Lietiniams reikės:
- 5 kiaušiniai
- 120 g miltų
- 600 ml pieno
- 80 g sviesto
- 1 v. š. cukraus
- 1/2 a. š. druskos
Įdarui reikės:
- 500 g vištienos krūtinėlės
- 700 g pomidorų tyrės
- 1 svogūnas
- 1-2 skiltelės česnako
- 1 raudona paprika
- 200 g raudonųjų pupelių
- 100 g kukurūzų
- 1 a. š. rūkytos paprikos
- ½ a. š. kajeno pipirų (daugiau, jei mėgstate aštriai)
- 1 v. š. cukraus
- 1/3 a. š. juodųjų maltų pipirų
- 1 a. š. druskos
- 70 g alyvuogių aliejaus
Salotoms reikės:
- 1 avokadas
- 200 g pomidorų
- 1 raudonas svogūnas
- 20 g kalendros
- 1 aštrus čili pipiras
- 1 laimo sultys
- 1/2 a. š. druskos
Apkepimui reikės:
- 200 g tarkuoto čederio
- 100 g tarkuotos mocarelos
- 1 indelis grietinės
Gaminimo eiga:
- Ištirpinkite sviestą.
- Visus lietinių ingredientus sudėkite į plaktuvą ir gerai išplakite. Palikite tešlą pastovėti bent 30 minučių.
- Keptuvėje kepkite plonus lietinius, kepdami atsargiai apverskite.
- Keptuvėje pakepinkite smulkintą svogūną, česnaką ir papriką, tada sudėkite pupeles, kukurūzus ir pomidorų tyrę. Troškinkite 15-20 min.
- Įdėkite smulkintą vištieną, prieskonius, druską ir troškinkite dar 10-15 min. Palikite atvėsti.
- Į lietinius dėkite įdarą, susukite ir sudėkite į kepimo formą.
- Apibarstykite sūriu ir kepkite 180°C temperatūroje 15 min.
- Patiekite su grietine ir šviežiomis salotomis.
Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia.
Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!