Salotoms reikės:
- Pusės mėlynojo kopūsto
- Pusės baltojo kopūsto
- 4 didelių morkų
- 3 šaukštų majonezo
- Šaukštelio garstyčių
- 2 šaukštų obuolių acto
- Šaukštelio medaus
- Druskos
Kopūstus supjaustykite kuo ploniau, morkas – plonais pagaliukais. Daržoves sudėkite į didelį dubenį, berkite druskos ir geri išmaišykite. Majonezą, garstyčias, actą ir medų supilkite į nedidelį indelį ir išmaišykite iki vientisos masės. Padažą supilkite ant daržovių ir labai gerai išmaišykite.
Jogurtiniam padažui reikės:
- 200 ml jogurto
- Šaukštelio sezamų pastos „Tahini“
- Pusės laimo sulčių
- Druskos
Visus ingredientus sudėkite į dubenėlį ir gerai išmaišykite ir patiekite.
Graikiškai duonelei reikės:
- 370 g graikiško jogurto
- 280 g miltų
- 5 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštelių kepimo miltelių
- Druskos
Visus ingredientus sudėkite į dubenį ir užmaišykite tešlą. Kai tešlą taps sunku maišyti šaukštu, pradėkite ją minkyti rankomis. Tešlą minkykite, kol ji taps vientisa. Jeigu labai limpa prie rankų, paberkite miltų. Iš tešlos padarykite volelį ir supjaustykite ją į šešias dalis. Ant stalo paberkite miltų, padėkite tešlos gabalėlį ir iškočiokite blyną. Tą padarykite su visais tešlos gabaliukais. Įkaitinkite keptuvę ir po vieną iškepkite duoneles. Iš pradžių apkepkite vieną pusę, tada apverskite ir kepkite kitą. Duonelė yra skaniausia tą pačią dieną.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.











































































































































































































































































































