Tam, kad sužinotų viską rudens karalius moliūgus, Gian Luca lankėsi Kaune, „Meilės ūkyje“, pas ūkio šeimininkus Ernestą ir Darių.
Ernesta išdavė, kad moliūgai idealiai visiems tinkanti daržovė, nes yra labai maistingi, tačiau nekaloringi.
Šeimos ūkyje auga trijų skirtingų rūšių moliūgai: maistui, kurie turtingi savo vidumi, kiti – maži ir gražūs, puikiai tinkantys dekoracijoms, o tretieji, šventiniai, yra populiarumo viršūnėje.
„Trečioji rūšis, turbūt, Lietuvoje yra pati populiariausia. Tai – šventiniai moliūgai, skirti Helovinui. Tai – gana ypatingi moliūgai, nes nors iš pažiūros ir atrodo dideli, juos uždėjus ant svarstyklių, pamatytume labai mažą skaičių“, – pasakojo Ernesta.
Sužinojęs daug įdomių faktų apie moliūgus, Gian Luca persikėlė į virtuvę, kur parodė, kaip pasigaminti gruzdintus moliūgų rutuliukus su sūriu.
Gruzdinti moliūgų rutuliukai su sūriu
Reikės:
- 1 vnt. sviestinio moliūgo;
- 2 vnt. skiltelių česnako;
- 1 vnt. mocarelos;
- Saujos parmezano sūrio;
- Džiūvėsėlių;
- 1 vnt. kiaušinio;
- „Natur Compagnie“ jautienos skonio sultinio;
- Druskos, pipirų;
- Šalavijo;
- Čiobrelio;
- Rozmarino;
- Alyvuogių aliejaus;
- Aliejaus kepimui.
Gaminimo eiga:
Pasiruošiame sultinį – į verdantį vandenį dedame „Natur Compagnie“ jautienos sultinio kubelius.
Moliūgą pjauname pusiau ir išskobiame sėklas. Supjaustome riekelėmis ir dedame į įkaitintą keptuvę. Pagardiname šalaviju, rozmarinu, šviežiu čiobreliu.
Užberiame druskos ir pipirų bei užpilame šlakelį alyvuogių aliejaus. Leidžiame apkepti iš abiejų pusių.
Nulupame apkepusio moliūgo odelę ir dedame į trintuvą. Pilame šiek tiek jautienos sultinio ir viską gerai sutriname.
Masę krečiame į dubenį, beriame džiūvėsėlių ir įmušame kiaušinį. Gerai išmaišome.
Mocarelą supjaustome kubeliais ir ja įdarome moliūgų rutuliukus. Juos apvoliojame parmezane ir kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrunda. Skanaus!