Maistas 

 

Skaniausi receptai, naudingiausi maisto patarimai ir ekspertų interviu – gamindami pagal juos, niekada neprašausite

Taip keptas varškės apkepas sužavės visą šeimą: purus kaip debesėlis

„Tiesiog tobulas varškės apkepas – kitų žodžių aš neturiu ir nerandu. Kai jo paragavau, net užsimerkiau ir viena vienintelė mintis buvo – tobula! Tiesiog tobula ir tobuliau nebūna! Šis varškės apkepas mūsų namuose jau ne pirmą kartą kepamas ir jis yra mėgstamiausias mano vyro. Tik jam aš razinų įdedu, bet kadangi šiuo metu mano vyras ne namuose, tai šiuo apkepu aš pasimėgauju per pusryčius. Kai kurie mums įprasti produktai pakeisti į alternatyvas, tad skonis dar geresnis.
Receptai Prieš 4 val.

Parodė skaniausią baltos duonos receptą: minkšta, lengva ir labai skanu

TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė sau pažadėjo vieną dalyką – visus metus baltą duoną kepti pačiai. Ji parodė savo mėgstamiausią baltos duonos receptą – taip pagamintas kepinys bus lengvas, minkštas ir labai skanus, puikiai tiks sumuštiniams ar tiesiog su sviestu.
Receptai Prieš 4 val.

Tobulo skonio krevetės česnakinio sviesto padaže: gaminsite ne kartą

Šio sekmadienio TV3 žiniasklaidos grupės laidos „La maistas. Iššūkis“ tema itin gardi – jūros gėrybės. Jas dievina daugelis, tačiau dažniau užsisako restoranuose nei gamina patys. Tačiau šie du receptai padės susikurti restoraną savo namuose – išbandykite patys pasigaminti šias krevetes arba midijas. Be to, šiandien ir ypatinga proga – Motinos diena.
Receptai Prieš 5 val.

Atskleidė superinį cepelinų įdaro receptą: kartosite ne kartą

„Nors cepelinų kilmė kelia nemažai diskusijų, viso pasaulio lietuviams didžkukuliai asocijuojasi su nacionaline lietuvių virtuve. Cepelinai Lietuvoje atsirado prieš 100-150 metų. Manoma, kad Žemaitijoje jie galėjo atsirasti iš vokiškosios Mažosios Lietuvos, o kitose Lietuvos dalyse – per Lietuvos žydus, turėjusius glaudžius ryšius su Šiaurės Vokietijos žydų bendruomenėmis.
Receptai 2025-05-03

Išbandę šiuos receptus austres pamilsite iš karto: skanesnių dar neragavote

Šio šeštadienio gero kino vakare TV3 žiūrovų laukia vieno geriausių visų laikų režisieriaus Ridley Scotto filmas „Robinas Hudas“, o jo įkvėpti TV3 žiniasklaidos grupės laidos „Gero savaitgalio receptas“ vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Laurynas Suodaitis dalijasi gardžiu receptu, kuris privers pamilti austres. Ši ekranizacija privers pamiršti romantizuotą pasaką apie linksmuolį vagį Šervudo girioje.

4 ingredientai ir džiaugsitės neįtikėtinai skaniais pusryčiais: pasigaminti labai paprasta

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti angliškus pusryčius. Šis receptas yra greitas, nereikalauja įmantrių ingredientų ir yra tikrai skanus. Laidos vedėja taip pat parodė kaip visai nesudėtingai išvirti kiaušinį be lukštų, kuris itin patiks žmonėms, kurie mėgsta skystesnį kiaušinio trynį.
Receptai 2025-05-03

Taip ruošta lašiša taps stalo pažiba: išbandykite patys

Artėjant Motinos dienai, norisi nustebinti mamas kažkuo išskirtiniu, tačiau visai nebūtina tam išleisti didelę pinigų sumą ar praleisti kiaurą dieną virtuvėje. Verčiau šį laiką skirti mamai, o palepinti ją skaniais pietumis užteks kelių netikėtų ingredientų derinių, kad įprastiems produktams suteiktumėte šventinį rūbą. Būtent to parduotuvėse dairosi daugelis, pastebi Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.
Receptai 2025-05-02
REKLAMA
Jūsų šaltibarščiai – patys skaniausi? Įrodykite tai atsiųsdami receptą – „Iki“ kviečia kartu kurti „ŠaltibarštIKI enciklopediją“  Jūsų šaltibarščiai – patys skaniausi? Įrodykite tai atsiųsdami receptą – „Iki“ kviečia kartu kurti „ŠaltibarštIKI enciklopediją“

Jūsų šaltibarščiai – patys skaniausi? Įrodykite tai atsiųsdami receptą – „Iki“ kviečia kartu kurti „ŠaltibarštIKI enciklopediją“

Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal garstyčių? Prekybos tinklas „Iki“ kviečia pasidalinti skaniausių savo šaltibarščių receptu – drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“ – ir laimėti prizus. Neabejotinai – esame ne tik bulvių, bet ir šaltibarščių tauta, sako „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė.
Receptai 2025-05-02

Motinos dienos proga – gurmaniška vakarienė pačioms brangiausioms: šis midijų receptas nepalieka abejingų

Vieni be jūrų gėrybių negali gyventi, o kiti jas „prisijaukina“ tik su metais. Visgi tokie patiekalai kaip midijos ar įvairiai ruoštos krevetės restoranuose visuomet puikuojasi topuose! Tuo įsitikinsime ir šį sekmadienį, TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“. Ne tik išmoksime šiuos patiekalus kur kas pigiau paruošti namuose, bet dar ir sužinosime, kaip jūrų gėrybes pasirinkti ir pagaminti taip, kad jos prilygtų restorano lygiui.
Receptai 2025-05-02

Taip kepta vištiena orkaitėje sužavės visus: užsirašykite receptą

Ieškote idėjų, ką pagaminti pietums? Dalijamės su jumis tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorės keptos vištos receptu – šis patiekalas sužavės visus. Reikės: Naminės vištos gabalėliai (kumpeliai, blauzdelės, petukai ir t. t.); Druskos pagal skonį; Žiupsnis j. pipirų; 1 a. š. lauro lapų maltų; 3 skiltelės česnako; 3 v. š. Vorčesterio padažo; 1 a. š. vištienos prieskonių; 1 a. š. kmynų. Bulvės; Žiupsnis česnakinės druskos; Žiupsnis j. pipirų; 1 a. š. bulvių pr.; 0.5 a. š. džiov.
Receptai 2025-05-02

Atrado geriausią marinuotų svogūnų receptą: tobulai tiks prie šašlykų

„Svogūnai ir šašlykai man yra neatsiejami ir papildo vienas kitą. Svogūnus ruošiu dvejais būdais. Marinuoju pačius svogūnus ir ruošiu svogūnų laiškus su pomidorų padažu“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.  Svogūnų laiškams su pomidorų padažu reikės: ryšulėlis svogūnų laiškų; 5 v. š. pomidorų padažo. Svogūnų laiškus nuplauname, supjaustome žiedais. Sumaišome su pomidorų padažu.
Receptai 2025-05-01

Per Motinos dieną Liucina Rimgailė Mamai visada veža 1 produktą: štai koks jis

Motinos diena – puiki proga pradžiuginti mylimas mamas ne tik gėlėmis, bet ir gardžiais desertais. Receptų knygų autorė ir prekės ženklo „Liu Patty“ atstovė Liucina Rimgailė sako, kad sukurti neįmantrų, bet dailiai atrodantį valgomą siurprizą gali ir nepatyrę kulinarai. Svarbu skirti šiek tiek laiko ne tik gaminimui, bet ir pasigardžiavimui desertu – skanauti jį kartu su mama neskubant ir mėgaujantis.

Šie kepsneliai taps tikru pavasario atradimu: pigu, greita ir labai skanu

„Kai mama pasakė, kad kepa vištienos kepsnelius su bulvėmis, labai įtartinai pasižiūrėjai. O pasirodo visai be reikalo. Skanūs ir sotūs kepsneliai. Ir išlaiko formą, nesubyra dėl ko labiausiai dvejojau prieš jų kepimą. Nes labai įtartinai pasirodė ir bulvės tarkuotos per burokinę tarką, ir krūtinėlė supjaustyta gabalėliais. Bet kepsneliai išeina tobuli, apskrudę išorėje, o viduje minkšti ir sultingi“ – rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Porcijos 4. Užtruksite apie 30 min.
Receptai 2025-04-30

Atskleidė skaniausią orkaitėje kepto kumpio receptą: apsilaižysite pirštelius

Sukantis virtuvėje neretai norisi vienu kartu pasiruošti bent kelis patiekalus – ne tik vakarienei, bet ir kitos dienos pusryčiams ar pietų dėžutei darbe. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai siūlo išmėginti pigiai paruošiamą kiaulienos kumpį: iškepę jį orkaitėje turėsite sotų vakarienės patiekalą, o likučius galėsite sunaudoti sumuštiniams ir kitiems maistingiems užkandžiams.
Receptai 2025-04-29

Prisiminė be reikalo pamirštą šašlykų marinatą: mėsa išeina minkštutėlė

„Nežinau ar atsiras toks žmogus, kuris nemėgtų šašlykų? Juk tik užtenka pajusti kaimynus kepant juos ir jau nejučia pats pradedi svajoti, kaip čirškini mėsytę. Šašlykus marinuoju ir su mineraliniu, ir su obuolių sultimis, ir su majonezu bei garstyčiomis. Šiandien šašlykus raugiau su kefyru. Renkuosi vis kitą variantą ir bandau atrasti geriausią marinatą. Kaip šašlykus ruošiate jūs?“ – anksčiau rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Receptai 2025-04-29

Į šaltibarščius įdėjo 1 slaptą ingredientą: tokių skanių dar nebuvo ragavę

„Kai tik nors šiek tiek atšyla, mes puolame gaminti savo taip mėgstamų šaltibarščių. Mano teta juos gali valgyti kasdien visa vasara. O kaip jūs? Ar turite savo mėgstamą variantą? Jei ne, viliuosi šis jums patiks. Vienas neįprastas produktas ir skonis “, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Receptai 2025-04-28

Ši mišrainė taps tikru pavasario hitu: receptą užsirašykite iš karto

„Kartais būna, kad iš likučių galima sumeistrauti labai skanias salotas“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Reikės:  Keli salotų lapai; 1 agurkas; 1 liežuvis (virtas); 1 virtas kiaušinis; Keli svogūnų laiškai; 1-2 v. š. majonezo; 1 a. š. krienų; Žiupsnis pomidorinių pabarstukų; 5 v. š. konservuotų žirnelių. Agurką, liežuvį ir kiaušinį supjaustome kubeliais, salotas suplėšome, svogūnų laiškus pasmulkiname. Beriame žirnelius.
Receptai 2025-04-27

Kotryna atrado puikų salotų receptą: skonis nustebins

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti lęšių ir morkų salotas. K. Starkienė tikina, kad lęšių nereikia bijoti – pabandyti šias salotas tikrai verta, nes savo skoniu jos gali nustebinti.

Andrius Užkalnis išdavė tobulą „Fish and Chips“ receptą: visi prašys pakartoti

Šį sekmadienį TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „La maistas. Iššūkis“ – du lietuvių pamilti patiekalai: anties filė ir garsieji „Fish and chips“, o kurio patiekalas labiau patiks laidos vedėjams Elenai Karalienei ir Gian Lucai Demarco, varžėsi virtuvės šefas ir žurnalistas, maisto kritikas Andrius Užkalnis.

Apsilankęs 1 Lietuvos kavinėje dabar ten nuvykti rekomenduoja visiems: vaizdas nustebino

Žinote, ko su kiekviena diena vis labiau pasigendu? Tai lietuviškumo. Nekalbant jau apie maitinimo įstaigų pavadinimus, ar ten vyraujančius patiekalus, užėjęs į maisto prekių parduotuvę vis sunkiau randu prekes su lietuviškais pavadinimais.

Vytaro receptas: sūnaus Vincento mėgiamiausi kalakutienos kukuliai

Kiekviena šeima turi tokius patiekalus, kuriuos kažkuris šeimos narys labai mėgsta.  Ypač dažnai savo mėgiamus patiekalus turi vaikai, o vieną tokių atskleidė TV3 laidos „Vytaro ferma“ vedėjas Vytaras Radzevičius. „Tai yra mano sūnaus mėgstamiausias patiekalas, kurį aš gaminu ir kartais jis tiesiog paprašo: tėti, pagamink man tų kukulių.

Taip gamintas troškinys sužavės visą šeimą: skonis vertas 10 balų

Šiandien šeštadienio gero kino vakare –  įtraukiantis filmas „Juodojo vanago žūtis“. Tad įkvėpti šio kvapą gniaužiančios kino juostos, TV3 žiniasklaidos grupės laidos „Gero savaitgalio receptas“ vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Laurynas Suodaitis dalijasi ypatingu autentiško čili troškinio su česnakine duonele receptu.

Superinis sluoksniuotos tešlos sausainių receptas: nuo stalo dings akimirksniu

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti labai skanius sausainius. Kaip sako vedėja, recepto idėja jai kilo tiesiog atsidarius šaldytuvą ir pamačius, kokių ingredientų turi. Pagaminti šiuos sluoksniuotos tešlos sausainius bus tikrai paprasta ir nereikės įmantrių produktų.
Receptai 2025-04-26

Atrado superinę čirvinių blynų tešlą: skonis vertas 10 balų

„Pusryčiai ir blynai, kaip kokie broliai dvyniai. Kartu jie tobuli. Varškiniai širdelių blynai mano atradimas, kaip apgauti savo mažąją, kuri nekaip nusiteikusi varškės atžvilgiu. Kirto blynus, net nenujausdama, kad čia slepiasi varškė“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Varškinių širdelių blynų ingredientai: 200 g varškės; 2 kiaušiniai; 2 v. š. cukraus; 1 st pieno; 2 v. š. aliejaus; 400 ml miltų. Kiaušinius paplakame šluotele su cukrumi, kol masė suputos.
Receptai 2025-04-26

Desertas, kuris papildys jūsų sveiką mitybą: šiems Kotrynos Starkienės sausainiams sunku atsispirti

Pavasariui įsibėgėjus, vis daugiau laiko norime praleisti lauke, tad ir mūsų savaitgalio pietūs turėtų būti ne tik sotūs, bet ir greitai pagaminami. O kas, jei sužinotumėte, kad visa tai dar gali būti ir labai sveika? Būtent tokiam tobulam deriniui šį šeštadienį pakvies TV3 žiniasklaidos grupės laida „Kotrynos burtai“. Kotryna Starkienė atvira – sriuboms ji negali atsispirti, todėl jų receptų turi begales! O šį šeštadienį ji parodys ne tik mėsos sriubos su pupelėmis receptą, bet ir pasidalins, ...

Andrius Užkalnis už 1 patiekalą kavinėje sumokėjo net 40 eurų: parodė, kaip namie pasigaminti vos už 5 eurus

Šio sekmadienio TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „La maistas. Iššūkis“ – didžiausias netikėtumas. Nors įprastai žurnalistas bei maisto kritikas Andrius Užkalnis vertina kitus, šįkart jis ne tik gamins pats, bet dar ir sulauks įvertinimo! Žinomas vyras žiūrovams atskleis tikrą anglų klasikos receptą – tą, kurį daugelis tikrai norėtų išmokti paruošti namuose.  Laidoje – du skirtingi, bet vienodai viliojantys patiekalai, kuriuos žmonės dažnai renkasi valgyti restoranuose.

Šis agurkų marinatas taps 2025 metų favoritu: užsirašykite ir turėkite

„Oi neklauskite, kodėl šie agurkėliai vadinasi bulgariški, tiesiog radau tokį receptą, noriu išmėginti ir dalinuosi juo su jumis. Tikiu, kad skonis nenuvils. O kaip pas jus reikalai su konservavimu ir atsargomis žiemai? Turite vieną patikimą receptą ir visada juo marinuojate, ar ieškote vis  ko nors naujo?“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Iš normos užsipila 8 l stiklainiai.
Receptai 2025-04-25

Šis Vytaro Radzevičiaus receptas – tikras vasaros hitas: rekomenduoja išbandyti

Dienas savo sodyboje ramiai leidžiantis žurnalistas, laidų autorius ir vedėjas Vytaras Radzevičius vertina skanų ir lengvai pagaminamą maistą. Šiuo metu namuose ruošto maisto mėgėjas džiaugiasi, jog šaldytuvą galima papildyti luptomis bei daržovėmis praturtintomis dešrelėmis – tai ne tik palengvina kasdienį maisto ruošimą, bet ir pagerina patiekalų skonį. Vytaras Radzevičius sako, kad apžiūrinėdamas dešreles parduotuvėje, pirmiausiai panagrinėja etiketę.

Žaibiškai plinta naujas šašlykų marinatas: mėsa bus sultinga kaip niekada

Planuojate išsikepti šašlykų? Išbandykite šį šašlykų marinatą – mėsa bus itin sultinga ir minkšta. Šašlykams reikės: kiauliena: 2 kilogramų; kiviai: 2 (dideli); druska; juodieji ir kvapieji pipirai; prieskonių mišinys šašlykams: trupučio. Gaminimas: Iš pradžių supjaustytą mėsą (norimo dydžio gabaliukais) su pipirais bei druska šiek pamaigome, „pamasažuojame“ ir paliekame porai valandų. Paskui smulkiai supjautome kivius, įberiame šaukštelį prieskonių mišinio bei sumaišome su mėsa.
Receptai 2025-04-24

Karalienė 2 produktus vadino ilgaamžiškumo šaltiniu: štai kas jie

Karalienė Elžbieta, kuri mirė sulaukusi 96 metų, visuomet valgydavo paprastus, bet maistingus pietus. Manoma, kad šie pietūs buvo tikras karalienės raktas į jaunystę, padėjęs jai iki pat mirties atrodyti nepriekaištingai. Karališkosios šeimos gerbėjai sužinojo apie karalienės Elžbietos pietus, į kurių sudėtį įeina viena sveikiausių daržovių, rašoma mirror.co.uk.
Maistas 2025-04-23

Šis želės receptas plinta žaibiškai: tapo interneto hitu

„Kai pamačiau šį desertą pas Odetą iš „Samčio užrašai“ žinojau, kad su mergaitėmis tikrai išbandysime. Čia tikriems želė mėgėjams, it naminiai guminukai“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Želės deserto (guminukų) ingredientai: 2 pak želė (būtina vienos spalvos, aš naudojau žemuogių skonio) 200 ml karšto vandens. Želė ruošiame atskirai. Kiekvieną užpilame karštu vandeniu ir išmaišome, kol želė grūdeliai ištirps.
Receptai 2025-04-22

Šis omletas taps pusryčių hitu: prireiks vos 4 ingredientų

Kai norisi paįvairinti pusryčius, TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė skuba į pagalbą. Ji parodė kaip visiškai nesudėtingai pasigaminti omletą, kurį valgo ispanai. Nors tai – visai kitos kultūros patiekalas, bet jis labai panašus į tai, ką mes valgome Lietuvoje. Omletui reikės: 400 g bulvių Svogūno 5 kiaušinių Alyvuogių aliejaus Gaminimo eiga: Bulves supjaustyti plonais griežinėliais, svogūnus supjaustyti pusžiedžiais.

Sunaudokite kiaušinių likučius: ši pikantiška mišrainė nepaliks abejingų

„Oi kaip senai jau buvau begaminusi šią mišrainę. O kai ją prisiminiau, kelios dienos atgal neradau sau ramybės, kol ėmiau ir pasigaminau. Tai puikus užkandis“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Porcijos 4. Užtruksite apie 10 min. Ingredientai: 2 virti kiaušiniai; 150 g fermentinio sūrio; 3 skiltelės česnako; 2–3 v. š. majonezo; Žiupsnis čili dribsnių (nebūtina). Kiaušinius nulupame. Sutarkuojame kiaušinius, sūrį.
Receptai 2025-04-21

Turbo greita silkė pagal Ingridą: prie stalo girs visi

 „Silkė tai vienas iš ingredientų, kuriuos valgau visais metų laikais. Mėgstu silkę ir be jos niekaip net ir vasarą. Šiandien jums siūlau tokį lengvą užkandį. Aš jį ruošiau su duoniukais, bet puikiai tiks įdaryti ir krepšelius, ar tepti tiesiog ant juodos duonos riekelės“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.  Porcijos 4. Užtruksite apie 10 min.
Receptai 2025-04-20

Citrininiai sausainiai, kurie abejingų nepaliks – išbandykite

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė pasidalijo citrininių sausainių receptu. Šis receptas puikiai tiks, kai norisi paįvairinti įprastus ir kiek pabodusius kepinius.

Šie įdaryti kiaušiniai taps švenčių stalo pažiba: visi klaus recepto

Išaušo Velykų rytas, o kokios Velykos be kiaušinių? Vis dar ieškantiems, ką greitai ir lengvai pagaminti velykiniam stalui, į pagalbą atskuba TV3 žiniasklaidos grupės laidos „La maistas. Iššūkis“ viešnios – išbandykite įdarytų kiaušinių ir kiaušinių užtepėlės su krabų lazdelėmis receptus. Jie garantuotai taps šventinio stalo pažiba! Greitai ir lengvai paruošiami Velykų patiekalai – atsiraitokite rankoves ir kibkite į darbą.
Receptai 2025-04-20

Taip gaminta balta mišrainė sužavės visus: naudoja 1 slaptą ingredientą

„Kai pabosta įprasta balta mišrainė, maišau šią šiek tiek kitokią, bet gaivesnę jos versiją. Šia mišraine mane prieš keletą metų pavaišino kaimynė Edita. Ir nuo tada ji papildė mano mėgstamų mišrainių sąrašą. Taigi receptu dalinuosi ir su jumis“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Mišrainės ingredientai: 5 virtos bulvės; 2 virtos morkos; 3 virti kiaušiniai; 1 poras; 0,3 l konservuotų kukurūzų; Žiupsnis druskos; Žiupsnis pipirų; Majonezo pagal poreikį.
Receptai 2025-04-19

Velykų stalui – tobulas žuvies receptas: kartosite ne kartą

Šį šeštadienį TV3 žiūrovai ekranuose išvys įspūdingą epinį filmą „Nojus“ (angl. Noah), o artėjant Velykoms, įkvėpti filmo siužeto, TV3 žiniasklaidos grupės laidos „Gero savaitgalio receptas“ vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Laurynas Suodaitis dalijasi receptu, kuris papuoš šventinį stalą – išbandykite keptą žuvį su šakninėmis daržovėmis ir uogų majonezu.

Sviestiniai sausainiai, kurie patiks visiems: puikiai tiks dovanoms

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė kaip pasigaminti labai paprastus, bet skanius sausainius. Tešlos išeis daug, tad galima eksperimentuoti ir paruošti daug skirtingų rūšių sausainių – įmerkti juos į išlydytą šokoladą, pagardinti pabarstukais ar aptepti mėgstama uogiene.

Paskutinės minutės Velykų patiekalai: įdaryti kiaušiniai pagal Starkienę

Jau rytoj švęsime bene gražiausią pavasario šventę – Velykas. Tačiau laiko joms pasiruošti, kaip įprasta, pritrūksta. Tad ką daryti, jei jau rytoj ketinate priimti svečius, tačiau jūsų patiekalų sąraše kol kas dar nieko įspūdingo? Šio šeštadienio TV3 žiniasklaidos grupės laida „Kotrynos burtai“ padės visiems tiems, kurie vis dar ieško, kuo nustebinti per Velykas. Kotryna Starkienė pristatys net kelis „paskutinės minutės“ patiekalus šiai šventei.
Receptai 2025-04-19

Vietoje majonezo ant stalo dėkite šį mišinį: rezultatas nustebins

Ar kada nors pagalvojote, kad galite pasigaminti majonezą patys? Tai paprasčiau, nei atrodo – tereikia vienos minutės ir maišytuvo. Naminis majonezas ne tik skanesnis, bet ir sveikesnis: be jokių abejotinų priedų, konservantų ar pridėtinio cukraus. O kai paragaujate šviežiai pagaminto, daugiau nebesinori grįžti prie parduotuvinių variantų.
Receptai 2025-04-18

Originalus būdas sunaudoti po Velykų likusius kiaušinius: norėsis pakartoti ne tik per šventes

TV3 žiniasklaidos grupės laida „La maistas. Iššūkis“ šį sekmadienį, Velykų rytą, kvies praleisti kartu. Laidos vedėjai Elena Karalienė ir Gian Luca Demarco ne tik pasidalins savo šventinėmis tradicijomis, bet ir atsakys į daugeliui rūpimą klausimą – ką daryti su kiaušiniais, kurių nuolat lieka po Velykų? Kaip juos panaudoti gudriai ir naujai, kad nereikėtų nieko išmesti, o taip pat džiugintų ir skonis? Laidos žiūrovai šventinį rytą išgirs ir apie gilias Velykų tradicijas bei papročius, kuriuos ...
Receptai 2025-04-18

Atrado superinę pavasario mišrainę: skonis užburs nuo pirmo kąsnio

„Tai gali būti receptas šventiniam stalui, tai gali būti paprasčiausias užkandis savaitgaliui. Jums nebūtina sluoksnius atidengti naudojant specialią formą. Galite sluoksniuoti permatome inde arba paprasčiausioje lėkštėje. Svarbu tik, kad gražuoliai kelmučiai nebūtų pasislėpę ar paskendę majoneze“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė.
Receptai 2025-04-18

Šie įdaryti kiaušiniai taps Velykų hitu: rašykitės receptą

Per Velykas stalai paprastai lūžta nuo įvairiausių patiekalų – nuo tradicinių įdarytų kiaušinių, salotų iki išskirtinių mėsos patiekalų. Žuvies, jūros gėrybių receptus taip pat daugelis drąsiai įtraukia į vaišes, pastebi Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė. Jie neabejotinai paįvairina šventinius susibūrimus ir įneša daugiau lengvumo bei jūros gaivos į pavasarišką meniu. Velykos – puikus metas išbandyti naujus skonių derinius, kurie gali taip sužavėti, kad ilgam įsitvirtins šeimos meniu.

Atskleidė firminę silkės mišrainę Velykoms: gamina kasmet

„Silkės receptų niekada nebus per daug, ypač prieš didžiąsias metų šventes. Kiekvienos šventės pas mus su šiuo skanėstu. Tad imkite mielieji ir gaminkite“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta. Silkės mišrainės ingredientai: 3 vnt silkės filė; 100 g kons. žirnelių; 3 virti kiaušiniai; 1 poro baltoji dalis; 1 didesnis arba 3 mažesni marinuoti agurkėliai; 2 šaukštai majonezo; 1 šaukštelis dižono garstyčių. Silkės filė, agurkėlius ir kiaušinius supjaustome kubeliais.
Receptai 2025-04-17

Ragina tokį liežuvį gaminti šventėms: apsilaižysite pirštelius

Švelnaus skonio, minkštutėliai ir nepaprastai skanūs – taip apie liežuvius atsiliepia mėsos žinovai ir tiesiog gerbėjai. Liežuviai mūsų šalies kulinarijoje buvo vertinami jau prieš daugelį šimtmečių. Kadaise jie puikavosi ant didikų stalų, tačiau dabar gera jų kaina lemia, kad liežuviai yra ne prabangos dalykas.

Šis tortas taps tikra Velykų stalo pažiba: visos tetos klaus recepto

„Sūrio tortas su gervuogių sluoksniu – kai norisi švęsti gyvenimą kasdien...“, – rašė „Kviečiu į virtuvę“ tinklaraščio autorė Ingrida. O galbūt būtent šis tortas taps maloniu šventiniu atradimu jūsų Velykų stalui? Kepimo forma 20 cm skersmens. 1 stiklinė = 200 ml Biskvitui: 2 kiaušiniai; 0,5 st cukraus; 1 v. š. krakmolo; 0,5 st miltų; 0,5 a. š. kepimo miltelių.
Receptai 2025-04-16

Vaida Kurpienė atskleidė, kas sveikiau – minkštai ar kietai virtas kiaušinis: kiti mano neteisingai

Virtų kiaušinių valgytojai dažnai mėgsta tam tikro minkštumo kiaušinius. Kaip teisingai juos išvirti, kad būtų norimos konsistencijos? Kaip virtas kiaušinis – sveikiausias? Taip pat, su kokiu maistu juos tinka derinti? Artėjant Velykoms, svarbiausiais patarimais apie kiaušinių valgymą bei gaminimą dalinasi dietistė Vaida Kurpienė, rašoma pranešime spaudai. Kada valgyti kiaušinį? Nemažai žmonių kiaušinius renkasi pusryčiams.

Šį tortą per Velykas gyrė visi: ragina išbandyti jį šiemet

„Tai buvo mūsų Velykinis tortas. Kai tik pamačiau įkeltą šį torto receptą, supratau, kad žūt būt Velykoms jį kepsiu ir aš. Mano šeima mėgsta tokius gaivius, lengvus, jogurtinius tortus su uogomis ar žele. Šis buvo ne išimtis“, – prieš metus rašė „Kviečiu į virtuvę“ tinklaraščio autorė Ingrida. Gal šis tortas šiemet bus jūsų velykinio stalo pažiba? Stiklinė – 240 ml. Kepimo forma 20 cm skersmens. Porcijos 10. Užtruksite daugiau nei 1 val.
Receptai 2025-04-15

Atrado fantastiško skonio silkę: per Velykas visi klaus recepto

„Kai silkė suskamba visai kitomis natomis“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcija 1. Užtruksite apie 5 min. 1 silkės filė; 1 šalotinis svogūnas; Saujelė marinuotų pievagrybių; 1 v. š. majonezo; Žiupsnis juodųjų pipirų; Keli svogūnų laiškai. Silkės filė supjaustome kubeliais, šalotinį svogūną griežinėliais, pievagrybius riekelėmis, svogūnų laiškus pasmulkiname. Pabarstome pipirais ir maišome su majonezu.
Receptai 2025-04-14
Į viršų