Laidoje Gian Luca su nuostaba klaus: „Ar tu žinai, kur galima surasti brangiausią keptą duoną? Palangoj, Basankėj, kiek kainuoja šių metų kepta duona? Pernai buvo pykčiai, kad 25 eurai.“
Elena greitai sureaguos ir nuramins: „Tokių kainų, ačiū Dievui, dar niekada nebuvo.“
Visą laidą „La maistas. Iššūkis“ – žiūrėkite sekmadienį, 9 val. per TV3!
Abu pripažins, kad dažniausiai Lietuvoje už keptą duoną reikia mokėti apie 4,5–4,6 euro, kai kur – iki 10 eurų, priklausomai nuo vietos, recepto ir padažų.

Gian Luca ir Elena pasakė, kur matė brangiausius cepelinus
Elena pasakos, kad dabar restoranai eksperimentuoja su įvairiais padažais, sūriais, užpilais, o kai kurie net kuria socialinių tinklų paskyras, kur ragauja ir vertina skirtingų vietų keptą duoną.
Ji taip pat pastebės, kad užsienyje dar niekas keptos duonos neapibarstė aukso dulkėmis, net prabangiajame Dubajuje.
Bet tikras pokalbio perliukas bus jų atviras prisiminimas apie brangiausius cepelinus.
„Aš netikiu, kad Čikagoje, lietuvių sostinėje, niekas dar neatidarė lietuviškos užkandinės“, – sakys Gian Luca. Elena patvirtins: „Čikagoje lietuviai mėgsta ir pačius cepelinus po 20 dolerių pardavinėti.“
Gian Luca pridurs: „Esu matęs – ne su aukso dulkėmis, bet kadangi Čikagoje, tai gali kainuoti tiek, kiek visos bulvės metams.“
Taigi, pasak jų, brangiausi cepelinai, kuriuos jie yra matę, yra būtent Čikagoje – lietuvių bendruomenės restoranuose ir užkandinėse. Ten už vieną cepelinų porciją gali tekti pakloti 20 dolerių ar net daugiau. Tai daug daugiau nei Lietuvoje, kur net turistiniuose kurortuose cepelinų kainos dažniausiai sukasi apie 7–12 eurų.
Visą laidą „La maistas. Iššūkis“ – žiūrėkite sekmadienį, 9 val. per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!