Į jo atidarymą susirinko gausus būrys svečių, kurie pirmieji galėjo išbandyti ne tik išskirtinius gėrimus, bet ir prie jų priderintą dalinimuisi skirtų užkandžių meniu, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Pastarąjį sukūrė Paryžiuje gyvenanti šefė Mariola Cid, jau ne kartą viešėjusi Lietuvoje.
Atidarymo renginyje – daugybė skonių
Sostinę dieną užklupusi liūtis neatbaidė gero maisto entuziastų susirinkti į ką tik duris atvėrusio kokteilių baro „Pink Poodle“ atidarymą.
Vakaro svečiai turėjo galimybę pirmieji susipažinti su naujos vietos atmosfera, gėrimais ir užkandžiais.
„Vilnius praėjusią savaitę buvo oficialiai pripažintas kaip vienas iš miestų, į kurį verta užsukti dėl geros gastronominės patirties. Tikime, kad „Pink Poodle“ taip pat galės prie šios patirties prisidėti savo savitumu – čia užsukus kokteilių, galima pasimėgauti ir klasikinių gatvės maisto patiekalų įkvėptais užkandžiais, pagamintais naudojant kiek netikėtus skonių derinius“, – sako kokteilių baro vadovas Aušrimas Žlabys.
Baro meniu sukūrė po pasaulį keliaujanti ir su įvairiais restoranais bendradarbiaujanti šefė Mariola Cid. Nors gimė Ispanijoje, šefė užaugo tarp gimtosios šalies ir Meksikos, o šiuo metu gyvena Paryžiuje.
Virtuvėje jos sukuriami patiekalai pasižymi išskirtiniu stiliumi – naudojami prieskonių mišiniai, kurie Lietuvoje sutinkami rečiau.
„Norėjome sukurti tai, ko Vilniuje dar nėra. Baro svečiai galės paragauti stipraus ir išraiškingo skonio patiekalų. Mano maisto gaminimo stilius įkvėptas Viduržemio jūros skonių, bet turi ir meksikietiškų akcentų“, – sakė baro atidaryme apsilankiusi M. Cid.
Tai jau ne pirmasis šefės vizitas Lietuvoje, anksčiau ji yra gaminusi privačią vakarienę gurmaniško „Another Bite“ Maisto Klubo renginio dalyviams.
M. Cid atskleidžia šalį įsimylėjusi iš pirmo karto – labiausiai šefę sužavėjo šilti ir malonūs žmonės, tačiau tikrai nenuvylė ir ragautas maistas.
„Draugus kviečiau atvykti į Vilnių nes manau, kad tai būsima Europos gastronomijos sostinė. Jūs turite kelis išskirtinius ingredientus, kurie mane sudomino. Pavyzdžiui, tam tikrus lietuviškus sūrius naudojame ir „Pink Poodle“ patiekaluose. Vienas skaniausių Lietuvoje ragautų dalykų – varškės spurgos“, – sako M. Cid.
Atidarymo renginyje skambėjo Leon Somov atliekama muzika, o minioje buvo galima sutikti ir kitų žinomų veidų – čia apsilankė dainininkai Vaidas Baumila, Justė Arlauskaitė-Jazzu, Rūta Loop, Donatas ir Dainė Baumilos, taip pat šokėjas Deividas Meškauskas, mados analitikė Marija Palaikytė, nuomonės formuotoja Gabrielė Gzimailaitė ir kiti.
Išskirtinis ir interjeras, ir meniu
Atvykusius svečius pasitinka vakarui sukurta jaukia, bet žaisminga, Paryžiaus nuotaiką primenančia atmosfera.
Pirmiausiai į akis krenta milžiniška ryškios rožinės spalvos pudelio galva, puošta dirbtiniu kailiu.
Kiek vėliau dėmesį patraukia ir kitos detalės – veidrodinės lubos su „graffiti“ piešiniais, pudeliais dekoruotu pamušalu traukti krėslai.
Tačiau pagrindinis kokteilių baro akcentas – kokybiški, išradingi gėrimai bei ypatingas meniu. Jį sudaro dalinimuisi skirti nedideli užkandžiai, kuriuose vyrauja jūros gėrybes – austrės, šviežia žuvis, krevetės.
„Kadangi pats baras yra labai ryškus, todėl ir baro maisto norėjome kitokio, drąsaus, tarsi jau gerai pažįstamų, bet šiek tiek patobulintų gatvės stiliaus patiekalų. Čia svečiai galės paragauti austrių su pasiflorų „chimichiurri“ pagardu, menkės „ceviche“ su juodu „aguachile“ užpilu, raudonųjų krevečių suktinuką su rūkytu čili sviestu, veršienos tartarą su sūrio puta ir kitų patiekalų. Jie visi sukurti taip, kad būtų galima užkąsti dalijantis, tačiau užsisakius kelis tikrai galima ir sočiai pavalgyti“, – vardija renginio organizatorė, maisto patirčių agentūros „Another Bite“ įkūrėja Eglė Tranaitė–Mascarenhas.
Bare laukiami ir vėlyvą vakarienę suplanavę svečiai – baro virtuvė kasdien veiks iki 1 val. nakties.
Savaitgaliais bare vyks gyvos DJ muzikos programa. Be to, bare esantis balkonas pritaikytas nedidelėms grupelėms žmonių švęsti asmenines šventes.