INGREDIENTAI:
- 0.5 stiklinės cukraus (užpilui)
- 5 vienetai obuolių
- 2 vienetai kiaušinių (užpilui)
- 1.5 stiklinės kvietinių miltų (1 stiklinė t.y. 220 ml)
- 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų (užpilui)
- 150 gramų sviesto (išlydytas)
- 0.5 stiklinės grietinės
- 1 stiklinė grietinės (užpilui)
- 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Obuolius išvalykite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis.
Iš 1,5 stiklinės miltų, 0,5 stiklinės grietinės arba jogurto, 150 g lydyto sviesto, 0,5 šaukštelio kepimo miltelių arba gesintos sodos išmaišykite tešlą.
Užpilui 2 kiaušinius išplakite su 0,5-1 stikline cukraus, įberkite 2 šaukštus miltų, supilkite 1 stiklinę grietinės ir viską išmaišykite.
Kepimo skardą išklokite tešla. Kraštus taip pat išklokite tešla, kad užpilas neišbėgtų.
Sudėkite obuolius ir užpilkite pasiruoštu užpilu.
Kepkite 150-200 laipsnių temperatūros orkaitėje 30-40 minučių.
Labai skanu šaltas!
Autorius: Giedrė
INGREDIENTAI:
- 0.5 stiklinės cukraus (užpilui)
- 5 vienetai obuolių
- 2 vienetai kiaušinių (užpilui)
- 1.5 stiklinės kvietinių miltų (1 stiklinė t.y. 220 ml)
- 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų (užpilui)
- 150 gramų sviesto (išlydytas)
- 0.5 stiklinės grietinės
- 1 stiklinė grietinės (užpilui)
- 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Obuolius išvalykite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis.
Iš 1,5 stiklinės miltų, 0,5 stiklinės grietinės arba jogurto, 150 g lydyto sviesto, 0,5 šaukštelio kepimo miltelių arba gesintos sodos išmaišykite tešlą.
Užpilui 2 kiaušinius išplakite su 0,5-1 stikline cukraus, įberkite 2 šaukštus miltų, supilkite 1 stiklinę grietinės ir viską išmaišykite.
Kepimo skardą išklokite tešla. Kraštus taip pat išklokite tešla, kad užpilas neišbėgtų.
Sudėkite obuolius ir užpilkite pasiruoštu užpilu.
Kepkite 150-200 laipsnių temperatūros orkaitėje 30-40 minučių.
Labai skanu šaltas!
Autorius: Giedrė
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
-->
× Pranešti klaidą SIŲSTI