• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Mūsų pirmas pasimatymas buvo miške – aš Arną pakviečiau pasivaikščioti prie Žaliųjų ežerų, nuvedžiau prie gražiausios pakrantės, o kai reikėjo grįžti ... pasiklydome. Neberadau kelio atgal. Iki šiol juokas ima prisiminus mūsų meilės istorijos pradžią!, – apie romantišku turėjusį tapti vakarą, praleistą su išrinktuoju, pasakoja komunikacijos specialistė Beatričė Skardžė. – Bet mišką labai mėgstame. Jau du metus turime šunį, todėl dažnai į jį keliaujame. Būtų nebloga idėja ištreniruoti mūsų Luną ieškoti trumų ir leistis su ja į kelionę, kurs nors į Italiją – juk būtent ten rengiamos jų medžioklės“.

35

„Mūsų pirmas pasimatymas buvo miške – aš Arną pakviečiau pasivaikščioti prie Žaliųjų ežerų, nuvedžiau prie gražiausios pakrantės, o kai reikėjo grįžti ... pasiklydome. Neberadau kelio atgal. Iki šiol juokas ima prisiminus mūsų meilės istorijos pradžią!, – apie romantišku turėjusį tapti vakarą, praleistą su išrinktuoju, pasakoja komunikacijos specialistė Beatričė Skardžė. – Bet mišką labai mėgstame. Jau du metus turime šunį, todėl dažnai į jį keliaujame. Būtų nebloga idėja ištreniruoti mūsų Luną ieškoti trumų ir leistis su ja į kelionę, kurs nors į Italiją – juk būtent ten rengiamos jų medžioklės“.

REKLAMA

Skambėjo ovacijos

Apie retų bei brangių grybų paieškas Pjemonte žinoma moteris prakalbo neatsitiktinai – pasvajoti apie tai paskatino Trakuose esančio „Apvalaus stalo klubo“ (ASK) restorano meniu pristatymas.

REKLAMA
REKLAMA

Naujieji gastronominiai šedevrai, kuriais B. Skardžei bei kitiems svečiams teko mėgautis, yra kurti šefų dueto - ASK restorano kūrybinio šefo Edgaro Rutkausko ir iš Pjemonto kilusio italų šefo Andreas Riis, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Virtuvės meistrų meniu šįkart pagrindinį šokį šoka baltieji Pjemonto trumai, savo ypatingu kvapu ir skoniu nuspalvinantys patiekalus. Daugiausia ovacijų sulaukusi kreminė moliūgų sriuba bei keptas salieras, paaitrintas ne tik trumais, bet ir šieno panakota, topinambų traškučiais ir peletrūno aliejumi.

„Kitais metais ASK restoranas švęs 30 metų gimtadienį ir nuo šiol ta proga kas mėnesį kvies į ypatingus vakarus, dovanojančius gastronomines patirtis bei naujus įspūdžius.

REKLAMA
REKLAMA

Kitas renginys, kuris taip pat bus dedikuotas Italijai, suplanuotas sausio pabaigoje, – sako restoranų ir viešbučio komplekso Trakuose vadovė Asta Abišalienė, – O kiekvieną dieną restoranas kvies mėgautis pristatytu nauju meniu, degustacinėmis bei aklosiomis vakarienėmis, dovanojančiomis kitokią patirtį“.

Ji taip pat pastebėjo, jos trumams ir Pjemontui pašvęsti vakarai visuomet sulaukia ypatingo susidomėjimo. Tą patvirtino ir B. Skardžė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mistiškas įspūdis

„Nepamename, kada pirmą kartą su Arnu paragavome trumų, bet taip jau sutapo, kad mus supantys žmonės pastaruoju metu nemažai pasakojo apie šiuos grybus, jų ypatybes, kodėl juos mėgsta, o tai tarsi sukūrė tą ypatingą ir mistišką trumų įspūdį. Todėl kiekvieną kartą juos ragaujant jautiesi tarsi skanaudamas kažką tikrai labai ypatingo“, – sako pašnekovė.

REKLAMA

Trumai yra pats mėgstamiausias dietistės Indrės Trusovės ruošiamų patiekalų ingredientas.

„Pirmą kartą paragavau traškučių su trumais ir man tas išskirtinis jų kvapas labai labai patiko. Tuomet užsisakiau šviežių trumų bei gaminau makaronus su jais. Visa šeima liko sužavėta. Pajutau, kad šis grybas pavergė mano širdį“, – kalba I. Trusovė.

Dar kai gyveno Italijoje, ji buvo girdėjusi apie trumų šventę, jų medžioklę su šunimis.

„Bet nedrįsau net pasvajoti, nes atrodė, kad tai taip neapsakomai brangu ir prieinama tik patiems turtingiausiems. Dabar žinau, jog tai nėra tiesa. Be to, dievinu mišką, gamtą, kalnus. Praleidžiu gamtoje labai daug laiko, nes ir pati gyvenu šalia miško.

REKLAMA

Atrodo, lyg to tikro oro įkvepi, naujų jėgų ir energijos pasisemi. Vanduo, kalnai, miškas man yra tikras rojus. Nėra nieko nuostabiau nei būti natūralioje aplinkoje“, – įsitikinusi pašnekovė.

Šokių treneris Saulius Skambinas trumų pirmą kartą paragavo ir jais susižavėjo prieš keletą metų – išskirtinio skonio bei kvapo grybais gardintais užkandžiais jį pavaišino draugai.

Rinkti grybus, tiesa, ne trumus, o mūsų kraštui įprastus, lietuviškuosius, jį išmokė senelis. Kaip ir S. Skambino mylimąją, plaukų sveikatinimo meistrę Živilę Barzdaitytę.

„Tiesa, aš buvau prasta mokinė, tad, į mišką einu ne grybauti, o ilsėtis“, – patikina Ž. Barzdaitytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų