„Mums rūpi, kad kiekvienas parduotuvėje apsilankęs pirkėjas galėtų sutaupyti, tačiau ne kokybės ar skonio sąskaita. Todėl kas savaitę skelbiame naudingas nuolaidas apie 5 tūkstančiams pačių įvairiausių prekių, kad arčiau namų pigiau apsipirkti galėtų visi. Be to, savaitgaliais, kai norisi atsipūsti po savaitės darbų ir mažiau sukti galvą dėl pasirinkimų, skelbiame nuolaidas ištisoms prekių kategorijoms. Pavyzdžiui, jau nuo ketvirtadienio visą arbatą, sausainius, meduolius ir vaflius lojalūs „Iki“ pirkėjai įsigyti gali su 30 proc. nuolaida“, – sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.
Tai – tik dalis naudingų „Iki Nuolaidiškių“ pasiūlymų. Be visą savaitę jau vykstančių akcijų, nuo ketvirtadienio iki sekmadienio 30 proc. nuolaida su „Iki“ lojalumo kortele ar programėle taip pat jau įsigaliojo tirpiai kavai, kakavai, tualetiniam popieriui, popieriniams rankšluosčiams ir servetėlėms.
Geros akcijos „Iki“ taip pat pasufleruos, ką ruošti savaitgalį. Pavyzdžiui, nebrangias vynuoges derinkite su pigesniais mėsos gaminiais, sotiems pietums puikiai tiks minkšti ir sultingi šašlykai, o desertui galėsite nustebinti desertu, paruoštu iš tortilijų. Joms, kaip ir kitiems etninės virtuvės produktams, taikoma 25 proc. nuolaida, tad gaminti galėsite įvairių skonių.
Nebrangiam, bet gurmaniškam užkandžiui – vynuogės su kumpiu
Vynuogės – tobulas užkandis, kai norisi kažko lengvai saldaus, bet sveiko ir gaivaus. „Iki“ parduotuvėse jų siūloma įvairių rūšių, tačiau pasak G. Kitovės, pirkėjų mėgstamiausios – žaliosios besėklės. Joms nuo ketvirtadienio galioja ir speciali super-kaina – 500 g indelis lojaliems „Iki“ klientams kainuoja vos 1,19 Eur.
Vynuoges skanu ne tik valgyti vienas, ruošti iš jų padažus ar desertus, bet ir derinti su pikantiškais skoniais. Tradicinis derinys būna vynuogės su sūriu, tačiau šios gaiviai salstelėjančios uogos be galo skanu ir su mėsos gaminiais. Džiaugsis ne tik skonio receptoriai, bet ir piniginė, nes visi fasuoti, pjaustyti mėsos gaminiai nuo ketvirtadienio su „Iki“ kortele ar programėle kainuoja penktadaliu pigiau.
Išbandykite: vynuogių ir kumpio vėrinukus su gražgarstėmis. Ant dantų krapštukų ar specialių iešmelių maukite vieną žaliąją vynuogę, vytinto kumpio (pavyzdžiui, „prosciutto“) armonikėlę, o tuomet – žiupsnelį šviežių gražgarsčių. Jeigu norite, galite pridėti ir mažą mocarelos rutuliuką ar meliono gabalėlį.
Pietums – trečdaliu pigesni šašlykai
Ar lietus, ar saulė – įsibėgėjus kepsninių sezonui, ant žarijų kepama bet kokiu oru. Kas gali būti geriau už klasiką: minkštus, kvapnius šašlykus, kurie marinuoti pagal šio patiekalo ekspertus – kartvelus. Patiems ieškoti geriausių receptų nebūtina – visą savaitgalį lojaliems „Iki“ pirkėjams atšaldytas, sausai marinuotas „Sakartvelo“ kiaulienos šašlykas kainuos trečdaliu pigiau, vos 5,99 Eur. Teliks tarp mėsos gabalėlių ant iešmo užverti ir šviežių daržovių – paprikų, cukinijų ir kt.
Norite įvairovės? „Iki“ parduotuvėse taip pat rasite gausų ant žarijų kepti jau paruoštų patiekalų pasirinkimą „Grill Party“: nuo vištienos iki žuvies ir jūros gėrybių, nuo mėsainio bandelių iki sūrio burgeriams ir įvairiausių padažų. Teliks išsirinkti ir uždėti ant grotelių – gardžius pietus pasigaminti pavyks visiems.
Desertui – saldžios tortilijos, kurių „Iki“ įsigysite pigiau
Ir tai dar ne viskas: nuo ketvirtadienio „Iki“ lojalumo kortelės ar programėlės turėtojai džiaugsis ir 25 proc. nuolaida įvairiems etninės virtuvės produktams: meksikietiškoms tortilijoms ir kukurūzų traškučiams, azijietiškiems makaronams ir padažams, produktams sušiams ir aibei kitų.
Nors tortilijos paprastai asocijuojasi su pikantiškais pietumis, su jomis labai greitai galima paruošti ir įvairių desertų. Tiesiog pertepkite jas šokoladiniu ar grietinėlės kremu, pagardinkite šviežiais vaisiais, uogomis ir greitai apkepkite sviestu pateptoje keptuvėje. Įdarus galite sugalvoti kuo įvairiausius: naudoti ir riešutų sviestą, saldžią varškę ar maskarponės sūrį, įpjaustyti šviežių braškių, bananų, kivių ar pagardinti keliais mažais zefyrais, o gal pabarstyti smulkintais riešutais.
Išbandykite: šviežių braškių ir cinamono kesadilijas. Tortiliją aptepkite kreminiu šviežiu sūriu. Ant vienos pusės uždėkite braškių, pabarstykite cukrumi, cinamonu ir sulenkite per pusę. Keptuvėje su šiek tiek sviesto apkepkite tokias tortilijas iš abiejų pusių – vienai pusei pakaks tik 1,5-2 minučių.
G. Kitovė primena, kad geriausiais „Iki“ pasiūlymais pasinaudoti paprasta – naudingos akcijos, įvairios nuolaidos ir ypatingi pasiūlymai skelbiami leidiniuose „Iki“ parduotuvėse, interneto puslapyje www.iki.lt ir mobiliojoje programėlėje. Joje kiekvienas pirkėjas ras ir asmeninių pasiūlymų bei dalyvaudamas lojalumo programoje rinks taškus, kuriuos galės išmainyti į vertingus prizus ar nuolaidas.