dirbtiniai saldikliai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „dirbtiniai saldikliai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „dirbtiniai saldikliai“.
Ragina apeiti šiuos produktus parduotuvėse: jie – nuodas organizmui
Viešojoje erdvėje vis garsiau skambant frazėms, kad cukrus – nuodas mūsų organizmui, daugelis tiesia ranką prie produktų su dirbtiniais saldikliais. Daugelis jų visai neturi kalorijų, todėl atrodo kaip patrauklus ir sveikesnis pasirinkimas, tačiau maisto technologė įspėja – jie nėra tokie nekalti, kaip gali pasirodyti.
Praėjusių metų gegužės mėnesį Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) paskelbė naujas gaires, kuriose patariama nevartoti vadinamųjų necukrinių saldiklių arba NSS (angl.
Mokslininkai įspėja: šie nealkoholiniai gėrimai kelia pavojų širdžiai ir padidina insulto riziką
Suaugusiems nerekomenduojama per dieną suvartoti daugiau nei 30 gramų cukraus. Tyrimai rodo, kad gėrimai, kurių sudėtyje yra dirbtinių saldiklių, gali būti susiję su padidėjusia rizika susirgti širdies ligomis bei būti ištiktam insulto, skelbia portalas „The Independent“.
Išanalizavus daugiau kaip 200 tūkst.
Įspėjimas vietoj cukraus vartojantiems saldiklius: gali sukelti vėžį, kenkia vidaus organams
Sveikatingumo kultas ir lieknėjimo mados skatina lietuvius vartoti mažiau cukraus. Smaližiai randa kitokią išeitį – bekalorius dirbtinius saldiklius, o Pasaulio sveikatos organizacija paskelbė naujas gaires, kuriose informuoja, kad tokių saldiklių geriau nevartoti – esą daugelis jų turi kancerogeninių savybių gali sukelti vėžį, kiti – pakenkti kepenims, kraujagyslėms ir kitiems organams.
Mėgstate saldžius gėrimus? Turime jums itin blogų žinių
Vos dvejose skardinėse dietinių gaiviųjų gėrimų yra pakankamai aspartamo – dirbtinio cukraus pakaitalo – kad į žarnyną įsiskverbtų nuodingi patogenai. Anglia Ruskin universiteto ekspertai aptiko, kad saldikliai sacharinas ir sukralozė, randami daugelyje produktų, tokių kaip kramtomoji guma ar „mažo kaloringumo“ užkandžiai, turi panašų efektą.