„Cadbury“ šokolado gamintojai neseniai visiems laikams baigė diskusijas apie tai, kur turėtų būti laikomas šokoladas.
Jie paaiškino: „Šokoladas visada turi būti laikomas šiek tiek vėsioje, sausoje, tamsioje vietoje, tokioje kaip spintelė ar sandėliukas, žemesnėje nei 21°C temperatūroje, kad būtų užtikrinta, jog nekokybiška kokybė."
Ir dabar mums taip pat buvo duoti atsakymai, kur laikyti savo vaisius ir daržoves. „HelloFresh“ vyresnioji virėja Mimi Morley paaiškino, kad žmonės dažnai daro didelę klaidą laikydami bananus.
„Įprasta klaidinga nuomonė, kad bananus reikia laikyti ne šaldytuve“, – sako ji. „Jei juos padėsite vėsioje aplinkoje, tai iš tikrųjų gali padėti prailginti tinkamumo laiką. Kai banano žievė minkšta ir su rudomis dėmėmis, banano minkštimas išliks toks pats ir gali pailginti tinkamumo laiką viena savaite ilgiau“.
Tada ji nurodė, kad daugelis žmonių taip pat daro klaidą su daržovėmis, tokiomis kaip morkos ir bulvės, palikdami jas pakuotėje, rašo mirror.co.uk.
„Šakninės daržovės klesti tamsiomis ir sausomis sąlygomis, vėsumas ir plastikinės pakuotės dažnai sukuria drėgmę, sukurdamos aplinką, dėl kurios jos greitai sugenda“, – sako ji.
Maisto ekspertė ir taip pat teigė, kad agurkai neturėtų būti laikomi šaldytuve. Vietoj to ji rekomenduoja juos laikyti vėsioje, bet ne per šaltoje aplinkoje, nes agurkai blogai reaguoja į ypač šaltą orą. Ji nurodo, kad apelsinų negalima laikyti šaldytuve, kad drėgmė nesugadintų odos, o jiems geriausiai bus vaisių dubenyje.
Ji priduria, kad vaisiai, kurie priskiriami uogų kategorijai, pavyzdžiui, avietės, braškės, gervuogės ir vyšnios, visada turėtų būti laikomos šaldytuve. Be to, vaisiams skirtingomis nokinimo stadijomis reikia skirtingų sąlygų.
Ji daro išvadą: „Vaisius, tokius kaip abrikosai, kiviai ir mangai, geriausia palikti sunokti ne šaldytuve, tačiau, esant pageidaujamo prinokimo lygiui, idealu juos dėti į šaldytuvą, kad būtų prailgintas jų tinkamumo laikas ir laikas, sulėtinti nokinimo procesą.
Nors daugelis mano, kad visų vaisių ir daržovių laikymas šaldytuve yra geriausias būdas išlaikyti juos šviežius ir kvapnius, tačiau akivaizdu, kad iš tikrųjų nėra vieno patarimo, kuris tinka visiems“.