Jums reikės:
Pupelių pagal skonį, 1 svogūno, 1 kiaušinio, poros saujų miltų, mėgstamų prieskonių, druskos.
Plutelei: 1 kiaušinio, pieno, džiūvėsėlių.
Iš pradžių pupeles išvirkite, svogūną supjaustykite kubeliais bei pakepinkite su prieskoniais (galite naudoti ir du svogūnus, jų skonis labai tinka).
Tuomet pupeles bei svogūną sumalkite su mėsmale. Muškite kiaušinį, dėkite jeigu dar norisi prieskonių, druskos bei pora saujų miltų.
Miltų gali prireikti mažiau arba kiek daugiau, priklausomai kiek pupelių ir svogūnų naudosite, bet masė turi gautis ne skysta, formuojama.
Iš masės padarykite pailgą dešrelę, ją pavoliokite džiūvėsėliuose, po to kiaušinio ir pieno plakinyje, paskui vėl džiūvėsėliuose ir dėkite kepti į keptuvę su karštu aliejumi.
Apkepkite iš visų pusių.Kiaušinio plakinį ruoškite maždaug taip: kiaušinis bei maždaug 100 mililitrų vandens. Viską lengvai šakute paplakite.
Pagaminkite ir padažą: 4 valgomieji šaukštai grietinės, 300 mililitrų kefyro ir tarkuotas raugintas agurkas. Jeigu norisi, dar įberkite druskos. Skanaukite.
Kotletukai labai sotūs, maistingi, su padažiuku nėra sausi. Gaminsiu dar ir ateityje visai šeimai, kuri liko patenkinta skonio ir aromatu.
Šaltinis: worldrecipes