Sužavėjo TV3 ir „Vinted“ projektas „Kiekvienas žingsnis svarbus“
Ne paslaptis, kad R. Šakalytė-Jakovleva prisijungė prie TV3 ir „Vinted“ inicijuojamo projekto „Kiekvienas žingsnis svarbus“. Paklausta, kas paskatino tokį pasirinkimą, žinoma moteris neslepia, kad sąmoningumo idėjos jai visuomet buvo artimos ir aktualios.
„Man labai patinka šio projekto idėja ir misija skatinti sąmoningą žmonių vartojimą. Pati palaikau tvarumo idėjas ir jas stengiuosi pritaikyti kasdienybėje. Man labai patinka žiedinis vartojimas, kai daiktas gali tarnauti ilgą laiką ir net ne vienam žmogui,“ – sako R. Šakalytė-Jakovleva.
Nebenešiojamus drabužius nori prikelti antram gyvenimui
Televizijos laidų vedėja atvira – jos spintoje neretai atsiranda nebenešiojamų drabužių, vis dėlto, ne visada pavyksta juos padovanoti artimiesiems ar labdarai. R. Šakalytė-Jakovleva pasakoja, kad projektas „Kiekvienas žingsnis svarbus“ paskatino ją peržiūrėti savo spintą ir atsikratyti nebereikalingų apdarų.
„Atsakingas vartojimas man buvo įprastas dar prieš šį projektą, tačiau dabar turiu ir naują įprotį – pirmą kartą ryžausi savo „Vinted“ paskyroje kažką parduoti. Yra tokių drabužių, kuriuos aš dėvėjau labai mažai – dažniausiai tai su susiję su darbu – ir neturėjau kam jų atiduoti, todėl „Vinted“ tapo puikia išeitimi,“ – šypsosi žinoma moteris.
Vieną iš platformoje įkeltų drabužių R. Šakalytė-Jakovleva jau spėjo parduoti: „Viena moteris, kuri nusipirko mano suknelę, vėliau man parašė, kad drabužis tiko idealiai – ji ruošiasi su ja eiti į savo dukters vestuves. Tai mane labai maloniai nustebino ir privertė susimąstyti – kaip gerai, kad yra tokia platforma, kurioje gali savo rūbus perduoti kitiems, kurie juos panaudos prasmingai.“
Pasidalijo receptu
Kalbai pasisukus apie maisto gamybą, pašnekovė sako, kad yra didelė lietuviškos virtuvės gerbėja, tačiau mėgsta paeksperimentuoti, pažaisti prieskoniais, kvapais, konsistencijomis ir net spalvomis. O kai turi daugiau laiko, sukuria ir žaismingų kompozicijų. Šį kartą „La maistas“ laidoje ji su žiūrovais pasidalijo išskirtiniu savo anytos makaronų salotų receptu.
Firminės greitos Renatos Šakalytės makaronų salotos
Reikės:
- 250 g mėgstamų makaronų;
- 400 g vištienos filė;
- 1 skardinės konservuotų ananasų; „Hellman‘s Light“ majonezo;
- druskos;
- pipirų; aliejaus;
- 1 a. š. saldžiosios paprikos;
- 1 a. š. cinamono;
- 0,5 a. š. ciberžolės;
- džiovintų žolelių.
Į puodą pilame vandens ir beriame druskos. Kai vanduo užverda, supilame makaronus. Makaronus verdame pagal instrukcijas ant pakuotės. Supjaustome vištieną gabalėliais ir apkepiname keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Mėsai apkepus, pagardiname ją prieskoniais – druska, pipirais, saldžiąja paprika, ciberžole, žolelėmis ir cinamonu. Išvirusius makaronus suberiame į dubenį, iškepusią vištieną dedame šalia ir viską gerai išmaišome su majonezu. Jei norite, galite pagardinti žalumynais. Skanaus!
Laidą „La maistas“ stebėkite sekmadieniais, 9.30 val. per TV3!