Netoleravimą išdavė testas
Deividas iš Marijampolės klausia: „Sveiki, turiu klausimą apie maisto netoleravimą. Esu 27 metų ir pradėjau netoleruoti įvairių produktų: pieno, mėsos, kviečių. Galiu valgyti tik salotas, kiaušinius, žuvį. Atlikau maisto netoleravimo testą. Norėčiau sužinoti, kodėl žmogus taip staiga pradeda netoleruoti maisto, kai anksčiau tai valgydavau. Suvalgius netinkamo maisto, skauda galvą kelias dienas.“
Profesorius sako, kad mūsų žarnyne yra apie 80 proc. visos imuninės sistemos. Jeigu viskas funkcionuoja tinkamai, maistas virškinamas gerai, imuninė sistema į maistą žiūri, kaip į savo draugą ir pavalgę jaučiamės gerai.
„Vis dėlto, kartais susidaro situacija, kai žmogus nuolatos valgo panašų maistą, tuomet imuninė sistemą į tuos produktus ima žiūrėti kaip į priešą. Tai sukelia žarnyne atsiradęs pralaidumas ir atsiranda tam tikrų maisto produktų netoleravimas“, – aiškina A. Unikauskas.
Laida „Kviečiame daktarą!“ – šeštadieniais, 11.30 val. per TV3!