Šio pozityvaus ženklinimo tikslas atkreipti didesnį dėmesį bei skatinti rinktis sveikesnę mitybą vartotojams, o maisto gamintojus – gaminti sveikatai palankesnę produkciją, edukuoti vartotojus racionaliau rinktis maistą.
„Rakto skylute“ pažymėti produktai turi kelis kartus mažiau riebalų, cukraus ir druskos bei daugiau maistinių skaidulinių medžiagų nei kiti panašūs tos pačios grupės maisto produktai (pvz., liesi jogurtai tarp kitų jogurtų).
Ženklinti simboliu „Rakto skylutė“ galima tik fasuotus maisto produktus, kurie atitinka produkto grupes ir kriterijus nustatytus įstatyme, pavyzdžiui pienas, turi atitikti kriterijų, jog jame turi būti ne daugiau kaip 0,7 g/100 g. riebalų.
Simbolis „Rakto skylutė“ yra Europos Sąjungoje registruotas prekių ženklas, kurio naudojimas plačiai paplitęs Švedijoje, Danijoje, Norvegijoje, Islandijoje, Šiaurės Makedonijoje, o taip pat ir Lietuvoje.