Pasak „Harvard Health“, imbieras skatina efektyvų virškinimą ir taip pat malšina pykinimą. Jis jau seniai žinomas kaip saugi priemonė nuo vėmimo, ypač nėščiosioms ar besigydantiems chemoterapija, rašoma express.co.uk.
Į vandenį įdėkite imbiero
Jo sudėtyje yra junginio, vadinamo gingeroliu, kuris padeda virškinimo procesui – tai reiškia, kad taip pat gali būti vartojamas pilvo pūtimui ir žarnyno dujoms mažinti.
Tyrimai taip pat parodė, kad imbiero vartojimas gali padėti sumažinti skausmą ir uždegimą, pavyzdžiui, raumenų skausmą, taip pat gali padėti kontroliuoti uždegimą, susijusį su Krono liga ir vilklige.
Džono Hopkinso universiteto aiškinimu, imbiero sudėtyje taip pat yra antioksidantų, kurie gali padėti sulėtinti nestabilių molekulių sukeliamą ląstelių pažeidimą arba užkirsti jam kelią.
Britų širdies fondas rekomenduoja imbiero arbatą kaip širdžiai naudingą karštąjį gėrimą ir siūlo ją pasigaminti šviežią, sutarkuojant arba supjaustant nedidelį gabalėlį nuluptos imbiero šaknies. Tada ją užpilkite virintu vandeniu ir palikite brinkti apie 10 minučių.
Imbiero galima nusipirkti daugumoje prekybos centrų. Imbierų arbatos taip pat galima nusipirkti arbatos maišeliuose, kuriuose yra sauso imbiero ir kartais kitų ingredientų. Jie gerai išsilaiko ir gali būti švelnesnio skonio nei šviežio imbiero arbata.
Klivlendo klinikos gydytoja dietologė Candace O'Neill paaiškino, kad imbiero šaknis taip pat gali būti naudinga esant menstruacijų spazmams ir artritui.
Ji taip pat sakė, kad imbieras gali padėti sureguliuoti cukraus kiekį kraujyje, ir pridūrė: „Imbieras mažina fermentų, skaidančių angliavandenius, kiekį, todėl padeda gliukozės (cukraus) apykaitai.“
C. O'Neill pasiūlė šviežią imbierą laikyti šaldiklyje, kad galėtumėte jį ilgiau laikyti ir, kai reikia, iš karto tarkuoti, kad pasidarytumėte arbatos.
Taip pat galite įsigyti imbiero miltelių, sauso ar marinuoto imbiero, populiarūs ir imbiero kokteiliai. Tačiau imbierinis alus gali būti ne toks sveikas, nes jame yra daug pridėtinio cukraus. Dietologė teigė: „Gerti imbiero arbatą yra naudingiau, nes joje nėra pridėtinio cukraus“.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!