Ekonominio sunkmečio laikotarpiu Lietuvoje ir toliau mažėja mėsos gamyba bei pardavimas.Lietuvoje šių metų I pusmetį, lyginant su 2008 m. ir 2007 m. atitinkamu laikotarpiu, šviežių arba atšaldytų jautienos ir veršienos skerdenų ir skerdenų pusių gamyba sumažėjo atitinkamai 2,6 proc. ir 19,6 proc. ir sudarė 18,42 tūkst. t.
Šviežios arba atšaldytos kiaulienos skerdenų bei skerdenų pusių buvo pagaminta 18,45 tūkst. t – 33,8 proc. ir 37,8 proc. mažiau, lyginant su 2008 m. ir 2007 m. tuo pačiu laikotarpiu.
Tuo tarpu šviežių arba atšaldytų ėriukų bei avių skerdenų, skerdenų pusių ir gabalų buvo pagaminta 27,63 t – 1,1 proc. mažiau nei 2008 m. bei 14,5 proc. mažiau nei 2007 m. I pusmetį.
Dešrų gamyba 2009 m. I pusmetį, lyginant su 2008 m. ir 2007 m. atitinkamu laikotarpiu, sumažėjo atitinkamai 11,4 proc. ir 2,7 proc. ir sudarė 25,80 tūkst. t.
2009 m. I pusmetį šviežių arba atšaldytų jautienos ir veršienos skerdenų ir skerdenų pusių vidaus rinkoje buvo parduota 2,04 tūkst. t – 28,2 proc. ir 57,1 proc. mažiau, lyginant su 2008 m. ir 2007 m. atitinkamu laikotarpiu.
Tuo tarpu minėto gaminio pardavimas į kitas ES šalis sudarė 4,74 tūkst. t – 58,5 proc. daugiau nei 2008 m., bet 21,2 proc. mažiau nei 2007 m. tuo pačiu laikotarpiu.
Šviežios arba atšaldytos kiaulienos skerdenų bei skerdenų pusių vidaus rinkoje parduota 20,00 tūkst. t – 1,2 proc. mažiau nei 2008 m., bet 1,3 proc. daugiau nei 2007 m. tuo pačiu laikotarpiu, į kitas ES šalis – 113,70 t, o tai 10,8 proc. ir 60 proc. mažiau nei 2008 m. ir 2007 m. I pusmetį.
Dešrų pardavimas Lietuvos rinkoje analizuojamu laikotarpiu sumažėjo atitinkamai 12,3 proc. ir 3,1 proc. ir sudarė 24,2 tūkst. t, o į kitas ES šalis dešrų buvo parduota 0,76 tūkst. t – atitinkamai 20,9 proc. bei 33,4 proc. mažiau.