Vištienai reikės:
- 400 g vištienos šlaunelių mėsos
- 400 g natūralaus jogurto
- 5 česnako skiltelės, sutarkuotos
- 1 v. š. tarkuoto imbiero
- 1 a. š. maltos paprikos
- 1 a. š. ciberžolės
- 1 a. š. garam masalos
- Druskos pagal skonį
Padažui reikės:
- 1 a. š. kumino sėklų
- 1 a. š. kalendrų sėklų
- Keli gvazdikėliai
- Kelios kardamono ankštys
- 1 v. š. maltos paprikos
- 1 v. š. ciberžolės
- 1 a. š. aitriųjų paprikų
- 1 v. š. garam masalos
- 1 v. š. cinamono
- 1/2 a. š. malto muskato riešuto
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 v. š. sviesto
- 1 didelis saldus svogūnas, smulkintas
- 1 visa česnako galvutė, sutarkuota
- 2-3 skard. konservuotų pomidorų
- 2-3 v. š. pomidorų pastos (nebūtina, bet rekomenduojama)
- 200 ml riebios grietinėlės
- 2 v. š. cukraus
- Sultinio arba vandens pagal poreikį
Naan duonai reikės:
- 2 st. kvietinių miltų
- 1 a. š. sausų mielių
- 2 v. š. cukraus
- 120 ml drungno vandens arba pieno
- 3-4 v. š. kefyro arba jogurto
- 1/2 a. š. jūros druskos
- 3 v. š. ištirpinto sviesto
- 1/2 kiaušinio
Padažui reikės:
- 1/2 st. natūralaus skysto jogurto
- Druskos pagal skonį
- Žiupsnis malto kumino
- 1 smulkiai supjaustytas agurkas
- Saujelė smulkintų mėtų
- 3-4 v. š. alyvuogių aliejaus
Agurkams reikės:
- 1 v. š. gochugaru (korėjietiškų čili dribsnių) arba smulkinto šviežio čili
- 2-3 agurkai, supjaustyti
- 2 v. š. žuvų padažo
- 2 v. š. sojos padažo
- 1 a. š. rudojo cukraus
- 3 v. š. skrudintų sezamų sėklų aliejaus
- Saujelė svogūnų laiškų
Gaminimo eiga:
- Naan duonelei drungname vandenyje arba piene ištirpinkite mieles su cukrumi ir palikite pastovėti 15 min.
- Sumaišykite miltus su druska. Išplakite kiaušinį, sumaišykite su jogurtu/kefyru ir sviestu.
- Supilkite šlapius ingredientus į miltus, suformuokite tešlą. Jei per lipni, įberkite daugiau miltų.
- Palikite tešlą kilti 1,5-2 val. uždengtą.
- Formuokite 8 rutuliukus, palikite pakilti dar 20 min.
- Ištempkite rankomis į apskritimus ir kepkite sausoje, gerai įkaitintoje ketaus keptuvėje.
- Apvertus aptepkite tirpdytu sviestu su česnaku.
- Dubenyje vištieną išmaišykite su jogurtu, česnaku, imbieru, prieskoniais ir druska.
- Palikite marinuotis bent 30 min. (geriausia pernakt).
- Tikka Masala padažui sausoje keptuvėje pakepinkite kumino ir kalendrų sėklas, gvazdikėlius, kardamoną, kol pakvimpa. Sutrinkite.
- Aliejuje su sviestu pakepinkite smulkintą svogūną.
- Suberkite prieskonius, pakepinkite, kol pakvimpa.
- Įberkite tarkuotą česnaką ir imbierą, dar pakepinkite.
- Supilkite konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, troškinkite 15 min.
- Supilkite grietinėlę, suberkite cukrų ir pasūkite, jei reikia, įpilkite sultinio.
- Apkepkite vištieną orkaitėje griliaus rėžimu arba ant griliaus keptuvės, kol apskrus.
- Supjaustykite gabalėliais ir įmaišykite į padažą.
- Patiekiti Su basmati ryžiais, naan duonele, jogurto padažu ir šviežiomis kalendromis.
Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia.
Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!