Tai populiarios žiemos sezono salotos. Jei norisi sotesnių - galima dėti majonezo. Taip pat galima pagardinti rūgščiu obuoliu ar razinomis. Šitos salotos puikiai tiks ir kasdieniam ir šventiniam stalui.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 1.5 galvos kopūstų (vidutinio dydžio)
- 4 vienetai morkų
- 1.5 vieneto citrinų
- 1 saujelė petražolių
- 4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 valgomieji šaukštai baltojo vyno acto
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 žiupsnelis pipirai
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 3
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kopūstą nuplauti, išpjauti šerdį ir smulkiai supjaustyti kopūstą.
- Stambiai sutarkuoti morkas.
- Dubenėlyje sumaišyti kopūstą su morkomis. Suberti smulkintas petražoles.
- Pabarstyti druska ir pipirais.
- Apipilti alyvuogių aliejumi ir actu. Rankomis spaudžiant gerai išmaišyti.
- Įpilti citrinos sulčių ir permaišyti.
REKLAMA