Sekmadienį virtuvės šefas lankėsi netoli Utenos įsikūrusiame „Auksinio elnio slėnyje“, kuriame susipažino su Stasiu ir jo dukra Agne. Pastaroji užsiima turizmo paslaugomis, o pats vyras augina net 400 elnių ir danielių.
Jis neslėpė, kad verslą iš tokio ūkio padaryti nelengva, tad augintiniai pasitarnauja kaip kraštovaizdžio elementas. Ir nors elnius bei danielius auginti nelengva, tai daryti itin malonu.
Šeimos teigimu, elniai – protingi gyvūnai, visuomet nuo žmonių besilaikantys saugaus atstumo, išimtis yra tik ruduo, kai prasideda elnių tuoktuvės, kurių metu aidi visas miškas.
Iš arčiau susipažinęs su didingais elniais ir danieliais, įkvėptas apsilankymo ūkyje Gian Luca parodė, kaip pasigaminti gardžią picą su elnienos karpačio – tokios dar tikrai neragavote.
Neliks abejingų: pica su elnienos karpačio
Picos tešlai reikės:
- 300 g kvietinių 00 miltų;
- 300 g pilno grūdo miltų;
- 22 g druskos;
- Šilto vandens;
- 4 g sausų mielių;
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus.
Taip pat reikės:
- Kepto kale kopūsto;
- Raudono svogūno;
- Elnienos išpjovos;
- Konservuotų smulkintų pomidorų;
- Raudonėlio;
- Mocarelos;
- Parmezano;
- Druskos;
- Pipirų;
- Alyvuogių aliejaus;
- Šviežių žolelių: rozmarino, mėtos, baziliko.
Gaminimo eiga:
Dubenyje sumaišome miltus ir druską. Mieles beriame į šiltą vandenį su alyvuogių aliejumi. Kai mielės aktyvuojasi, pilame masę į miltus ir pradedame minkyti tešlą. Gerai išminkius brandiname 12 val. šaldytuve.
Ruošiame picos ingredientus – supjaustome svogūną, susmulkiname šviežią rozmariną ir mėtą. Elnio išpjovą supjaustome labai plonomis riekelėmis ir klojame į lėkštę. Pabarstome smulkintomis žolelėmis, druska ir pipirais.
Ruošiame pomidorų padažą: į konservuotus smulkintus pomidorus beriame raudonėlio, druskos, pipirų ir alyvuogių aliejaus.
Formuojame picą – ant pagrindo tepame pomidorų padažą, dedame mocarelos, kepto kale kopūsto, smulkinto svogūno ir šauname į pečių 90 sekundžių.
Iškeptą picą pagardiname elnienos karpačio, parmezano sūriu ir šviežiu baziliku. Skanaus!