• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors kulinarinių laidų vedėją Beatą Nicholson dažnai matome apsijuosusia spalvinga prijuoste kepančią gardžiausius patiekalus, tačiau tikriausiai mažai žinome apie tai, kokia ji iš tiesų. Apie ją mums papasakojo Beatos sesuo, verslininkė Odeta Bložienė, kartu dirbanti restoranų versle. Atvirame pokalbyje – apie tai, kuri sesuo vaikystėje buvo didesnė padauža ir bendrus moterų pomėgius.

5

Nors kulinarinių laidų vedėją Beatą Nicholson dažnai matome apsijuosusia spalvinga prijuoste kepančią gardžiausius patiekalus, tačiau tikriausiai mažai žinome apie tai, kokia ji iš tiesų. Apie ją mums papasakojo Beatos sesuo, verslininkė Odeta Bložienė, kartu dirbanti restoranų versle. Atvirame pokalbyje – apie tai, kuri sesuo vaikystėje buvo didesnė padauža ir bendrus moterų pomėgius.

REKLAMA

Kaip sako Odeta, nuo pat vaikystės jos sesuo Beata nuolat sukdavosi prie puodų. „Jau nuo vaikystės Beata buvo ta, kuri dažnai sukdavosi virtuvėje. Kai mes buvome paauglės, Beata jau tada mums gamindavo pietus. O aš buvau ta, kuri viską tvarkydavo – tai persikėlė ir į gyvenimą.

Pavyzdžiui, net ir pirmąsias knygas rengiant Beata gamindavo, o aš tvarkydavau reikalus ir rūpindavausi pirkiniais ir organizavimu. Tas liko nuo vaikystės“, – pasakoja pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA

Pati Odeta savo yra išbandžiusi finansų srityje – banke pradirbo 17 metų, tačiau po ilgo laiko, kaip sako pati, „susidėjo su šeima“. Dabar kartu su Beata sesės valdo tokius restoranus, kaip „Jurgis ir drakonas“, „Detroito sesės“, „Brooklyn Brothers“, rūpinasi „Beatos virtuvės“ reikalais. Pati Odeta sako, kad sprendimą prisijungti prie restoranų veiklos priėmė spontaniškai, niekada negalvojo, kad teks karjerą sieti su šeima.

REKLAMA

„Niekada net negalvojau, kad su šeima dirbsiu kada nors. Niekada net nepagalvojau, kad būsiu įsipainiojusi į maitinimo verslą, jei nebūtų buvęs čia mano šeimos įsitraukimas ir mano sesers grįžimas į Lietuvą. Mano visa karjera buvo finansų sektoriuje ir, tiesą pasakius, visada jaučiausi laiminga ir turėjau galimybę realizuoti save, siekti karjeros. Tačiau turbūt atėjo laikas, kai prioritetai ir buvimas kartu su šeima nugalėjo. Visą laiką ieškau įdomumo, galimybės veikti, tai manau, kad man buvo metas tobulėti ir išeiti iš savo komforto zonos“, – šypteli ji.

REKLAMA
REKLAMA

Prisijungusi prie naujos veiklos moteris sako pastebėjusi kelis dalykus. Teko prisitaikyti prie nuolatinės konkurencijos, greičio ir nepastovumo.

„Mane labai nustebino pats sektorius ir jo specifika – ten konkurencija yra labai didelė, nesitikėjau, kad tiek daug maisto versle veiklos yra šešėlyje. Konkuruoti labai sudėtinga, kadangi darbuotojai renkasi darbą ten, kur moka daugiau, bet tenka dirbti juodai. Tai – gyvenimas nuolatiniame pokytyje ir nestabilume, – dalinasi O. Bložienė. – Man labai įdomu būti ne toje pusėje, kuri vertina verslą, o toje, kuri kuria. Man tai buvo nauja.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugelis restoranų veiklą įsivaizduoja kaip nuolat skubantį verslą, viskas keičiasi nuolat, o prie naujovių reikia prisitaikyti. Pati Odeta dalijasi, kad su šeima išspręsti iškilusias problemas netgi lengviau.

„Mes su Beata bendraujame labai artimai, kartu sprendžiame visus klausimus. Bendras darbas kartu santykių tikrai nepagadino – priešingai, mes stengiamės kiek tik įmanoma daugiau būti kartu, kai galime. Mes, aišku, turime savo šeimas, vaikus, o būdamos kartu stengiamės spręsti darbinius klausimus. Tai niekada nėra našta – dažniausiai tai malonumas“, – sako pašnekovė.

REKLAMA

„Vis dėlto neslėpsiu, kad mano darbas labai stipriai persipynęs su gyvenimu – netgi nėra tarp šių sričių ryškios atskirties. Kai tai yra tavo aistra, tau tai rūpi, tai praktiškai esi įsitraukęs 24 valandas per parą. Nėra ribos, kada baigiasi darbas ir laiką pradedi skirti kažkam kitam. Manau, kad šiais laikais, kai turi visas galimybes bet kada pasikalbėti su žmonėmis, tai praktiškai neįmanoma. Nėra tokio dalyko, kad „uždarau duris, išeinu ir darbas man neberūpi“, – pasakoja ji.

REKLAMA

Ir skirtingos, ir panašios

Tikriausiai bene visi, pamatę Beatą Nicholson po truputį užsikrečiame jos entuziazmu ir meile kulinarijai. Odeta tikina, kad sesuo ir jai rodo pavyzdį, su kokiu požiūriu reikėtų gyventi.

„Beata tikrai visada energinga, pozityvi, man labai pasisekė su seserimi, - šypsosi ji. – Tai turbūt geriausia dovana, kurią galėjau gauti savo gyvenime. Žmonės ją mato kaip labai pozityvų žmogų, žiūrintį į gyvenimą teigiamai – taip tikrai yra. Aš iš jos to požiūrio į gyvenimą mokausi, tai tikrai pavydėtina vertybė. Ji dažnai sprendimą randa net ir pačiose sudėtingiausiose situacijose.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto moteris tikina – tarp seserų yra ir skirtumų: „Aš visada nuo vaikystės buvau tokia įsiplieskianti kaip degtukas, o Beata – konfliktų sprendėja. Tai išlikę iki dabar.“

O ar bendroje virtuvėje tarp sesių būna konkurencijos? „Aš tikrai nesu tokia mėgėja eksperimentuoti su maistu kaip Beata. Tačiau hobiais dalinamės – kartu sportuojame, o vienas iš mūsų įdomesnių hobių yra lygumų slidės. Tai labai mėgstame tai daryti abi, slidinėjame kartu. Nuolat viena kitą motyvuojame ir pastumiame užsiimti naujomis veiklomis. Kartu dalinamės ir šunimi, vaikų priežiūra  ir kartu laiko praleidžiame daug“, – pasakoja ji.

REKLAMA

Odeta Bložienė su sese Beata Nicholson yra gyvas įrodymas, kad stiprų ryšį puoselėjančios sesės gali ne tik kartu dirbti, bet ir bendrai rūpintis savo šeimomis. Dar kartą jos tai įrodys ir TV3 laidoje „Gero vakaro šou“, kur stengsis pralinksminti publiką. „Gero vakaro šou“ – trečiadieniais, 19:30!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų