Kotrynos burtai

Laida Kotrynos burtai

 

Maisto tinklaraštininkė, nuomonės formuotoja, knygų autorė Kotryna Starkienė imasi užduoties ruošti patiekalus iš sezoninių produktų, savo sodyboje Dzūkijoje užaugintų daržovių, surinktų uogų, grybų ar iš vietinių augintojų pirktos mėsos. Kotryna gamins tiek kasdienius, kiekvienam lengvai paruošiamus patiekalus, tiek šventinius, skirtus specialioms progoms. Laidą "Kotrynos burtai" galite stebėti per TV3 ir TV3 Play.

Šis nesaldus pyragas – graikų ilgaamžiškumo paslaptis: atskleidė geriausią receptą

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė visai nesudėtingo pyrago receptą. Tai – nesaldus ir sveikas graikiškas žolelių pyragas, kurį pasigaminti labai nesudėtinga ir neužtruks daug laiko. Tešlai reikės:  400 g miltų  100 g manų kruopų  100 ml alyvuogių aliejaus  200 ml vandens  Šaukšto raudonojo vyno acto  Šaukštelio druskos  Įdarui reikės:  500 g įvairių žalumynų (špinatų, krapų, mėtų, porų.
Prieš 20 val.

Vasariškas grietinės ir žėlės tortas: visi prašys pakartoti

Kotryna Starkienė TV3 televizijos laidoje „Kotrynos burtai“ parodė, kaip pasigaminti grietinės ir želės tortą. Šis tortas abejingų nepaliks ir ypač patiks mažiesiems.
2025-06-01

Ir skanu, ir sveika: šie sėklų sausainiai nustebins

Meskite sau kulinarinį iššūkį ir išsikepkite sveikų ir skanių sausainių. Tokių gardėsių receptu TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ pasidalijo kulinarė Kotryna Starkienė.
2025-05-31

Kotryna Starkienė atvirai apie dvi dukras, Martyno pagalbą ir kuriamą laidą: „Man teko pastovėti už save“

Kotryna Starkienė jau kelerius metus kiekvieną šeštadienį sveikinasi su TV3 žiniasklaidos grupės žiūrovais, kur tarsi virtuvės burtininkė dalijasi unikaliais receptais, gardžiausiais skoniais ir netikėtais atradimais. Nors pradėdama kurti „Kotrynos burtus“ jaudinosi ir nežinojo, ko tikėtis, šiltas žiūrovų priėmimas ir sėkmingu projektu tapusi laida virto dideliu džiaugsmu.
2025-05-27

Pasigaminę šiuos blynelius nepasigailėsite: skonis pakerės

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti blynelius su antienos ir Hoisin padažu. Blyneliams reikės: 2 puodelių miltų 1 puodelio vandens Šaukštelio alyvuogių aliejaus Žiupsnio druskos Sezamų aliejaus Antienai reikės: 4 anties krūtinėlių Agurkų Svogūnų laiškų Hoisin padažo Gaminimo eiga: Į dubenį suberti miltus, aliejų ir druską, gerai išmaišyti. Supilti verdantį vandenį ir šakute maišyti, kol šiek tiek atvės tešla.
2025-05-25

Nesugalvojate, ką patiekti šalia keptos mėsos? Štai 3 lengvi receptai

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė atidarė griliaus sezoną. Ji parodė keletą vasaros metu praversiančių receptų, ką patiekti šalia keptos mėsos. K. Starkienė pasidalijo labai lengvai pagaminamos duonelės receptu, traškių salotų ir padažo receptu.
2025-05-24

Šis čimičiuri padažas puikiai tiks prie mėsos: užtruksite vos porą minučių

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė atidarė griliaus sezoną. Ji parodė kaip labai skaniai išsikepti marinuotą mėsą, tačiau daugiau dėmesio laidoje skyrė padažui. Šį kartą ji pasidalijo Pietų Amerikoje populiaraus čimičiuri padažo receptu.
2025-05-18

Tokios baltos mišrainės dar nebūsite ragavę: vienas ingredientas nustebins

Kotryna Starkienė puikiai žino, ką paruošti, kad tai būtų ne tik nesudėtinga ir skanu, bet dar ir patiktų visiems. TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė K. Starkienė nusprendė parodyti, kaip pagaminti kitokią baltos mišrainės versiją, kurioje bulves pakeis kepti kalafiorai.
2025-05-17

Šis šokoladinis pudingas – tikra smaližių svajonė: sužavės kiekvieną

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti tobulą desertą – šokoladinį pudingą su mažais morengais. Šokoladiniui pudingui reikės: 5 kiaušinių trynių 200 ml grietinėlės 35 proc. 200 ml pieno 100 g cukraus 150 g juodojo šokolado Šaukšto krakmolo Gaminimo eiga: Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Pudingui reikalingi tik tryniai, bet baltymai bus panaudoti mažiems morengams kepti.
2025-05-11

Šie įdaryti kiaušiniai taps stalo pažiba: užsirašykite iš anksto

Ir paprasti bei nuobodūs kiaušiniai gali atrodyti įdomiai, – tikina TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė. Įdarytiems kiaušiniams reikės: Kietai virtų kiaušinių Svogūno Krapų Druskos Pipirų Gaminimo eiga: Svogūną supjaustykite kuo smulkiau ir pakepinkite aliejuje, kol suminkštės. Svogūnai neturėtų būti apskrudę, tik minkšti ir beveik permatomi. Išvirkite kiaušinius. Kai jie kiek atvės, juos aštriu peiliu perpjaukite išilgai.
2025-05-10
REKLAMA
REKLAMA

Parodė skaniausią baltos duonos receptą: minkšta, lengva ir labai skanu

TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė sau pažadėjo vieną dalyką – visus metus baltą duoną kepti pačiai. Ji parodė savo mėgstamiausią baltos duonos receptą – taip pagamintas kepinys bus lengvas, minkštas ir labai skanus, puikiai tiks sumuštiniams ar tiesiog su sviestu.
2025-05-04

4 ingredientai ir džiaugsitės neįtikėtinai skaniais pusryčiais: pasigaminti labai paprasta

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti angliškus pusryčius. Šis receptas yra greitas, nereikalauja įmantrių ingredientų ir yra tikrai skanus. Laidos vedėja taip pat parodė kaip visai nesudėtingai išvirti kiaušinį be lukštų, kuris itin patiks žmonėms, kurie mėgsta skystesnį kiaušinio trynį.
2025-05-03

Kitokia baltos mišrainės versija pagal Kotryną Starkienę: vietoje bulvių – netikėtas ingredientas

Savaitgalis – puikiausias metas draugų pietums! O ypač tuomet, kai juos ruošiate namuose – ten, kur maistas skaniausias, o ir laikas tarsi sustoja. Tačiau ką gaminti, kad galėtumėte mėgautis laiku su bičiuliais, o ne stovėti virtuvėje, kol viskas bus paruošta? Geriausią atsakymą į šį klausimą pateiks šio šeštadienio TV3 žiniasklaidos grupės laida „Kotrynos burtai“.  Kotryna Starkienė puikiai žino, ką paruošti, kad tai būtų ne tik nesudėtinga ir skanu, bet dar ir patiktų visiems!  „Pa...
2025-05-03

Kotryna atrado puikų salotų receptą: skonis nustebins

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti lęšių ir morkų salotas. K. Starkienė tikina, kad lęšių nereikia bijoti – pabandyti šias salotas tikrai verta, nes savo skoniu jos gali nustebinti.
2025-04-27

Superinis sluoksniuotos tešlos sausainių receptas: nuo stalo dings akimirksniu

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti labai skanius sausainius. Kaip sako vedėja, recepto idėja jai kilo tiesiog atsidarius šaldytuvą ir pamačius, kokių ingredientų turi. Pagaminti šiuos sluoksniuotos tešlos sausainius bus tikrai paprasta ir nereikės įmantrių produktų.
2025-04-26

Desertas, kuris papildys jūsų sveiką mitybą: šiems Kotrynos Starkienės sausainiams sunku atsispirti

Pavasariui įsibėgėjus, vis daugiau laiko norime praleisti lauke, tad ir mūsų savaitgalio pietūs turėtų būti ne tik sotūs, bet ir greitai pagaminami. O kas, jei sužinotumėte, kad visa tai dar gali būti ir labai sveika? Būtent tokiam tobulam deriniui šį šeštadienį pakvies TV3 žiniasklaidos grupės laida „Kotrynos burtai“. Kotryna Starkienė atvira – sriuboms ji negali atsispirti, todėl jų receptų turi begales! O šį šeštadienį ji parodys ne tik mėsos sriubos su pupelėmis receptą, bet ir pasidalins, ...
2025-04-26

Citrininiai sausainiai, kurie abejingų nepaliks – išbandykite

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė pasidalijo citrininių sausainių receptu. Šis receptas puikiai tiks, kai norisi paįvairinti įprastus ir kiek pabodusius kepinius.
2025-04-20

Sviestiniai sausainiai, kurie patiks visiems: puikiai tiks dovanoms

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė kaip pasigaminti labai paprastus, bet skanius sausainius. Tešlos išeis daug, tad galima eksperimentuoti ir paruošti daug skirtingų rūšių sausainių – įmerkti juos į išlydytą šokoladą, pagardinti pabarstukais ar aptepti mėgstama uogiene.
2025-04-19

Parodė geriausią lašišos gaminimo būdą: puikiai tiks Velykų stalui

Jei norite sveikos, skanios ir greitos vakarienės ar pietų, TV3 laidos „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė skuba į pagalbą. Ji parodė, kaip orkaitėje išsikepti lašišą bei davė patarimų, kaip parduotuvėje išsirinkti šviežiausią žuvį.
2025-04-13

Šis žuvies karis taps Velykų stalo pažiba: abejingų nepaliks

TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip atostogų patiekalus nesunkiai perkelti į savo namų virtuvę. Ji pagamino žuvies kario troškinį, kuris savo egzotišku skoniu nukels į tolimus kraštus.
2025-04-12

Šis greitai pagaminamas pyragas nepaliks abejingų: neprireiks net kvietinių miltų

Kai norisi greito, paprasto ir labai skanaus pyrago, TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė skuba į pagalbą. Šįkart kulinarė parodė, kaip pasigaminti gardų pyragą su kriaušėmis. Pyragas tik visiems, kurie nori vartoti mažiau miltų arba išvis yra atsisakę miltų. Tešlai K. Starkienė naudoja puikią alternatyvą. Pyragui reikės: 200 g sviesto 200 g migdolų miltų 100 g cukraus 3 kiaušinių 3 kriaušių Kelių šaukštų rudojo cukraus Gaminimo eiga: Paruošti tešlą.
2025-04-06

Šis skrebutis su kiaušiniene paįvairins įprastus pusryčius: užtruksite vos kelias minutes

Savaitgaliai skirti lėtiems ir maloniems pusryčiams. O dar smagiau tada, kai galime jais mėgautis namuose. TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti vėlyvųjų pusryčių receptą – plaktą kiaušinį ant skrebučio.
2025-04-05

Šie avižiniai sausainiai abejingų nepaliks: greita, skanus ir sveika

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė kaip pasigaminti labai skanius ir paprastus avižinius sausainius. Šis desertas – geras pasirinkimas, kai norisi kažko saldaus, bet kartu ir sveikesnio. Sausainiams reikės: 200 g sviesto 300 g rudojo cukraus 2 kiaušinių 200 g miltų 100 g avižinių dribsnių Šaukštelio kepimo miltelių Aguonų Linų sėmenų Gaminimo eiga: Sviestą išplakite su cukrumi, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
2025-03-30

Itališkas tinginys – parodė, kaip kitaip pasigaminti lietuvių pamiltą desertą

Visi mes esame pripratę prie klasikinio lietuviško tinginio. TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti labai panašų, bet kiek kitokį desertą – itališką šokoladinę dešrą, kurią italai vadina šokaladiniu saliamiu.
2025-03-29

Atostogų skoniai – jūsų namų virtuvėje: Starkienės žuvies karis taps neatsiejama savaitgalio pietų dalimi

Savaitgalis skirtas eksperimentams! O su Kotryna Starkiene jie tampa dar ir labai gardūs. Šį šeštadienį TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „Kotrynos burtai“ ji parodys, kaip atostogų patiekalus nesunkiai perkelti ir į savo namų virtuvę. Tebūnie jūsų šeštadienis pripildytas egzotiškais skoniais! Karis itin paplitęs Pietų Azijoje, į kurią vis dažniau atostogauti traukia ir lietuviai.
2025-03-29

Atskleidė superinį šokoladinių sausainių receptą: pagaminsite greitai ir paprastai

Šokoladiniai sausainiai – nuostabi stalo puošmena bei puiki valgoma dovana. Labai lengvai ir greitai pagaminami, todėl tikrai tiks tiems, kurie nori pasilepinti, bet negali tam skirti daug laiko, teigė TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja. Kepantys sausainiai pripildys namus jaukumo, tad tikrai verta trumpam stabtelti ir pasimėgauti puikiu desertu prie puodelio karšto gėrimo.
2025-03-23

Šie mėsos kukuliai abejingų nepaliks: puiki idėja vakarienei

TV3 laidos „Kotrynos burtai“ šeimininkė Kotryna Starkienė įsitikinusi, kad geriausi receptai gimsta iš mažai produktų – to, ką randate šaldytuve. Vienas tokių šefės receptų – labai skanūs, azijietiški mėsos kukuliai.
2025-03-22

Tinginys, bet ne tinginys: Starkienė parodė, kaip lietuvių pamėgtą desertą gamina italai

Visiems žinomas desertas tinginys – bene dažniausiai lietuvių gaminamas saldėsis. Jį daugelis moka paruošti patys, o jei neturite kantrybės, tikrai rasite kone kiekvienoje kepyklėlėje. Tačiau ar žinojote, kad panašų desertą gamina ir italai? Kotryna Starkienė apie visa tai papasakos jau šio šeštadienio TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „Kotrynos burtai“. Šįkart K. Starkienė pasiūlys kelis receptus, kurie puikiai tinka tais atvejais, kai laukiate svečių.
2025-03-22

Šie čenachai abejingų nepaliks: nereiks nei vandens, nei sultinio

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti labai skanius čenachus. Svarbiausia šiam receptui yra turėti čenachines arba didesnį špižinį puodą, kokybiškos mėsos ir daržovių. Į čenachus nereikia pilti nei vandens, nei sultinio, nes, jei naudosite tinkamas daržoves, sultinio savaime pasigamins juos troškinant.
2025-03-16

Tokios lašišos dar nebūsite ragavę: išskirtinį skonį suteiks tik trys ingredientai

Keptos lašišos ir ryžių derinys yra patikrinta ir nenuvilianti kombinacija. TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė įdomesnį būdą, kaip pagaminti šį patiekalą – lašišą jį išmirko klevų sirupo, sojų padažo ir garstyčių marinate, o į ryžius nepamiršta įspausti citrinos sulčių. Skamba neįprastai, bet yra labai skanu.
2025-03-15

Daugiau šio deserto pirkti parduotuvėje nebeprireiks: greitas avižinių sausainių receptas pagal Starkienę

Savaitgaliais neretai norime pasilepinti. Maistas, kurį valgome – čia ne išimtis. Tačiau neretai tai, kas sveika, gali būti taip pat skanu, o kartu – ir be galo naudinga. Būtent todėl šį šeštadienio rytą TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „Kotrynos burtai“ – ne tik sveikų, bet ir sveikatai palankių jūsų savaitgalio pietų receptai.
2025-03-15

Atskleidė superinį apkepo receptą: tokio dar nebūsite ragavę

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė kaip pasigaminti labai gardų baklažanų apkepą su naminiu pomidorų padažu. Šis apkepas toks sotus ir maistingas, kad net nepasigesite, jog jame nėra mėsos – patiekalas puikiai tinka vegetarams.
2025-03-11

Šie sausainiai nuo stalo dings akimirksniu: pagaminti labai paprasta

Kai norisi greitai pagaminamų ir skanių sausainių, TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė skuba į pagalbą. Kulinarė parodė, kaip pasigaminti paprastus, bet tikrai neprastus sausainius su kepintais riešutais ir aguonomis.
2025-03-09

Šie makaronai užkariaus jūsų širdį: taps puikia idėja pietums

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė kaip pasigaminti labai skanų patiekalą – spagečius Carbonara. Šį patiekalą pasigaminti bus visai nesudėtinga, o skonis bus toks pat, kaip ir restorane – gal net ir skaniau.
2025-03-08

Šis patiekalas taps jūsų pusryčių hitu: paruošite vos per kelias minutes

Savaitgaliai skirti lėtiems ir maloniems pusryčiams. O dar smagiau tuomet, kai galime jais mėgautis namuose. Būtent todėl šį šeštadienį TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „Kotrynos burtai“ – vėlyvųjų pusryčių restoranuose dažniausiai sutinkami patiekalai, kuriuos nesunkiai įvaldysite ir patys. Kotryna Starkienė šįkart visus patiekalus ruoš su kiaušiniais.
2025-03-08

Atskleidė geriausią mielinių blynų receptą: Užgavėnėms bus pats tas

Žiema baigės, o išvaryti iš kiemo jos dar nespėjome. Dėl to TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip išsikepti pačius skaniausius mielinius blynus – šis receptas puikiai tiks Užgavėnėms. Mieliniams blynams reikės: Pusės litro pieno 20 g mielių 3 šaukštų cukraus 600 g miltų 3 kiaušinių 40 g sviesto Gaminimo eiga: Šiltame, bet ne karštame, piene ištirpinkite mieles, kartu suberkite ir cukrų.
2025-03-03

Išsikepkite duoną kitaip – ši plėšoma duona su sūriu abejingų nepaliks

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė kaip pasigaminti pikantišką plėšomą duoną su sūriu. Receptas aiškus ir paprastas, o skonis – tikrai vertas dėmesio.
2025-03-01

Užgavėnės pagal Kotryną Starkienę: atskleidė burnoje tirpstančių mielinių blynelių receptą

Nors šiandien švenčiame pavasario pradžią, žiema mūsų kiemo dar neapleido. Todėl šį šeštadienį TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „Kotrynos burtai“ su žiema atsisveikinsime kartu. Kotryna Starkienė pasiūlys ne tik sotų patiekalų pietums, bet ir pasidalins receptu, kurį tikrai panaudosite Užgavėnėms. „Gaminsiu tradicinius čenakus. Tai – puikus patiekalas, kurį pagaminti paprasta, o skonis nuostabus. Na, o desertui, žinoma, blynai.
2025-03-01

Atskleidė superinį naminio majonezo receptą: daugiau parduotuvėje nebepirksite

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti naminį majonezą. Kaip teigia laidos vedėja, išmokus gaminti majonezą pagal šį receptą, daugiau nereikės jo pirkti parduotuvėje. Reikės: Kiaušinio trynio Šaukštelio garstyčių 150 ml saulėgrąžų aliejaus Druskos Pipirų Šaukštelio baltojo vyno acto Gaminimo eiga: Kiaušinio trynį su garstyčiomis išplakti plakimo šluotele iki vientisos masės.
2025-02-23

Kitokia Starkienės kukulių versija: labiausiai patiks vaikams

Ne tik tėvai geba nustebinti savo vaikus virtuvėje – šiais laikais įvairiausių idėjų yra kupini ir vaikai. Būtent todėl įkvėpimo, ką pagaminti, Kotryna Starkienė neretai semiasi ir iš savo dukrų. Tą ji pristatys ir šio šeštadienio TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „Kotrynos burtai“. Laidos vedėja neslepia – šio šeštadienio laidos receptai neabejotinai patiks ir vaikams, ir jaunimui.
2025-02-22

Ligų sezonui įsibėgėjus, parodė maistingos sriubos receptą: išbandyti būtina

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip išsivirti naminį sultinį ir kaip iš jo pagaminti sriubą. Ši sriuba bus maistinga, sveika ir labai skani, o pagaminti neužtruks daug laiko.
2025-02-16

Išsivirkite naminio sultinio: šaltą dieną sušildys akimirksniu

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė kaip išsivirti labai maistingą naminį sultinį. Nors išsivirti šį sultinį užtruks tikrai gana ilgai, tačiau jo užteks ilgam ir šio sprendimo tikrai nepasigailėsite.
2025-02-15

Daugiau pirkti majonezo nebeprireiks: Kotryna Starkienė atskleidė, kaip nesunkiai jį pasigaminti namuose

Savaitgalis skirtas pasilepinimui – būtent tuo įsitikinusi Kotryna Starkienė. Todėl šio šeštadienio TV3 žiniasklaidos grupės laidos „Kotrynos burtai“ žiūrovus ji kvies pasimėgauti pačiais skaniausiais namuose ruoštais sumuštiniais su bulvytėmis. O smaližių laukia saldūs sluoksniuotos tešlos sausainiai… Tegul savaitgalis būna gardus! Kaip laidoje teigs Kotryna, geras sumuštinis gali būti puikus pietų patiekalas.
2025-02-15

Pastovėjusius kruasanus prikelkite antram gyvenimui: skanu, paprasta ir greita

Jei turite kiek ilgiau pasotvėjusių kruasanų, neskubėkite jų išmesti! TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė kaip paprastus kruasanus prikelti antram gyvenimui – pasidalijo migdolinių kruasanų receptu.
2025-02-09

Migdoliniai Kotrynos Starkienės kruasanai – verti nuodėmės: pavyks paruošti kiekvienam

Tikriausiai būtų sunku rasti žmogų, kuris galėtų atsispirti kruasanams. Kai kurie valgo juos vienus, kiti papildo lašiša, kumpiu ar daržovėmis, tačiau bene daugiausiai pasirinkimų turi smaližiai. Būtent tokius neatsivalgomus saldžius kruasanus šį šeštadienio rytą žiūrovai išvys ir TV3 laidoje „Kotrynos burtai“. Kotryna Starkienė šįkart atskleis, kaip be jokio vargo kruasanams paruošti nuostabų migdolinį įdarą.
2025-02-01

Šio deserto norėsite dar ir dar: apsilaižysite pirštus

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė kaip pasigaminti labai gardų desertą – keptą „Aliaską“. Keptai „Aliaskai“ teikės: Panetone pyrago 800 ml vanilinių ledų 3 kiaušinių baltymų 200 g cukraus 400 g šaldytų vyšnių Poros šaukštų cukraus Šaukšto krakmolo Gaminimo eiga: Vyšnias suberti į puodą kartu su cukrumi ir krakmolu. Virti ant nedidelės ugnies, kol uogienė taps tiršta. Palikti atvėsti.
2025-01-26

Tobulas ryžių receptas pagal Starkienę: tiks ir prie mėsos, ir prie žuvies

2025-uosiu metus Kotryna Starkienė pradėjo turėdama tikslą į savo šeimos mitybą įtraukti kuo daugiau žuvies patiekalų. Tad kaip žuvį paruošti greitai ir skaniai? O koks garnyras čia būtų tinkamiausias? Tą sužiosite jau šį šeštadienį, TV3 laidoje „Kotrynos burtai“. „Parodysiu vieną žuvies receptą, kurį pastaruoju metu naudoju tuomet, kai reikia greitai paruošti vakarienę ar pietus. O prie žuvies pasiūlysiu citrininius ryžius, kurie puikiai tiks ir prie mėsos patiekalų“, – pasakoja ji.
2025-01-25

Parodė tobulų pusryčių receptą: daug skaniau nei kavinėje

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti beigelius. Išmokus juos kepti namie, nebereikia beigelių pirkti specializuotoje parduotuvėje. „Gerumas tame, kad tokio šviežumo kaip namuose kepti jūs niekur negausit“, – laidoje sakė K. Starkienė.
2025-01-19

Ir skanu, ir sveika: ši kukulių sriuba idealiai tiks žiemos pietums

Kaip vasara Lietuvoje neįsivaizduojama be šaltibarščių, taip žiema – be šildančių sriubų. O šio šeštadienio TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ žiūrovų laukia net dviejų gardžių tokių sriubų receptai.
2025-01-18

Puikus užkandis sužavės kiekvieną: pasigaminti šias bandeles – visai paprasta

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti labai gardžias bandeles su vištiena. Tešlai reikės: 200 g sviesto 200 g varškės 2 kiaušinių trynių 1 kiaušinio 400 g miltų Šaukšto cukraus Šaukštelio druskos Šaukštelio kepimo miltelių Įdarui reikės: Vištienos Pomidorų Kelių rūšių sūrio Gaminimo eiga: Varškę pertrinti per sietelį ir išplakti kartu su kambario temperatūros sviestu. Sudėti trynius, kiaušinį ir dar kartą išplakti.
2025-01-11
Į viršų