• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Vartotojų apklausą atlikusi Šveicarijos sertifikavimo organizacija „Icertias“ „Švyturys-Utenos alus“ daryklos nealkoholinį alų antrus metus iš eilės įvertino aukščiausiu kokybės sertifikatu QUDAL (angl. top quality medal). Didžioji dalis apklaustųjų „Švyturį“ įvardijo kaip kokybiškiausią nealkoholinio alaus gamintoją.

Vartotojų apklausą atlikusi Šveicarijos sertifikavimo organizacija „Icertias“ „Švyturys-Utenos alus“ daryklos nealkoholinį alų antrus metus iš eilės įvertino aukščiausiu kokybės sertifikatu QUDAL (angl. top quality medal). Didžioji dalis apklaustųjų „Švyturį“ įvardijo kaip kokybiškiausią nealkoholinio alaus gamintoją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išsamioje apklausoje dalyvavo 1200 respondentų, kurių buvo prašoma nurodyti nealkoholinio alaus gamintojo arba tiekėjo, kuris pasižymi aukščiausia kokybe Lietuvoje, pavadinimą. Daugiausia atsakiusiųjų kokybiškiausiu gamintoju įvardijo būtent „Švyturį“.

REKLAMA

Kaip skelbia tyrimo autoriai, rinkos nepastovumo ir kylančių kainų epochoje vartotojai vis išrankiau renkasi prekes, ieškodami ir prieinamos kainos, ir labai aukštos kokybės. Nors, anot jų, kainas palyginti ir nesunku, įvertinti kokybę yra didesnis iššūkis.

„Aludariams kokybė, reputacija, sugebėjimas daugybę metų išlaikyti pagrindinius savo produktus visiškai nepakitusius yra pats svarbiausias dalykas. Nėra abejonės, kad kartą produkto paragavęs ir nusivylęs žmogus jo daugiau niekada nepirks, tad ir pristatydami rinkai nealkoholinį alų neeksperimentavome su savo klientais, o po labai ilgų recepto, gamybos technologijų, skoninių savybių tobulinimų, degustavimų į rinką paleidome tokį alų, kurio skoniu ir kokybe nė kiek neabejojome“, – sako „Švyturio-Utenos“ alaus daryklos rinkodaros vadovas Andrius Bagdzevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, „Švyturys-Utenos alus“ per savo gyvavimo metus yra gavęs tokią galybę įvairiausių apdovanojimų, kad kiekvieną naują nesunku nuvertinti. Vis dėlto A. Bagdzevičius tikina, kad nauji įvertinimai svarbūs sau ir klientams parodyti, kad laikui bėgant pagrindinės įmonės vertybės nesikeičia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nauji įvertinimai parodo, kad intensyvios konkurencijos sąlygomis ir toliau išlaikome pačią aukščiausią kartelę. Juk užsienio aludariai irgi tobulina technologijas, investuoja, o kai kurie ir mėgdžioja mūsų produktus. Galiausiai, mūsų daryklų alų įvertina ne tik profesionalų komisijos, bet, kaip ir šiuo atveju, vartotojai – jų pripažinimas mums pats svarbiausias“, – sako A. Bagdzevičius.

REKLAMA

 

Gaminamas pagal tituluotojo „Ekstra“ receptą

Kaip teigia A. Bagdzevičius, nealkoholinio alaus populiarumas pasaulyje sparčiai auga, tačiau rinkdamiesi jį klientai neretai būna net kritiškesni nei rinkdamiesi tradicinį alkoholinį alų.

„Vartotojams kartais sunku patikėti, kad nealkoholinio alaus skonis gali būti toks artimas alkoholiniam atitikmeniui. Kita vertus, vis dar ne visiems gamintojams pavyksta tai pasiekti, todėl vartotojai yra ir labai kritiški, ragauja, vertina, puikiai jaučia skirtumus. Gebėjimas pagaminti geriausių skoninių savybių ir kokybės nepraradusį nealkoholinį alų mus ir išskiria iš šimtų kitų gamintojų“, kalba A. Bagdzevičius.

REKLAMA

Tą patį pabrėžia ir tyrimą atlikusi „Icertias“. Pasak organizacijos atstovų, vartotojai, atsargūs dėl praeityje patirtų nusivylimų patikimais prekių ženklais, dabar ieško garantijų, kad jų pinigai nebus išleisti prastos kokybės gaminiams. Šioje konkurencinėje aplinkoje QUDAL yra labai svarbus rodiklis, padedantis vartotojams atskirti skirtingus kokybės lygius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip pasakoja aludario atstovas, nealkoholinis „Švyturio Ekstra“ yra gaminamas pagal tą patį receptą kaip ir visame pasaulyje jau tris dešimtmečius pripažįstamas tradicinis „Ekstra“ alus.

Pastarojo receptas, pasak jo, nekeistas nuo 1995 metų, kai šis alus pirmą kartą pasirodė rinkoje. Nealkoholinis „Švyturio Ekstra“ alus verdamas panašiai kaip ir jo tradicinis pirmtakas.

REKLAMA

„Žmonės neretai galvoja, kad nealkoholinis alus neturi nieko bendro su įprastu alumi, tačiau tai visiškas mitas, nes jo gamyba prasideda būtent nuo tradicinės alaus gamybos technologijos – iš salyklo, apynių, mielių ir vandens išverdamas klasikinis lageris. Tik tuomet iš alaus specialių technologijų pagalba pašalinamas alkoholis, tačiau niekur nedingsta laiko patikrintas skonis, kvapas, tirštumas, spalva ir kiti gero alaus atributai“, – sako bendrovės atstovas.

REKLAMA

Flagmanas, gavęs daugybę apdovanojimų

Tiek reguliarus, tiek nealkoholinis „Švyturio Ekstra“ alūs yra gavę galybę įvairių apdovanojimų Lietuvoje ir visame pasaulyje.

Jau prieš daugiau nei 20 metų „Švyturio Ekstra“ JAV buvo apdovanotas vienu prestižiškiausių aludarystės prizų – Pasaulio alaus taurės (angl. „World Beer Cup“) sidabru, o po metų – ir Pasaulio alaus čempionato auksu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iki šios dienos prestižinių pasaulinių apdovanojimų laikui nepavaldus „Švyturio Ekstra“ alus yra gavęs kelias dešimtis. Vieni įsimintiniausių ir svarbiausių – aukščiausias trijų žvaigždučių įvertinimas „Superior Taste Award“ apdovanojimuose, iš JAV San Diego miesto tais pačiais metais parsivežtas geriausio pasaulio alaus titulas. Prieš dešimtmetį Pasaulio alaus apdovanojimuose (angl. „World Beer Awards“) „Švyturio Ekstra“ įvertintas aukso medaliu lagerio kategorijoje ir pripažintas geriausiu Dortmunder stiliaus alumi Europoje. Šis auksinis titulas aludariui atiteko ir visai neseniai, 2021 metais.

Kaip teigia A. Bagdzevičius, šiandien „Švyturys-Utenos alus“ jau nesistengia dalyvauti visuose įmanomuose geriausio pasaulio alaus rinkimuose, pasitikrina tik retkarčiais – tik tam, kad dar kartą įsitikintų, jog „Švyturio Ekstra“ receptas nusipelnė savo populiarumo ir vartotojų pagyrų.

tv3.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų