• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietiniai su vištiena: gardus receptas pagal Liutaurą Čepracką

Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Naujų skonių mėgėjus TV3 televizijos laida „IKI šefų kovos“ kviečia išbandyti garsaus virtuvės šefo Liutauro Čepracko patiekalą – vištiena įdarytus lietinius. Šis receptas sužavės ne tik suaugusius, bet ir mažuosius. Kviečiame išbandyti!

Naujų skonių mėgėjus TV3 televizijos laida „IKI šefų kovos“ kviečia išbandyti garsaus virtuvės šefo Liutauro Čepracko patiekalą – vištiena įdarytus lietinius. Šis receptas sužavės ne tik suaugusius, bet ir mažuosius. Kviečiame išbandyti!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietiniams reikės:

  • 5 kiaušiniai
  • 120 g miltų
  • 600 ml pieno
  • 80 g sviesto
  • 1 v. š. cukraus
  • 1/2 a. š. druskos

Įdarui reikės:

REKLAMA
  • 500 g vištienos krūtinėlės
  • 700 g pomidorų tyrės
  • 1 svogūnas
  • 1-2 skiltelės česnako
  • 1 raudona paprika
  • 200 g raudonųjų pupelių
  • 100 g kukurūzų
  • 1 a. š. rūkytos paprikos 
  • ½ a. š. kajeno pipirų (daugiau, jei mėgstate aštriai)
  • 1 v. š. cukraus
  • 1/3 a. š. juodųjų maltų pipirų
  • 1 a. š. druskos
  • 70 g alyvuogių aliejaus

Salotoms reikės:

REKLAMA
REKLAMA
  • 1 avokadas
  • 200 g pomidorų
  • 1 raudonas svogūnas
  • 20 g kalendros
  • 1 aštrus čili pipiras
  • 1 laimo sultys
  • 1/2 a. š. druskos

Apkepimui reikės:

  • 200 g tarkuoto čederio
  • 100 g tarkuotos mocarelos
  • 1 indelis grietinės

Gaminimo eiga:

  1. Ištirpinkite sviestą.
  2. Visus lietinių ingredientus sudėkite į plaktuvą ir gerai išplakite. Palikite tešlą pastovėti bent 30 minučių.
  3. Keptuvėje kepkite plonus lietinius, kepdami atsargiai apverskite.
  4. Keptuvėje pakepinkite smulkintą svogūną, česnaką ir papriką, tada sudėkite pupeles, kukurūzus ir pomidorų tyrę. Troškinkite 15-20 min.
  5. Įdėkite smulkintą vištieną, prieskonius, druską ir troškinkite dar 10-15 min. Palikite atvėsti.
  6. Į lietinius dėkite įdarą, susukite ir sudėkite į kepimo formą.
  7. Apibarstykite sūriu ir kepkite 180°C temperatūroje 15 min.
  8. Patiekite su grietine ir šviežiomis salotomis.

Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia

Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!

Gairės:
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
Gairės:
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų