Sekmadienį Gian Luca leidosi pas Saulių ir Žydrūnę, įsikūrusius netoli Rokiškio dvaro ir savo ūkyje laikančius net 600 galvijų. Per dieną ceche jie perdirba virš tonos pieno!
Čia virtuvės šefas ir žiūrovai ne tik galėjo susipažinti, kaip auginami galvijai, bet ir iš arti pamatyti, kaip vyksta darbas ceche.
Gavęs progą išragauti šeimos ūkyje gaminamų sūrių – tradicinio varškės sūrio, sūrio su česnaku ir žolelėmis, kepto sūrio bei saldaus pieno sūrio su spanguolėmis – Gian Luca pats pasiraitojo rankoves ir parodė, kaip pasigaminti gardžių vieno kąsnio užkandžių.
Pikantiški vieno kąsnio užkandžiai su kumpiu
Reikės:
- „Philadelphia Original“ tepamo sūrio;
- Mėtos lapelių;
- Čiobrelio;
- Druskos, pipirų;
- Citrinos žievelės;
- Pramos kumpio;
- Alyvuogių aliejaus;
- Balzamiko acto.
Gaminimo eiga:
„Philadelphia“ sūrį sumaišome su šviežia mėta ir čiobreliu. Beriame druskos ir pipirų. Masę sukrečiame į konditerinį maišelį.
Vytintą kumpį pjauname pusiau ir tepame sūrio kremą. Kumpio kraštus užlekiame, kiekvieną patepame alyvuogių aliejumi ir pagardiname balzamiko actu. Skanaus!