Yra daugybė įvairiausių būdų mėgautis kepsniais.
Nesvarbu, ar kepsnys iškeptas gerai, vidutiniškai, ar „su krauju“ – kiekvienas turi savitą raudonos mėsos ruošimo būdą. Tie, kurie mėgsta „rare“ (pusžalį, su krauju), jame gali pastebėti raudonas sultis.
Galbūt sukote galvą, kas yra tos raudonos sultys ir ar tai iš tikrųjų kraujas. Na, o dabar nustebsite išgirdę, kad nėra tai, ką manote.
Raudonos sultys kepsniuose
„Rare“ kepsnys sveikatai suteikia daug naudingų dalykų – jis suteikia organizmui tiesioginį geležies ir fosforo, kurie padeda išvengti nuovargio, pliūpsnį.
Be to, jei saikingai valgysite „rare“ kepsnį, geležis padidins deguonies kiekį kraujyje ir fosforas suteiks tvirtumo jūsų kaulams, o vidutiniškai ir gerai iškeptos mėsos valgymas yra siejamas su aukštu kraujospūdžiu. Tačiau jei jus atbaido „kraujuotas“ skystis, turime jums gerų naujienų, rašo dailystar.co.uk.
Skystis, kurį matote lėkštėje, visai nėra kraujas. Kraujas pašalinamas skerdimo metu, o raumeniniame audinyje jo lieka labai nedaug.
Šis raudonas skystis – tai vanduo, sumaišytas su baltymu, vadinamu mioglobinu, kuris gali turėti rausvą atspalvį.
Įdomu tai, kad mioglobinas skiria baltą mėsą nuo raudonos. Kuo daugiau mioglobino ląstelių, tuo mėsa natūraliai raudonesnė.
Dauguma žinduolių turi daug mioglobino ir jų mėsa vadinama raudona mėsa. Gyvūnų, turinčių mažai mioglobino, mėsa laikoma balta – tai paukštiena ar jūros gėrybės.