Patiekalai puikiai tiks ne tik šeimai, bet ir svečiams pavaišinti.
Pomidorinė sriuba su koldūnais
Sriubai jums reikės:
- 2 vnt. didelių šalotinių svogūnų
- 3-4 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 6 vnt. skiltelių česnako
- 2 valg. š. pomidorų pastos
- 800 g pomidorų padažo su kietuoju sūriu
- 800 ml kokybiško vištienos sultinio
Koldūniukams reikės:
- 420 g mocarelos sūrio
- 100 g rikotos sūrio
- 2 valg. šaukštų kokybiško pesto padažo
- 200 g paruoštos naudojimui tešlos Wonton
Užpilui reikės:
- 1 valg. š. kokybiško pesto padažo
- 2 valg. š. kokybiško, tyro alyvuogių aliejaus
Taip pat reikės:
- Šiek tiek kedrinių pinijų ar skrebučių
Svogūnus susmulkinkite ir dėkite kepinti į įkaitintą puodą su aliejumi. Taip pat sudėkite nesmulkintas česanko skilteles ir viską kepinkite tol, kol svogūnai suminkštės ir pradės karamelizuotis. Sudėkite pomidorų pastą, dar šiek tiek pakepinkite ir supilkite pomidorų padažą kartu su vištienos sultiniu. Viską išmaišykite, uždenkite, sumažinkite kaitrą iki mažesnės nei vidutinė ir leiskite pasitroškinti apie 20 minučių. Išvirusią sriubą trintuvo pagalba sutrinkite iki vientisos, kreminės tekstūros.
Paruoškite įdarą. Mocarelą suplėšykite ir šakutės pagalba sutrinkite. Sudėkite rikotą, pesto padažą ir viską gerai išmaišykite.
Į tešlos lakštų vidurį dėkite po šaukštelį įdaro ir tešlos kraštelius suvilgę vandeniu užsukite, kad verdant įdaras neišbėgtų. Taip suformuokite visus koldūniukus.
Kepimo skardą su skilutėmis patepkite su aliejumi ir ant jos išdėliokite paruoštus koldūniukus. Virkite iki 100 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su garų funkcija ar garų puode apie 7 minutes.
Paruoškite užpilą. Pesto padažą sumaišykite su kokybišku alyvuogių aliejumi.
Pomidorinę sriubą patiekite dubenyje kartu su garuose virtais koldūniukais ir aplaistykite pesto užpilu, užbarstykite kedrinių pinijų ar skrebučių.
Skanaus.
Sostinės keksas
Jums reikės:
- 175 g sviesto
- 175 g cukraus
- 3 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
- 175 g – 200 g razinų
- 1 arb. š. miltų
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- 240 g kvietinių miltų
- 15g – 20 g kepimo miltelių
- Cukraus pudros
Į plakiklio indą sudėkite kambario temperatūros sviestą, supilkite cukrų ir plakite, kol sviestas išpurės. Tada po vieną vis išplakdami sudėkite kambario temperatūros kiaušinius.
Išmirkytas razinas apipilkite miltais ir išmaišykite, kad jos visos pasidengtų miltų sluoksniu. Taip paruoštas razinas sudėkite į tešlą, įpilkite vanilės ekstrakto ir permaišykite. Suberkite išsijotus miltus kartu su kepimo milteliais ir gerai viską išmaišykite.
Pailgą kekso/duonos kepimo formą ištepkite sviestu arba aliejumi ir sudėkite paruoštą tešlą. Tešla turėtų užpildyti tris ketvirtadalius kepimo formos, kad keksas turėtų kur kilti. Tešlą tolygiai paskirstykite ir išlyginkite paviršių. Kad keksas gražiai įplyštų, su peiliu pateptu aliejumi padarykite negilią įpjovą išilgai kekso tešlos.
Taip paruoštą keksą dėkite kepti į iki 190 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite 10 minučių. Tada sumažinkite kaitrą iki 170 °C laipsnių ir kepkite dar 50 minučių.
Iškepusį ir atvėsusį keksą padenkite storu sluoksniu cukraus pudros.
Skanaus.
„Gardu gardu“ – šeštadieniais, 10.30 per TV3!