Ingredientai: grybai: 1 kilogramo; vanduo: 120-200 gramų; 30% actas: 50-70 gramų; druska: 15-20 gramų; juodieji pipirai: 15 žirnelių; kvapieji pipirai: 10 žirnelių; lauro lapai: 2; svogūnai: 1-2; morkos: 1.
GAMINIMAS
Iš pradžių marinavimui geriausia atrinkti mažesnius grybus arba dalimis supjaustyti didesnius. Grybus nuplaukite, nusausinkite. Tada maždaug 5-10 minučių virkite savo sultyse, arba jeigu grybai sausesni įpilkite šiek tiek vandens.
Karčius grybus virkite atskirai. Kitame inde pakepinkite supjaustytus svogūnus, įpilkite vandens pridėkite supjaustytas morkas, kvapiųjų pipirų, pavirinkite keletą minučių, bebaigiant virti įpilkite acto.
Grybus išgriebkite iš puodo, apdžiovinkite bei supilkite į marinatą, pavirinkite kokias 4-5 minutes, sudėkite likusius prieskonius ir pasūdykite. Išgriebkite, sudėkite į stiklainius, užpilkite marinatu, kad apsemtų bei sandariai užsukite.
Šaltinis: worldrecipes.eu