„Oktoberfest“ pradėta švęsti Vokietijoje, Bavarijos regione beveik prieš du šimtus metų ir nesuskaičiuojami vokiečių ir užsienio turistų srautai kasmet vyksta į Miuncheną tris savaites švęsti garsiosios alaus šventės, rašoma pranešime spaudai.
Tradiciniais bavariškais kostiumais pasipuošę žmonės nenuilstamai linksminasi specialiai šiai progai laikinai pastatomame miestelyje, o visi nepatekę ten vyksta į vis labiau populiarėjantį festivalį ir už šalies ribų.
„Oktoberfest“ tapo tarptautine švente ir pamėgta Lietuvoje ji organizuojama jau keliolika metų.
Čia netrūko linksmybių: ne tik bavariškais kostiumais pasipuošusių dalyvių, tradiciniais valgiais ir gėrimais nukrautų stalų, bet ir bavariškos muzikos, kuri yra neatsiejama „Oktoberfest“ švenčių dalis.
Publiką šokdino lietuvių grupė švenčių senbuviu jau tapęs Allegretto band. Pasak muzikantų, šventėje skambės linksmos, dainuoti ir šokti kviečiančios bavariškos melodijos, o paruoštas muzikinis kokteilis ir su lietuviškomis dainomis leis kiekvienam dalyviui atrasti mėgstamą dainą. „Yra tikrai ne viena populiari „Oktoberfest“ melodija.
Pavyzdžiui, „Rosamunda“ yra hitas numeris vienas, kurį atliekame vokiškai. Šią dainą žino visa Vokietija, o kūrinio melodija labai linksma, dominuoja polkos motyvai, tad girdint šią dainą sunku nusėdėti vietoje.
Dar viena populiari daina – „Raugintų kopūstų polka“. Rauginti kopūstai su dešrelėmis yra tradicinis Oktoberfest maistas, todėl ir festivaliuose skambanti muzika neretai pavadinama semiantis įkvėpimo iš maisto. Šiuos ir daugybę kitų kūrinių atliksime ir šioje šventėje“, – sako grupės vadovas Saulius Vasiliauskis. Vis dėlto pats populiariausias ir dažniausiai Miuncheno festivalyje „Oktoberfest“ skambantis kūrinys yra „Ein Prosit der Gemütlichkeit“. Tai – mažiau nei minutęs trunkantis kūrinys, festivalio metu atliekamas kas 15 minučių.
Užgrojus šiai melodijai visi šventės dalyviai atsistoja, ploja rankomis ir drauge dainuoja, dainos pabaigoje susidauždami gėrimų bokalais. Salykliniai gėrimai yra neatsiejama „Oktoberfest“ šventės dalis ir tradicija.
Gėrimų meniu turtingas vynais. Imperial restorano someljė sukūrė vynų kortą, kurioje tikras pasaulio vyndarių džiaugsmas. Didžiulis šampano, alaus, konjako, viskio ir kitų tauriųjų gėrimų rūšių sąrašas leidžia atrasti unikalius skonius.
Austrės, krevetės, užkanžiai tapas su ispanišku vytintu kumpiu, chorizo dešra ir kiti legendiniai patiekalai, kurie bare siūlomi paskanauti ir pamaloninti gomurį bet kokiu dienos ar vakaro metu. Kiekvienas patiekalas - tai žvaigždė savo skonio pasaulio teatre.