Vienas iš būdų ilgiau išlaikyti braškes – panaudoti actą, kuris naikina kenksmingas bakterijas. Nereikėtų jaudintis ir dėl to, kad pasikeis braškių skonis – jas nuplovus, acto skonio nesijaus, rašoma berries.com.
Į matavimo indą pripilkite ¼ puodelio acto ir pusantro puodelio vandens. Šį kiekį galite reguliuoti priklausomai nuo to, kiek braškių planuojate mirkyti.
Tada sumaišytą actą ir vandenį įpilkite į dubenį ar stiklinį indą, sudėkite uogas ir leiskite mirkti maždaug penkias minutes. Vėliau braškes kruopščiai nuplaukite vandeniu, padėkite ant popierinio rankšluosčio ir leiskite nudžiūti.
Indelį, kuriame planuojate laikyti braškes, padenkite popieriniu rankšluosčiu, sudėkite sausas braškes ir uždenkite dangteliu. Taip braškes išsaugosite iki dviejų savaičių.