Gysločio preparatai pasižymi priešuždegiminiu, gydančiu žaizdas, stabdančiu kraujavimą, varančiu šlapimą, hipotenziniu poveikiu. Juos naudoja esant hipertonijai ir aterosklerozei, ūmiems ir chroniškiems kvėpavimo organų susirgimams: sultys ir gysločio lapų ištrauka – puiki atsikosėjimą lengvinanti priemonė.
Augalą naudoja esant virškinamojo trakto susirgimams, gastritams, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opaligei ir chroniškiems enteritams, opiniam kolitui.
Jei apgamai ėmė pulsuoti, skaudėti, augti kaip augliai – 40 dienų gerti gysločių nuovirą, sultis arba vartoti lapus su medumi ar cukrumi apsisaugojimui nuo bėdos. Naudoja kas pusę metų profilaktikai.
Esant chroniškam spazminiam kolitui paruoškite 1 kg gysločio ir 1 kg cukraus. Lapus gerai nuplaukite, išdžiovinkite, sudėkite sluoksniais perpildami cukrumi (sluoksnis cukraus – sluoksnis lapų) į emaliuotą puodą. Apvyniokite šiltai, pastatykite į tamsią vietą 3-4 sav.
Gausis tamsus žaliai rudos spalvos mišinys. Perkoškite ir laikykite šaldytuve. Vartokite 3 kartus per dieną po 1 valgomąjį šaukštą likus 30 min iki valgio.
Aš ypač pažymėčiau gysločio vartojimą esant vėžiniams augliams (kaip drėgnus kompresus), o į vidų – esant plaučių ir skrandžio vėžiui, tam smulkintų šviežių lapų mišinį su lygiu kiekiu cukraus laiko šiltoje vietoje 2 savaites. Gautą skystį vartoja 3-4 kartus per dieną po 1 valgomąjį šaukštą likus 20 min iki valgio.
O šiaip gyslotis – patikima gydomoji priemonė visomis vaistinėmis formomis.
Gysločio sultys su medumi
1 būdas: nuplautus šviežius lapus sutrina, įpila truputį vandens ir kaitina kol užvirs. Nekošdami gausiai gardina medumi.
Esant kosuliui ir temperatūrai vartoja po 1 arbatinį šaukštelį kas valandą.
2 būdas: gerai nuplautus lapus pjausto, maigo, spaudžia sultis ir maišo jas su lygiu kiekiu medaus, verda 20 min. Vartoja po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną likus 15-20 min iki valgymo esant gastritams, kolitams, kolikoms. Laiko gerai uždarytame inde vėsioje vietoje. Žiemai sultis užpila degtine lygiomis proporcijomis.
Daugiau patarimų: https://www.facebook.com/groups/dominikos.zoles/?fref=nf