„Kas gali būti geriau už laiką su šeima ar draugais, mėgaujantis gardžiais kepsniais ir kvapniais patiekalais tiesiai iš kepsninės. Sėkmė tokiu atveju labai priklauso nuo kokybiško ir skanaus maisto, tad savo „Grill Party“ linijai keliame labai aukštus reikalavimus. Rūpinamės, kad tiek produktų kokybė, tiek skonių pasirinkimas pateisintų mūsų pirkėjų lūkesčius, todėl šiemet pristatome ir 10 naujovių. Jos, kartu su pirkėjų jau pamėgtais pasirinkimais, padės be vargo pasirūpinti ir vaišėmis, ir kasdiene vakariene“, – sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.
Pasak jos, pirkėjai jau spėję įsitikinti – kasmet šiltuoju metų sezonu pristatomas skirtingais skoniais, kvapais ir spalvomis akį traukiantis „Grill Party“ asortimentas yra tiesiog patogus ir naudingas variantas nusprendus ruošti patiekalus kepsninėje. „Iki“ įsigijus jau kepimui paruoštų šašlykų, kepsnių, dešrelių ar žuvies, skanauti gurmaniškiems patiekalams prilygsiančius gaminius bus galima už kišenei ypač draugišką kainą. Su „Grill Party“ grilio vakarėlio paruošimas bus lengvas ir greitas – galėsite pamiršti ilgas valandas ieškant receptų, marinuojant ir tiesiog visą dėmesį skirti savo svečiams.
Nesvarbu, ar esate patyręs grilio meistras, ar tik pradedate savo nuotykius su kepsnine, naujienų pažėrusioje „Iki“ atrasite viską, ko reikia nepamirštamam vakarėliui. Čia jūsų laukia platus įvairių gaminių iš kiaulienos, vištienos ir jautienos pasirinkimas, taip pat gardūs patiekalai iš žuvies bei jūros gėrybių. Nepamirškite ir įvairių priedų, kurie pagardins jūsų patiekalus: marinuotų traškių agurkėlių, bandelių mėsainiams, gruzdintų bulvyčių ar aromatingų prieskonių bei įvairių padažų. O prie visų patiekalų idealiai tiks kultinės „coleslaw“ salotos su mėlynuoju kopūstu.
Kiaulienos fanams „Iki“ – ir laiko patikrinti, ir nauji skoniai
Bet kuri diskusija apie grilį prasideda nuo kiaulienos šašlykų. Kurią mėsos dalį rinktis, bandyti tradicinį ar sausą marinatą, o gal verčiau išbandyti kepsnius? „Iki“ pasirūpino, kad patiems vargti nereikėtų – siūlo išbandyti įvairius skonius ir atrasti savo favoritą.
„Šiemet ir vėl siūlome pirkėjų simpatijas jau pelniusius kiaulienos sprandinės šašlykus tradiciniame ar sausame marinate, taip pat paruoštus iš kiaulienos mentės, marinuotus su majonezu. Matome, kad pirkėjai vien šašlykais neapsiriboja, todėl į asortimentą įtraukėme ir šonkauliukus, sausai marinuotus sprandinės kepsnelius“, – pasakoja G. Kitovė.
„Iki“ pristato ir naujieną, tikrai sužavėsiančią išraiškingesnių pojūčių gerbėjus – pagal specialų receptą paruoštus šoninės pjausnius pikantiškame marinate, kurie pakutens skonio receptorius.
Balsuojate už vištieną? „Iki“ laukia gausus asortimentas
Pasak G. Kitovės, pardavimų duomenys rodo, kad paukštiena grilinimo sezono metu sulaukia vis daugiau šalininkų. Nors kiauliena vis dar būna populiariausia mėsa, šiltuoju metu jai vis rimtesnį iššūkį meta vištiena.
„Vištieną dažnai renkasi tie, kurie nori lengvesnių patiekalų, prijaučia sveikam gyvenimo būdui. Marinatų gausa taip pat įrodo, kad vištiena toli gražu nėra nuobodi. Kad nereikėtų gaišti laiko patiems, siūlome kepimui jau paruoštų patiekalų kiekvieno skoniui. Be jau pirkėjų pamėgtų šlaunelių šašlykų švelniame marinate, šiais metais jie galės rinktis ir marinuotas vištienos blauzdeles, vidinę filė. Tuo tarpu Azijos virtuvės mėgėjams drąsiai rekomenduoju vištienos šlaunelių mėsą saldžiai-aštriame marinate. Teliks išsikepti ir pasiruošti garnyrą – o artimieji bus nustebinti naujais skoniais“, – sako „Iki“ komunikacijos vadovė.
Gurmaniškas hitas – lėtai ruošiami mėsos patiekalai
Prasidedant kepsninių sezonui „Iki“ taip pat plečia įvairių vištienos, kiaulienos dešrelių asortimentą, kuriame savo favoritus atras ir aštresnių potyrių ieškantys, ir tradicijų gerbėjai. Taip pat ir tie, kurie visus patiekalus, tarp jų ir dešreles, mėgsta gardinti sūriu.
„Lietuviai noriai eksperimentuoja ir seka pasaulines tendencijas, ieško vis įvairesnių patiekalų. Pavyzdžiui, jau kelerius metus iš eilės matome besiplečiantį lėtai virtos mėsos mėgėjų ratą. Taip paruošta ji būna ypač skani, tiesiog tirpsta burnoje ir tinka įvairiausiems patiekalams. Šiemet ją bus galima išbandyti už ypač gerą kainą – į „Grill Party“ asortimentą įtraukėme net 3 naujienas: netrukus pasirodys lėtai virti BBQ skonio šonkauliai, lėtai virta plėšoma kiauliena, o gurmanų ypač mėgstamą lėtai virtą plėšomą jautieną jau galima rasti parduotuvėsei. Sukurti šedevrą savoje kepsninėje dar niekad nebuvo taip lengva“, – pasakoja G. Kitovė.
Sezono naujiena – šamo filė su laukiniu česnaku
Lietuviai drąsiai grilina ne tik mėsą ir daržoves, tačiau ir žuvį. Atliepiant šiuos pirkėjų lūkesčius, „Iki“ nuolat rūpinasi gausiu šviežios žuvies ir jūros gėrybių asortimentu ir netgi skelbia „Mėnesio laimikį“ – rūšį, kurios paprastai reguliariame asortimente nebūna arba ji siūloma už ypatingą kainą.
„Visgi, ne visi turi laiko, noro ar drįsta patys marinuoti žuvį. Juos kviečiame užsukti prie „Grill Party“ asortimento „Iki“ parduotuvėje ir išsirinkti vieną iš jau paruoštų pasiūlymų, kurį teliks išsikepti kepsninėje. Šiais metais ir vėl siūlome pamėgtą atlantinės lašišos filė svogūnų ir krapų marinate, taip pat pernai daug dėmesio sulaukusią šamo filė tailandietiškame marinate. Tikime, kad šamas gali sužavėti ir darkart – balandžio pabaigoje pristatysime ir naują receptą, pagal kurį šamo filė yra paruošta su laukinio česnako ir petražolių marinatu“, – atskleidžia G. Kitovė.
G. Kitovė primena, kad geriausiais „Iki“ pasiūlymais pasinaudoti paprasta – naudingos akcijos, įvairios nuolaidos ir ypatingi pasiūlymai skelbiami leidiniuose „Iki“ parduotuvėse, interneto puslapyje www.iki.lt ir mobiliojoje programėlėje. Joje kiekvienas pirkėjas ras ir asmeninių pasiūlymų bei dalyvaudamas lojalumo programoje rinks taškus, kuriuos galės išmainyti į vertingus prizus ar nuolaidas.