:
alyvuogių aliejaus,
vyno acto,
garstyčių,
druskos.
Taip bulvių dar nevalgėte: Gian Lucos receptas taps konkurentu tradiciniams lietuvių patiekalams
Sakoma, kad bulvės užima ketvirtąją vietą tarp mėgstamiausių pasaulyje daržovių. O dar ypatingesnę meilę joms jaučia lietuviai, kurių tradiciniai patiekalai be bulvių būtų tiesiog neįsivaizduojami.
Atrado skaniausią kugelio receptą: apsilaižysite pirštelius
„Mano kepamas kugelis yra galbūt tarpinis variantas tarp kugelio ir plokštainio. Jis vidutinio tirštumo. Riebalus kugeliui aš naudoju likusius nuo keptos kiaulienos šoninės, anties ar žąsies. Tačiau tie riebalai susidarę kepimo metu neturi būti sudegę (rudi). Kaip pasiruošti tuos riebalų likučius? Dažnai kepant mėsą orkaitėje pilame šiek tiek vandens.
Arba kepant išsiskiria mėsos sultys ir riebalai. Iškepus mėsa suvalgoma, o likęs skystis, jei jis nesudegęs panaudojamas padažui.